Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Moeizame zege voor fc Harlingen 1

18-09-2023

Van havenstad naar Hanzestad. Van Harlingen naar Bolsward. Dat was de reis die fc Harlingen zondag maakte voor de laatste bekerwedstrijd tegen Blauw Rood’20. Een wedstrijd met: één doelpunt, veel overtredingen en blessures, één rode en veel te weinig gele kaarten, een zwak leidende scheidsrechter, twintig minuten blessuretijd en reservedoelmannen die bij beide ploegen aan de bak moesten. Zelfs de service in de bediening bleek niet altijd even aardig. Dat was kort samengevat de balans na negentig minuten voetbal in Bolsward.

Het was Martijn Homminga die fc Harlingen al vroeg op voorsprong zette. Al na drie minuten was er een hoekschop voor fc Harlingen en deze werd door Martijn Homminga feilloos binnen gekopt: 0-1. Met zo’n vroege voorsprong leken de gasten een simpele overwinning te kunnen behalen, maar niets bleek minder waar. In de tiende minuut kwamen de Bolswarders bijna langszij. fc Harlingen kreeg kansen, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Halverwege de eerste helft raakte de doelman van Blauw Rood’20 dusdanig geblesseerd dat hij niet verder kon en de reservedoelman zijn plaats innam.

Na ruim een half uur verliet aan Harlinger zijde Martijn Homminga met een blessure het veld en werd vervangen door Aaron Bouwhuis. Omdat het spel om de haverklap werd stilgelegd vanwege blessurebehandelingen aan beide kanten (de verzorgster van de thuisploeg had het er druk mee) werden er maar liefst zeventien minuten(!) aan de eerste helft toegevoegd.

Na een kwartier rust meldden beide ploegen zich weer op het veld en was het wachten op de scheidsrechter die zich vijf minuten later ook meldde en de wedstrijd weer kon worden hervat. Bas Helfferich werd uit voorzorg aan de kant gehouden en vervangen.

De tweede helft werd de sfeer in het veld er niet beter op. Veel overtredingen en irritaties en dit zorgde ervoor dat de Harlingers met tien man verder moesten. Opnieuw werden er een aantal wissels doorgevoerd aan Harlinger zijde, maar moest men waken voor een tegentreffer, want de Bolswarders kwamen een paar keer gevaarlijk dicht in de buurt van doelman Jesse Jaasma. Toen Reinier v/d Stap na een harde tackle ook met een blessure het strijdtoneel moest verlaten, werd Nick Teerling (die in eerste instantie mee was als extra doelman) het veld ingestuurd. fc Harlingen kwam nog goed weg toen een vlammend afstandsschot van Blauw Rood’20 uiteenspatte op de lat. Ondanks de zes minuten extra tijd die werden bijgeteld, bleef het bij 0-1.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Hopen dat iedereen zondag weer op tijd fit is want dan start de competitie weer. fc Harlingen begint dan met een thuiswedstrijd tegen vv Drachten en er is die middag een Meet en Greet tussen de spelers van het eerste elftal en de spelers van JO9. Maar daarover uiteraard later meer info.

 

Blijf ons volgen en blijf op de hoogte van onze updates!

Facebook

Instagram

X ( voormalig Twitter )

Sponsoren