Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen MO17 hard onderuit tegen Frisia MO17

02-10-2023

Na de mooie overwinning op Blauw Wit van vorige week wilden de meiden deze lijn doorzetten tegen die andere club uit Leeuwarden: LAC Frisia. De Leeuwarders hadden al twee ruime zeges geboekt en bleken ook voor onze meiden een maatje te groot.

We begonnen vandaag in een iets andere opstelling dan de vorige keer.
Zo verdedigde Sanne vandaag het doel en begonnen Yalenka, Marije, Denise en Lenthe in de verdediging. Karlijn startte deze keer op het middenveld met Mila en Maud. Britt B., Jaylin en Tiffany waren de spitsen van vandaag en Ismay en Britt E. begonnen als wissel.

Na de tactische bespreking van Julia werd er om elf uur afgetrapt. Frisia zette direct de druk op de ketel en nog voordat iedereen goed en wel besefte dat we begonnen waren, keken de meiden al tegen een 0-2 achterstand aan. fc Harlingen was inmiddels wel wakker geschud en het was Tiffany die binnen een kwartier de aansluitingstreffer maakte: 1-2. Niet veel later leek Jaylin de achterstand volledig weg te poetsen, maar na een mooie rush en goed schot knalde de bal tegen het aluminium. Er waren wel kansjes, maar de keepster van Frisia werd niet echt in de problemen gebracht. De gasten probeerden het een paar keer succesvol van afstand en nog voor het rustsignaal klonk, stond het al 1-6 en keken de meiden al tegen een ogenschijnlijke onoverbrugbare achterstand aan.

Na de rust probeerden de meiden de schade nog wel te beperken. Kansen waren er wel, maar Frisia bleek een maatje te groot en wist nog een aantal keren te scoren. De eindstand? 1-9.
Deze week weer lekker trainen en dan zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan VC Trynwâlden MO17.

Sponsoren