Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe aanwinst bij fc Harlingen 4!

19-09-2023

Eindstation… de poulefase wedstrijden.
Dat betekend dat Koots en zijn mannen niet verder bekeren…

Vandaag de wedstrijd Friesland 5 – fc Harlingen 4.

Met 17 man vertrokken we richting Leeuwarden. Wartes was weer eens te laat en moest er ook nog eens achter komen dat hij in Leeuwarden de verkeerde tas mee had genomen (van zijn zoon of dochter). Jen is onze nieuwe aanwinst die vorige week via de achterdeuren een transfervrije overtocht kon maken van VV of CVVO Lemmer.

De opstelling

Hij begon in de achterhoede samen met Sean, Bouma en Fransie. Op doel was dit keer gekozen voor Keaton. Op het middenveld een ruit met Nacim, van Wilsum, Van Alphen en Sasa. De voorhoede bestond uit Wiepke en Stijn. De wisselbank was te klein voor het grote aantal wissels die Kootsie weer tussen deuren en kieren heeft weggetrokken. Wartes, Brian, Rienk, Peter, Evan en niemand minder dan de Paus (Jeroen Zuiderhof), hij maakte zijn rentree na een seizoen afwezig te zijn.

Het jonge team van LVV maakte de eerste kansen niet af. Ook vanwege goed optreden van Keaton. Het spel was slordig en het drassige gras zorgde voor veel glij partijen. Brian en Jeroen werden vroegtijdig ingebracht voor Nacim die het erg zwaar had en ook de moegestreden Jen die een geweldige debuut maakte werd vervangen. De Harlingers kregen meer grip op de wedstrijd maar toch was het de thuisclub die op 1 – 0 kwam nadat een rebound niet werd weggewerkt. Wiepke zorgde bijna voor de gelijkmaker maar de doelman was met een katachtige redding net op tijd. Ook Brian die de bal met een hard schot op doel schoot, werd door de keeper met enige moeite weggewerkt en kon erger voorkomen. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

De tweede helft
Een beter voetballende fc Harlingen. Met opkomende backs Frans en Beuker werd de opmars voor de gelijkmaker gezocht. Het was Evan die door mooi combinatie voetbal met Wartes werd bereikt. Het was met een mooie schijnbeweging, de tegenstander werd uitgespeeld en door de bal strak en laag in de korte hoek te schuiven werd de keeper op het verkeerde been gezet ( 1 – 1 ).
Lang konden we niet genieten van de gelijke stand want door onnodig bal verlies op het middenveld kon door een lange bal de spits weggestuurd worden. Zijn schot werd nog tegen gehouden door Keaton maar de meelopende aanvaller van LVV Friesland kon de bal eenvoudig binnentikken 2 – 1.

Het laatste slot was éénrichtingsverkeer naar het goal van de thuisploeg maar de man of the match doelman hield voet bij stuk. Het was mede door hem dat de ploeg van Koots niet nogmaals gelijk kon komen. Afstand schot van Klaas ging net over en ook Rienk kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te schuiven. Op een beetje commentaar vond de scheidsrechter het wel welletjes en floot vroegtijdig af.

fc Harlingen kan zich nu helemaal focussen op de competitie en dat begint aankomende zondag met een uitwedstrijd tegen Irnsum 2.

Sponsoren