Nieuws Blijf altijd op de hoogte

MO17 pakt punt mee uit Workum

06-11-2023

Na een korte onderbreking is afgelopen weekend de tweede fase gestart. De meiden van MO17 zijn deze fase ingegaan als negental en spelen deze fase zes wedstrijden. Vier op eigen veld en twee uitwedstrijden. De eerste daarvan was afgelopen zaterdag in en tegen Workum.

Aangekomen bij het prachtige sportcomplex van Workum kon er worden begonnen met de warming-up en teambespreking. Sanne zou vandaag het doel verdedigen gesteund door Yalenka, Marije, Denise en Lenthe achterin. Mila, Jaylin en Tiffany begonnen in het midden en Britt voorin. Kirsten en Maud startten als wissel.

We speelden de eerste helft met de wind in de rug en nadat Jaylin in stelling werd gebracht trok ze een sprint over de linkervleugel en krulde de bal buiten het bereik van de keepster het doel in. Er kwamen meer kansen, maar de keepster van Workum was moeilijk te passeren.
Bij een uitbraak van Workum reageerde Sanne adequaat en voorkwam een tegentreffer. Toch waren de betere kansen voor onze meiden. Een vrije trap van Yalenka ging via Mila rakelings over het doel en toen Jaylin even later één op één met de keepster kwam, wist deze op geweldige wijze een tweede doelpunt te voorkomen. Die kwam er uiteindelijk toch. Het was opnieuw Jaylin aan de bal. Tiffany kwam al inlopen, maar met wat hulp van de tegenstander belandde de bal achter de doelvrouw: 0-2. Een klein foutje achterin bij ons werd door Workum goed uitgespeeld en gingen we met 1-2 de rust in.

Na de rust had Workum dus de wind in de rug en was dan ook vaak op onze helft te vinden, maar Sanne verrichtte een paar belangrijke reddingen en de voorsprong bleef in stand. Bij één van die reddingen raakte Sanne echter dusdanig geblesseerd dat ze niet verder kon. Marije bood aan om de resterende minuten het doel te verdedigen en ondanks dat dat voor haar de eerste keer was, deed ze dat best goed. Geholpen door de defensie werden de meeste schoten onschadelijk gemaakt, maar lukte dat één keer niet, waardoor de eindstand op 2-2 kwam. Een mooi begin van deze fase. Na afloop werd duidelijk dat Sanne een gekneusde pols overhield aan deze wedstrijd. Langs deze weg wensen we haar beterschap.

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Terschelling op het programma. We trappen dan rond half 11 af.

 

Sponsoren