Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Mooie overwinning fc Harlingen MO17

09-10-2023

De meiden van MO17 hebben zaterdagochtend tegen vc Trynwâlden een mooi resultaat neergezet. In een kansrijke wedstrijd werd het team uit Oenkerk met 4-0 verslagen.

Omdat een paar meiden afwezig waren deze dag, werd er gestart met de volgende namen: Karlijn stond weer op haar vertrouwde positie onder de lat. Achterin stonden: Denise, Yalenka, Lenthe, Sanne. Op het middenveld: Mila, Tiffany en Sophia en voorin Britt B., Ismay en Jaylin. Ook Britt E. en Berit waren mee als versterking en dat kun je zeker wel aan hen overlaten.

Om elf uur werd er afgetrapt en de meiden zetten direct druk op de helft van de tegenstander. Er kwamen kansjes, maar het duurde even voordat de score werd geopend. Het was Jaylin die na een mooie actie Mila bediende en zij schoof de bal net buiten het bereik van de keepster de hoek in: 1-0.

Een grotere voorsprong lag binnen handbereik toen de meiden een strafschop kregen, maar de keepster van Trynwâlden dook de goede hoek in en tikte de bal voor de lijn weg. Toch zette Jaylin niet veel later de stand op 2-0. Trynwâlden kwam ook wel voor het doel van Karlijn, maar echt in de problemen kwam ze niet. Een bal die in een kluts raakte tussen de paal en de keepster werd door Tiffany binnengeschoten en zo stond het 3-0 en na een mooie combinatie tussen Jaylin en Mila kwam de bal bij Sophia en zij maakte de 4-0. Met deze stand zochten we de kleedkamer weer op.

In de tweede helft probeerde Trynwâlden het wel, maar waren de betere kansen voor fc Harlingen. De score had hoger uit kunnen vallen, maar de keepster van Trynwâlden verrichte een aantal goede reddingen en ook gingen een aantal ballen net naast of tegen de paal. De meiden van Trynwâlden eindigden de wedstrijd met z’n tienen nadat één van hen, na een veel te harde tackle, met een gele kaart naar de bank werd gestuurd. Een klein smetje op een verder sportieve wedstrijd.

Zaterdag wordt het de wekker zetten. Dan spelen de meiden de uitwedstrijd in en tegen Franeker. De aftrap is dan al om 8.45 uur.

 

Sponsoren