Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Weer ruime overwinning op Arum voor de JO15-1

14-11-2019

Weer ruime overwinning op Arum voor de JO15-1.

Op 19 oktober jl. reden we dezelfde weg als afgelopen zaterdag al was het toen voor de meeste jongens een beter tijdstip om te vertrekken. Met veel auto’s plukten we om 8 uur ‘s ochtends de dag om naar Arum te gaan. De vorige keer was het een bekerwedstrijd die met maar liefst met 20-1 werd gewonnen, nu was het onze zesde wedstrijd voor de competitie.

Onze selectie was weer compleet dus de dug-out zat weer vol met de wissels Kenji, Milan, Inrique en Nick. De waarschuwing dat we wel scherp zouden moeten beginnen werd helaas niet goed begrepen dus stonden we in de 2e minuut direct op achterstand en dat was nu de derde keer op rij. Misschien toch wat onderschatting of hoogmoed?

Gelukkig herpakten we ons snel en was het Boaz die een voorzet van Ruben inkopte (1-1). In de minuten daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Arum, in de 7e minuut was het Ruben die na een bekeken passje van Thijmen de 1-2 scoorde. Ruben had de smaak te pakken en wist ook de 1-3 te scoren na een geweldige actie van  Jort vanaf rechts en dit was in de 10e minuut. Mid-mid Niels kwam in de 13e minuut vanaf links naar binnen en schoot de bal mooi in de rechterhoek dus de 1-4. De eerste niet scherpe minuut was dus binnen een kwartier weer recht gezet.

Vorige week had Jort voor het eerst shampoo mee en dat leverde een mooi doelpunt op met zijn hoofd en ook vandaag zat de shampoo in de tas want hij scoorde de 1-5 weer met zijn hoofd; hij sprong attent tussen de verdediger en de keeper. Hierna kwamen de 4 wissels erin voor Finn J., Jort, Ruben en Finn K. We bleven scoren en via Beau werd het 1-6 uit een corner van Boaz. De mooiste goal van vandaag werd gemaakt door Thijmen die vanaf links naar binnen kwam en de bal mooi over de keeper krulde (1-7). Hierna was het wat rommelig van onze kant en wist Arum zelfs nog een keer te scoren; Koos en Thijmen maakten  even een inschattingsfout waardoor een speler van Arum de bal in het net kon schieten dus 2-7. Vlak voor rust was er een zeldzaam moment; Damian was mee naar voren gegaan met een corner en via een kluts kwam de bal voor zijn voeten en tot zijn eigen verbazing schoot hij de bal keurig langs de keeper dus de 2-8. Damian gleed hierna zo lang op de knieën over het veld dat de Age Tichelaar van Arum vast wel even werk had om het veld weer te repareren in de rust.

In de 2e helft gingen we weer goed van start, het was Finn K. die in de 2e min met een mooi schot de 2-9 binnen schoot na een voorzet van Ruben. Het grote pluspunt van dit team is dat we blijven voetballen ook als het makkelijk gaat. Arum bleef gelukkig ook voetballen en dat is knap van dit team dat de hele wedstrijd zonder wissels speelde. De 10 werd volgemaakt door Inrique. De pen van de verslaggever hield er bijna mee op maar na het lezen van de aantekeningen kwamen de volgende doelpuntenmakers naar voren;

2-11; Ruben assist van Beau, 2-12 Kenji na mooie dieptepass van Jort, 2-13 Jort na mooie combinatie met Ruben, 2-14 Inrique met een snoeihard schot en het slotakkoord kwam van dezelfde Inrique nu van afstand dus eindstand 2-15.

Weer een ruime overwinning dat weer zelfvertrouwen oplevert voor de komende 3 thuiswedstrijden te beginnen met Makkum komende zaterdag om 11:15 uur. Ouders bedankt voor het rijden en supporteren en Robin bedankt voor het vlaggen.

Sponsoren