Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Ook laatste competitieduel eindigt in nederlaag

19-05-2019

Ook het laatste competitieduel eindigt in nederlaag voor fc Harlingen JO15 – 1. Voor het laatste competitieduel van dit seizoen moest de 15 – 1 van onze club afreizen naar St. Nicolaasga om daar de spelen tegen RVC 15 – 1. Op het zonovergoten sportpark tussen de bomen hing nog de echte ouderwetse (kunstgras loze) voetbalsfeer. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een mooie wedstrijd.

De wedstrijd begon fc Harlingen wederom met Keaton op de goal. Achterin Edivan, Allard, Justin en Beau. Op het middenveld speelden dit keer Ronin, Niels, Jesper, Mika en Thijmen. Luuk fungeerde als diepe spits. Sawwa en Lahcen begonnen als wissel. Fc Harlingen begon redelijk aan de wedstrijd en de eerste mogelijkheid was voor Luuk maar zijn lob miste precisie. Na een minuut of negen is er ook het eerste werk voor Keaton maar hij kan simpel redden. Dit was echter wel het moment dat RVC het heft in handen nam en zeker de eerste helft ook niet meer weggaf. Een aantal schoten van RVC-kant leverden niks op maar in de 14e minuut was het toch raak toen de sterke spits een kans verzilverde (1 – 0). In de 24e minuut breidt RVC na geklungel in de verdediging de score uit naar 2 – 0. Daarna volgen nog wat schoten en 15 – 1 komt er niet aan te pas en ook niet in de buurt van het RVC-doel.

Na rust zagen we toch een ander fc Harlingen. Er werd meer gestreden en beter gevoetbald. In het begin zijn er wat kansjes via onder andere Jesper en Sawwa maar een doelpunt zit er eigenlijk niet in. Aan de ander kant is Keaton echter veelvuldig de baas over de aanvallers van RVC en moet hij pas capituleren in de laatste minuut waardoor de eindstand 3 – 0 op het bord kwam.

15-1 eindigt de competitie op de vijfde plaats met 7 punten uit 10 wedstrijden. Kampioen werd Deinum door in de laatste wedstrijd St. Anna te verslaan. Voor de jongens van de 15 -1 volgt nog ons eigen jeugdtoernooi op Hemelvaartsdag en daarna gaan ze de zomerstop in. Over hoe de teams er volgend seizoen (de meeste spelers moeten over naar de JO 17 en een paar mogen nog in de JO 15) eruit zullen zien is afwachten. Bedankt Siep en Melle voor de begeleiding, alle grensrechters, rij-ouders en was-ouders en wie weet tot volgend seizoen!  

Sponsoren