Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Franeker JO11-1 vs fc Harlingen JO11-1

16-10-2023

De derby tussen Franeker en Harlingen leeft tussen beide teams, vooral onder de trainers onderling. Bekenden, vrienden oude voetbal maten en dan nu de kinderen onderling. Last van zenuwen hebben de spelers niet, gewoon een lekkere pot voetbal tegen een goede tegenstander.

Zonder Quinn (blessure) en Myr (ziek) maar met Järvi op goal, Milan Reinsma en Rudmer achterin. Middenveld Milan Jilderts, Friso en Jurre. Spits Rohan (jo10) en Ruben (jo10) als wissel.

Vroeg vertrokken naar Franeker, aanvang 8.45 uur, maar wakker was fc Harlingen niet. Vanaf de aftrap was het Franeker die het spel bepaalde en al heel snel op 1-0 komt. We waren nog niet bekomen van de achterstand of de 2-0 lag al in het netje. Een grote afstraffing hing in de lucht maar we konden de schade beperkt houden tot de time out. Na de korte interruptie stonden we wat beter, maar konden we geen grote kansen creëren. Het duurde nu wat langer voordat Franeker tot scoren kon komen, maar deed het nog wel 2 keer voor rust, 4-0.

Franeker speelde de 1e helft hoofdklasse voetbal, leuk om naar te kijken, behalve voor de aanwezige fc Harlingen supporters. Het was een bal aannemen, kijken, overspelen en door bewegen. Precies waar fc Harlingen donderdag op getraind heeft, maar Franeker liet even zien hoe het uitgevoerd moet worden. Ze speelden goed via de zijkanten, goede strakke voorzetten en uithalen.

In de rust werd bij fc Harlingen de beast modus aangezet. De tegenstander kan beter zijn en je van het kastje naar de muur sturen, maar met inzet kun je een hoop compenseren. De inzet was uitstekend in de 2e helft, opbouw en overspelen lukte beter. We hadden het geluk van slecht afronden van Franeker kant mee, goed verdedigen en uitstekend keeperswerk hielden ons op de been. We waren agressief op de bal, soms te met overtredingen tot gevolg. En dat moeten we niet doen, altijd netjes blijven, de bal afpakken moet het doel zijn. Ook werd tijdens het spel een extra speler ingevlogen, namelijk Guus Meeuwis die door de wind vanaf zee op het veld in Franeker terecht kwam. Het zorgde voor een vrolijk einde van de wedstrijd, eindstand 4-0.

Als je na afloop aan score bord journalistiek gaat doen, kun je het aantal tegen doelpunten (het minste in de competitie) als hoogte punt in deze fase noteren voor onze jongens. En deze zaterdag hebben we, vooral in de 2e helft, naar onze mogelijkheden gevoetbald.

Franeker bedankt voor deze wedstrijd, met deze ervaring gaat fc Harlingen verder in het ontwikkelen van ons voetbal. Veel succes in de rest van de komende fases, en misschien tot snel!

Sponsoren