Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO17 speelt gelijk in derby tegen Franeker MO17

16-10-2023

Voor de meiden van MO17 stond zaterdag de derby tegen SC Franeker MO17 in de agenda. Dat betekende: de wekker zetten en vroeg uit bed, want de aftrap stond al gepland om kwart voor negen. Een uurtje eerder zou er verzameld worden en dus meldden de meiden zich om kwart voor acht op de verzamelplek. Hierna werd koers gezet richting de sportvelden van onze oosterburen.

We speelden deze keer negen tegen negen, dus aan beide kanten voldoende speelsters en we begonnen met Karlijn als keepster. Yalenka, Denise en Marije stonden in de achterhoede en Mila, Tiffany en Sophia startten op het middenveld met voorin Britt en Jaylin. Maud en Lenthe begonnen op de bank, maar er kon doorlopend gewisseld worden, zodat iedereen haar speelminuten kon maken.

De meiden speelden een goede eerste helft en Jaylin kreeg de eerste kans om de score te openen, maar de keepster van Franeker stond in de weg. Het was Tiffany die halverwege de eerste helft met een perfect afstandsschot de score opende. Voor de rust viel de 1-1. De spits van Franeker schoot de bal van een meter of twintig onhoudbaar tegen de touwen. We speelden een goede eerste helft. Kansen creƫeren en eigenlijk niks weggeven.

De tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Wij kregen meerdere kansen om te scoren, maar de keepster van Franeker speelde een goede wedstrijd. Aan de andere kant kwam Franeker ook vaker en gevaarlijker voor het doel van Karlijn, maar ook zij stond prima te keepen en was niet te passeren. Met nog een paar minuten op de klok mocht fc Harlingen een hoekschop nemen en het was Tiffany die de bal vanaf de hoekvlag geweldig de kruising indraaide: 1-2. Het leek erop dat de drie punten in de tas waren, maar Franeker zette nog een keer aan en wist in de slotseconde de 2-2 te maken. Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel terecht, maar de drie punten waren zo dichtbij…

Dit was de laatste wedstrijd van de eerste fase. De meiden gaan even genieten van een korte voetbalvakantie. Over twee weken worden de programma’s van de tweede fase bekend gemaakt. Dan weten we tegen wie en waar en wanneer we spelen. Tot dan!

Sponsoren