Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Ruime zege MO17 op Blauw Wit MO17-3

25-09-2023

Nadat de meiden van MO17 vorige week een vrije dag hadden, konden ze afgelopen zaterdag uitslapen. De aftrap van de uitwedstrijd tegen Blauw Wit MO17-3 stond pas gepland om kwart voor één. Voordeel hiervan was dan wel weer dat de meeste regen in de vroege ochtend was gevallen en de meiden het dus (op een klein buitje na) drooghielden.

Om half twaalf was iedereen op het afgesproken verzamelpunt en zetten de meiden en begeleiding koers naar Leeuwarden. Na de tactische bespreking kon er dus om 12.45 uur worden afgetrapt. We startten uiteraard met Karlijn onder de lat.
Het defensieve blok werd gevormd door: Sanne, Denise, Yalenka en Marije. Maud, Mila en Tiffany waren de bewakers van het middenveld en voorin stonden, Britt B., Jaylin en Ismay. Britt E. begon als wissel, maar zou het later uitstekend doen in de achterste linie.

Vol vertrouwen begonnen de meiden aan de wedstrijd en kwamen al na acht minuten op voorsprong. Sanne gaf van achter uit een perfecte bal op Jaylin die heel beheerst de 0-1 op het scorebord zette.
Een paar minuten later wist Tiffany een uittrap van de keepster te onderscheppen en het doel te vinden en stond het binnen een kwartier 0-2.

Blauw Wit probeerde het wel van afstand, maar kwam nog niet tot scoren. Bij een ingooi van Marije kwam de bal bij Tiffany en zij maakte haar tweede van de middag: 0-3. Vlak voor rust zorgde een miscommunicatie achterin bij fc Harlingen voor een tegentreffer en werd er met een stand van 1-3 de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft zocht Blauw Wit wat vaker het doel van fc Harlingen op, maar als het dan gevaarlijk werd, was er altijd wel iemand die de bal wegwerkte, hoewel de paal ook een keer redding bracht. De meiden kregen een vrije trap op een mooie plek net buiten de zestien. Blauw Wit zette vijf speelsters in de muur. Yalenka liet zich hier niet door tegenhouden en krulde de bal fantastisch in de kruising: 1-4.
De thuisploeg probeerde het nog wel, maar Karlijn en haar defensie waren niet meer te verslaan. Jaylin bepaalde na een mooie solo de eindstand uiteindelijk op 1-5.

Een mooie overwinning voor de meiden.
Komende zaterdag spelen de meiden thuis tegen LAC Frisia. Dan beginnen we om 11.00 uur.

Sponsoren