Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Zure nederlaag fc Harlingen

30-10-2023

fc Harlingen is er zondagmiddag niet in geslaagd om punten te pakken tegen LVV Friesland. Ondanks een sterke tweede helft en een aantal grote kansen was het de ploeg uit Leeuwarden die de wedstrijd vanaf de stip besliste.

Er ontbraken een paar namen bij fc Harlingen. Zo waren Martijn Homminga, Imro Schouwenaar, Kevin Hoekstra en Mart Beuker er niet en zat Jesse Jaasma een wedstrijd schorsing uit n.a.v. zijn rode kaart tegen Gorredijk. Hierdoor was er een basisplaats onder de lat voor JO19-doelman Nick Teerling die een prima vervanger bleek en een goede wedstrijd keepte. Ook was er een basisplaats voor Daan Mulder en verschenen verder Youri Bouma, Jens van Sluis, Marco de Boer, Mateusz IJpe, Remko Zandberg, Reinier v/d Stap, Arjan Outhuyse, Wessel Roorda en Aaron Bouwhuis aan de start.

Normaal verricht de pupil van de week de aftrap, maar omdat dat deze keer de doelman van JO11-1 Järvi Koornstra was, werd er als ‘aftrap’ een strafschop genomen. Järvi dook de goede hoek in en stopte de strafschop. Hierna kon de wedstrijd beginnen.

Het was Friesland dat het eerste deel van de eerste helft de dienst uit maakte. Veelvuldig vond het spel plaats op de helft van fc Harlingen, maar echt uitgespeelde kansen creëerde het niet. Halverwege de eerste helft trok fc Harlingen het initiatief wat meer naar zich toe. De Leeuwarder defensie zag er niet altijd betrouwbaar uit, maar ook de thuisploeg kwam niet echt tot uitgespeelde kansen. Het zal niemand verbaasd hebben dat het halverwege nog 0-0 stond.

Na de rust hield fc Harlingen de druk naar voren en miste kort achter elkaar twee grote kansen. Beide ploegen voetbalden voor de punten en doelman Nick Teerling onderscheidde zich met een aantal goede reddingen. fc Harlingen bracht Bas Helfferich en Allard Hoekstra voor Jens van Sluis en Daan Mulder. Daar waar de thuisploeg de kansen wél creëerde, maar niet benutte, was het aan de andere kant Friesland dat op voorsprong kwam. Een domme overtreding binnen de lijnen zorgde ervoor dat de scheidsrechter niets anders kon dan een strafschop toekennen. Dit cadeautje werd door de Leeuwarders dankbaar aangenomen en uitgepakt: 0-1. In de slotfase kwamen Jarno Attema en Finn Janssen er nog in voor Arjan Outhuyse en Wessel Roorda. fc Harlingen probeerde het wel, maar wist het net niet te vinden en dus bleef het bij 0-1. Een zure nederlaag, want er werd vandaag goed gevoetbald en er had absoluut meer in gezeten.

Alle foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Dorus Breidenbach, zie je: HIER

Zondag is er weer een nieuwe kans. Dan gaan we op bezoek bij DTD in Cornjum. Aanvang 14.00 uur.

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

 Volg ons op onze socials:

 Facebookpagina – Instagram pagina – X ( voormalig Twitter )

Sponsoren