Nieuws Blijf altijd op de hoogte

JO19-1 oefent tegen ONS 3

11-11-2019

JO19-1 oefent tegen ONS 3

Het is donderdagavond 7 november en Akkrum JO19-2 meld dat ze voor de wedstrijd van zaterdag 9 november geen elftal kunnen samenstellen en dus wordt de wedstrijd afgelast. Tja wat doe je dan? Zaterdag vrij of proberen een oefenwedstrijd te regelen?

Dat laatste wordt besloten en het proberen heeft wel tot vrijdag middag laat geduurd maar er werd uiteindelijk een elftal gevonden die graag wilde oefenen tegen de mannen; ONS 3. Een elftal met 1e jaars senioren aangevuld met wat JO19 spelers. Een zeer leuke uitdaging voor onze JO19-1.

Er werd onder leiding van scheidsrechter Jorge Pirez om 14:00 uur afgetrapt met de volgende opstelling:
Ayrton op doel.
De verdediging bestond uit: Youri, Martijn, Kjelt en Karim.
Het middenveld: Hessel, Aaron, Ricardo en Jarno.
Voorin: Lars en Jorret.
Wissels waren: Frank, Riccardo, Mark en Wiepke
Deze laatste 2 jongemannen zijn net over gekomen van Zeerobben en proberen bij ons het plezier in het spelletje weer terug te vinden en zijn hierom van harte welkom. En dit gaat vast goed komen bij deze leuke ploeg!!

Nu over de wedstrijd. De 1e helft werd er zeer zorgvuldig opgebouwd van achteruit. Dit was al een hele verbetering t.o.v. de vorige wedstrijden. ONS had hier niet veel tegenover te zetten en de kansen voor fc Harlingen kwamen ook. Na zo’n 10 minuten werd er een aanval opgezet over links. De bal werd keurig terug gelegd op Ricardo die vanaf de 16 meter lijn de bal in de linker hoek plaatst. De 1-0 stond, geheel terecht, op het scorebord. Vele mooi opgezette aanvallen volgden en ONS had nog steeds geen antwoord hierop. Een paar corners brachten ook geen doelpunt al waren ze er dichtbij. Onder andere Kjelt kopte nog op de lat. En dan net voor rust valt ineens de 1-1. Jammer maar de mannen laten de kopjes niet hangen en met deze stand gaan beide ploegen de rust in.

(FOTO: P. IJdema) (Meer foto’s zie je hier )

In de rust worden er wat wissels door gevoerd. Frank komt erin voor Martijn. Mark de Groot (zijn debuut bij de fc) komt erin voor Ricardo en Wiepke Zondervan (ook zijn debuut bij de fc) vervangt Lars. De 2e helft was wat voetbal betreft ietsje minder dan de eerste helft maar er was wel een enorme vechtlust. De mannen wilden deze partij echt niet verliezen. Er werd dus vol overgave aangevallen en de kansen kwamen er ook weer. Bal o.a. op de paal via Jarno en Wiepke en Mark konden hun debuut belonen met een doelpunt maar de echte scherpte ontbrak nog wat. Riccardo kwam er nog in voor Hessel. Dan komt Karim opzetten via rechts en zet een mooie een-twee op met Jarno. En tikt hierna de bal keurig binnen. De 2-1 was daar en de voorsprong werd ook niet meer uit handen gegeven. Dus een keurige overwinning op een jong senioren team.

Peter IJdema was bij de wedstrijd aanwezig en heeft voor prachtige plaatjes gezorgd. Deze zie je HIER

Komende zaterdag hopelijk wel weer een competitiewedstrijd. Dan spelen de mannen een uitwedstrijd tegen Nieuweschoot JO19-1. Aanvang 12:15 uur.

De Reporter

Sponsoren