Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Subtoppers fc Harlingen JO11-1 (nr3) tegen DFC JO11-1 (nr4)

24-09-2023

Op papier belooft het een spannende wedstrijd te worden, tussen deze subtoppers. Mylan heeft deze week voor het eerst met de selectie mee kunnen trainen na z’n blessure. En nu dus gelijk zijn 1e wedstrijd, nog een beetje onwennig tussen z’n nieuwe teamgenoten, maar we zijn super blij hem erbij te hebben!

Opstelling in de voor de jongens al bekende formatie: Järvi op goal, met voor hem Milan Reinsma en Friso. Middenveld: Milan Jilderts, Quinn en Jurre. Spitsen zijn Myr en Rudmer.

Tot de 1e time out was het een schaakspel tussen beide teams, aftasten wat wil en kan de tegenstander. Fc Harlingen heeft de overhand en krijgt enkele kansen. Door goed op te bouwen van achteruit ontstaan deze kansen die door de doelman van DFC worden gekeerd. Na de time out wordt het spel van fc Harlingen slordiger en krijgt DFC door slechte opbouw door het midden goede kansen. De bezoekers raken 2 keer de lat en ook Järvi houdt DFC van scoren. Scheidsrechter Evan fluit voor fc Harlingen op een goed moment af voor de rust.

Na de limonade speelde fc Harlingen onrustig, veel lange ballen en onnodig balverlies. Het was aan Milan Reinsma en Friso te danken dat de 0 op het bord bleef staan op dat moment. Tegen de verhoudingen in was het goaltjesdief Rudmer die de 1-0 voor fc Harlingen binnen prikte! Die goal zorgde voor vertrouwen bij de thuisploeg en de opbouw via de keeper naar voren was af en toe prima verzorgd. De trainingen zijn afgestemd om juist dit onderdeel te verbeteren en werpt al goed z’n vruchten af! De goal van Rudmer gaf ook hemzelf vleugels en gooide er even een Zidane (trucje) uit. De tijd vliegt in zo’n spannende wedstrijd en het was alweer tijd voor een time out.

De trainers van DFC hebben hun jongens goede tips meegegeven want DFC drukte fc Harlingen naar achter. Waar eerst Milan Jilderts en Quinn voor opruiming zorgden op het middenveld was het na een goede aanval van DFC toch raak 1-1. fc Harlingen was het na de tegengoal even helemaal kwijt, de jongens liepen uit positie. En bij balbezit speelden we heel onrustig en konden we de bal voorin niet lang vasthouden. Door hard werken van het hele team werd een punt uit het vuur gesleept en blijven we ongeslagen. Een spannende, sportieve wedstrijd van beide teams met af en toe uitstekend voetbal, we bedanken DFC en scheidsrechter Evan. Graag tot volgende week!

Sponsoren