Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Initiatief bij Blauw Wit JO11-2, fc Harlingen JO11-1 de winnaar!

17-09-2023

De 2e wedstrijd in de competitie mochten de boys aantreden tegen Blauw Wit uit Leeuwarden. Leidster Andrea draaide deze week over uren om de selectie en een scheidsrechter (Jort Scheffer) te regelen, i.v.m. met enkele blessure gevallen en weekendjes weg. Maar uiteindelijk konden we gewoon om 10.00 uur aftrappen.

De opstelling van vandaag: Järvi op goal. Milan Reinsma en Friso in de verdediging. Quinn, Milan Jilderts en Rudmer op het middenveld. Spitsen waren Myr en Ruben en op wissel Lasse.

De eerste minuten was aftasten van beide kanten maar al snel lag het initiatief bij Blauw Wit. fc Harlingen liet het een beetje gebeuren, liepen te veel achteruit en Blauw Wit kreeg enkele goede kansen. Het geluk van paal en lat hielp ons door de beginfase heen, ook mede door puik keeperswerk van Järvi. fc Harlingen probeerde via de counter gevaarlijk te worden, een balletje terug op Quinn, die hem goed klaar legde voor z’n dodelijke linker en bam 1-0! Compleet tegen de verhouding in, maar erg lekker vlak voor de time out.

Ook na de time out was Blauw Wit beter en greep fc Harlingen niet in waar nodig, we liepen te veel achteruit en in overtal kon Blauw Wit de 1-1 maken. Tijd voor een schepje er bovenop en eindelijk begonnen de boys wat te voetballen. Weer was het Quinn met een pracht goal die ons wat lucht gaf en Blauw Wit wat uit het spel haalde. Blauw Wit zakte wat gefrustreerd in, ‘t zat ze niet mee met de kansen en dan ook nog 2-1 achter. Als dan vlak voor de rust via een eigen goal de 3-1 valt is het fc Harlingen die met het hoofd omhoog van het veld stapt.

In de rust werden de jongens toch streng toegesproken door trainers Ronald en Thewis. De jongens moesten uit een ander vaatje tappen de 2e helft. En vooral luisteren naar aanwijzingen van trainers en medespelers. Even een stapje naar links of rechts en je loopt Blauw Wit in de weg. Kom je zelf wat meer aan voetballen toe en kun je de tegenstander uit spelen. Het “stond” goed in de 2e helft en ondanks dat Blauw Wit enkele kansen kreeg kon Friso de 4-1 maken. Na de goal probeerde Blauw Wit het nog een paar keer en een hoge bal kon door Järvi niet goed verwerkt worden en het werd nog 4-2 door de attente spits van Blauw Wit. De wedstrijd kabbelde naar het einde want de teams waren op en moe gestreden.

We bedanken scheidsrechter Jort Scheffer voor het uitstekend leiden van de wedstrijd!

Uiteindelijk staan we na 2 wedstrijden op 6 punten en dat geeft vertrouwen voor de komende weken. Hopelijk kunnen we met onze eigen selectie verder gaan trainen en spelen, kijken hoe ver we kunnen komen deze 1e fase!

Sponsoren