Nieuws Blijf altijd op de hoogte

LAC Frisia JO11-3 tegen fc Harlingen JO11-1

01-10-2023

Vroeg verzamelen bij fc Harlingen voor de uitwedstrijd bij LAC Frisia, niet te lang kletsen meteen maar in de auto richting Leeuwarden. Onderweg wordt de stand in de competitie even besproken. Daarin valt op dat we weinig goals tegen krijgen, maar ook dat we in verhouding met andere teams weinig goals maken. En als je de stand nog beter bekijkt is deze wedstrijd misschien wel een moment om daar verandering in te brengen.

De opstelling deze week is op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van voorgaande wedstrijden.
Op goal: Järvi, achterin Milan Jilderts en Milan Reinsma. Middenveld met Rudmer, Quinn, Friso en Jurre. Enige spits vandaag Mylan en Myr begint op de bank.

En als je vooraf over goals maken spreekt komt de 1-0 van Frisia even binnen als een koude douche. Een bekeken schuiver, binnenkant paal, van de na later blijkt, gevaarlijkste speler van Frisia. Uithuilen en opnieuw beginnen, het spel van de kant van fc Harlingen was stroperig en Frisia werd enkele keren gevaarlijk. Vooral de maker van het doelpunt maakte er een sport van om Järvi te testen; hoge ballen, schoten uit schier onmogelijke hoeken en standen, maar Järvi pakte alles. fc Harlingen nam steeds meer de overhand en kwam terecht op 1-1 via Rudmer. Dat geeft de Harlinger burger moed en het was Jurre die verder orde op zaken stelde, 1-2! In de time out worden de jongens even op de verbeterpunten gewezen. Wat volgde was een uitstekend kwart van de wedstrijd van fc Harlingen. Een goede actie van Quinn aan de rechterkant van het veld, die met links en wat behulp van de keeper de 1-3 maakt. De 1-4 was een aanval uit het boekje. Opbouw van achteruit via Järvi naar Milan Reinsma, die past het middenveld in naar Friso, die op zijn beurt de bal voorzet op Myr die de trekker overhaalt. Nog voor rust kwam Milan Reinsma knap voor z’n grote tegenstander en leverde de bal in bij Quinn, aannemen, goed leggen 1-5!

Na de limonade en eierkoek begint fc Harlingen aan nog een ijzersterk kwart van de wedstrijd. Milan Jilderts kwam nu goed voor zijn man en bediende Jurre, bal op Myr die ‘m op de lat knalt. De bal valt net niet goed voor Mylan die hem achteruit kopt naar Rudmer die lekker binnen kan schieten 1-6. Binnen een paar minuten, waar Frisia het kopje liet hangen, profiteerde fc Harlingen optimaal. Jurre met een verassende uithaal vanaf rechts 1-7 en Myr met een lekkere actie en bekeken schuiver 1-8, zorgde voor de genade klap voor Frisia. De Leeuwarders bleven sportief spelen en probeerde toch nog een goaltje te maken. Maar de Harlinger defensie speelde een uitstekende wedstrijd en waren de spitsen absoluut de baas. Koppen, slidings en stevige duels waren vaak in het voordeel van duo Milan en Milan beslist. De 1-9 kwam op rechts tot stand via een goede actie en dito voorzet van Jurre op Quinn die de keeper kansloos liet. De 1-10 was weer van Quinn die in 2 pogingen zijn 4e van de wedstrijd maakt. Het slotstuk van fc Harlingen werd verzorgd door Myr, die zelf z’n eigen kans en goal creëert door goed door te zetten 1-11. Frisia probeerde het ook nog, met de laatste krachten, om een goal te maken. Maar als team werd er goed verdedigt en via een spectaculaire omhaal van Jurre werd de laatste aanval van de wedstrijd onschadelijk gemaakt.

Na een slechte start werden toch de vele goals gemaakt, precies waar vooraf op werd gehoopt. Eenmaal thuis druppelden de uitslagen van de concurrenten binnen, Franeker (nu nr.3) verliest verassend van Dronrijp, en dat betekend een voorlopige 2e plaats voor fc Harlingen. Met 3 punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld kijkt fc Harlingen uit naar de wedstrijd van volgende week tegen koploper St. Jacob. We kunnen de steun van veel supporters wel gebruiken, daarom graag tot zaterdag 10.00 uur op ons mooie sportpark!

Niks missen en altijd op de hoogte willen blijven? Volg onze socials ↴

 Facebookpagina – Instagram pagina – X ( voormalig Twitter )

Sponsoren