Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Vrouwen 1 pakken knap punt tegen mede koploper Bolsward VR2

06-02-2024

Afgelopen zaterdag speelden de Vrouwen 1 van fc Harlingen een thuiswedstrijd tegen mede koploper SC Bolsward VR2. We begonnen met een goeie lunch en kennismaking van onze pupil van de week Feyen prins. Na de broodjes, het nodige fruit – aangeboden door Plus Lunenborg Harlingen – en de wekelijkse bespreking mocht Feyen ook de aftrap nemen en zij maakte een mooie goal.

Daarna trapten wij af en begonnen we strijdlustig aan de eerste helft. De kansen waren er voor fc Harlingen maar werden niet afgemaakt. Uiteindelijk viel de 1-0 in de 19de minuut door Ilse. fc Harlingen had op dat moment het beste van het spel en zat er fel op. In de 25ste minuut maakt Meike de dik verdiende 2-0. Af en toe kwam Bolsward er ook gevaarlijk uit maar steeds stond Arwen op de goede plek. Toch na een prima aanval maakte Bolsward in de 40e minuut de 2-1 en met die stand gingen we de rust in.

De tweede helft begint en beide teams gingen weer gelijk op. fc Harlingen krijgt meer kansen dan Bolsward. Er kwam nog een grote kans maar helaas werd die op de lat geschoten door Meike. Daarna zette fc Harlingen weer druk en in de 59 minuut scoorde Ashley de 3-1. Er leek een stunt in de maak. Maar Bolsward is niet voor niks mede koploper en zette ons volledig onder druk. In de 81ste minuut kwam Bolsward gevaarlijk op en maakte de 3-2. Ze gingen er weer in geloven en wij waren even van slag. Nog geen minuut later viel ook nog de 3-3. Een dikke domper natuurlijk. Toen brak er nog een hectische slotfase aan maar gelukkig dankzij de goede verdediging konden we deze stand vasthouden.

Een mooi puntje tegen de koploper maar achteraf had er toch stiekem meer ingezeten. Ondank dat, zijn we super trots op dit hardwerkende team dat door vele blessures nu toch eindelijk op elkaar ingespeeld lijkt te raken. Volgende week gaan we op bezoek bij Beetgum VR1 en hopen we dit een goed vervolg te geven.

Wil je zien hoe Feyen het deed? Bekijk dan dit filmpje op Youtube

Meer nieuws? Volg onze socials:

Sponsoren