Nieuws Blijf altijd op de hoogte

MO17 in doelpuntrijke wedstrijd kopje onder tegen sc Terschelling MO17

19-12-2023

De meiden van MO17 speelden zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander deze ochtend was de MO17 van sc Terschelling. De spectaculaire comeback van woensdag was memorabel en ook nu zetten de meiden een achterstand om in een voorsprong. Helaas kon deze keer de voorsprong niet over de eindstreep worden getrokken en namen de meiden van Terschelling na een doelpuntrijke wedstrijd de punten mee naar het eiland.

Met bijna dezelfde namen als afgelopen woensdag begonnen: Sanne, Yalenka, Lenthe, Denise, Mila, Marije, Jaylin, Tiffany en Britt aan de aftrap en stonden Kirsten en Sophia stand-by.

Het waren de meiden van Terschelling die na ongeveer een kwartier op voorsprong kwamen, maar niet lang daarna had Tiffany na een mooie solo over de rechterflank de stand weer gelijkgetrokken. Er waren weer kansen aan beide kanten, maar toch kwamen de eilanders voor een tweede keer op voorsprong. Ook deze keer duurde het niet lang voordat onze meiden weer op gelijke hoogte kwamen. Een ingooi van Marije bereikte Jaylin en die liep door de eilander verdediging heen en bracht de stand naar 2-2. Vijf minuten later was het Jaylin die de bal meegaf aan Tiffany en zij zette de meiden op een 3-2 voorsprong. Ook kreeg ze op aangeven van Mila nog een goede mogelijkheid, maar de keepster koos de goede hoek. Vlak voor rust hadden we nog het geluk dat een goede aanval van Terschelling rakelings naast het doel ging en zo gingen we dus met een voorsprong de rust in.

Na de rust bleven beide teams kansen creëren en volgde er een spannende tweede helft. Terschelling kwam via een strafschop op 3-3 en niet veel later namen ze uit een hoekschop een 4-3 voorsprong. Bij beide doelpunten hadden de eilander meiden wel wat geluk, maar toch wist Jaylin op aangeven van Tiffany de 4-4 op het scorebord te zetten. Voorin probeerden Sofia, Britt en Kirsten de defensie op snelheid af te troeven. Mila en Marije probeerden op het middenveld de controle te houden en achterin hadden Yalenka, Lenthe en Denise het druk met de eilander spitsen en ook Sanne verrichtte weer goed werk. Toch kon niet worden voorkomen dat de gasten nog tweemaal scoorden en werd het uiteindelijk 4-6.

‘s Avonds werd de eerste seizoenshelft afgesloten met een teamuitje in Heerenveen waar een bezoek werd gebracht aan het Abe Lenstrastadion voor de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Volendam.
Julia en Marleen: bedankt hiervoor!
Voor nu fijne feestdagen en een sportief 2024!

Sponsoren