Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen kansloos tegen Gorredijk

16-10-2023

Er zijn van die wedstrijden waar je uitgebreid bij stil kan staan en er zijn er die je na een korte samenvatting snel moet vergeten. De wedstrijd tegen Gorredijk was er duidelijk eentje van die tweede categorie. Ondanks een snelle voorsprong had fc Harlingen niks te vertellen en was de thuisploeg heer en meester.

Wel was het fc Harlingen dat al na drie minuten op voorsprong kwam. Jens van Sluis gaf een lange bal op Wessel Roorda, maar eigenlijk was het schot te hard en te ver, maar hierdoor werd ook de keeper van Gorredijk verrast en zag de bal over hem heen stuiteren en langzaam het doel in rollen. Misschien gaf Wessel de bal het laatste zetje, maar de voorsprong was een feit. Een lekker begin, maar lang kon er niet worden genoten, want twee minuten was het alweer gelijk toen een speler van Gorredijk een hoekschop vrij kon inkoppen.

Een kwartier later was het 2-1 en binnen het half uur kreeg de thuisploeg vanaf elf meter de kans op 3-1 te komen, maar doelman Jesse Jaasma doorzag het plan en stopte de strafschop. fc Harlingen was niet fel genoeg en de hevige regenval van de afgelopen dagen had de conditie van het veld niet verbeterd. Geregeld waren er glijpartijen en balverlies, maar ondanks dat werd er met een 2-1 stand de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft kunnen we kort over zijn.

Gorredijk kwam snel op 3-1 en het lukte fc Harlingen niet meer deze achterstand om te buigen. Goed verdedigend werk zorgde er ook voor dat de schade niet nóg groter werd. De laatste fase speelde fc Harlingen met tien man, nadat onze doelman onnodig met twee gele kaarten achter elkaar het veld moest verlaten. Nick Teerling nam de plek onder de lat in en hield met een aantal goede reddingen de schade beperkt. Pas in de slotminuut capituleerde hij en won Gorredijk met 4-1. Verdiend. Dat wel. Als fc Harlingen mee wil blijven doen, zal er weer een keer gewonnen moeten worden. Het seizoen is echter nog maar net begonnen, dus er is nog tijd genoeg en die punten….. die komen wel.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Komend weekend is er geen competitiewedstrijd. De eerstvolgende is een thuiswedstrijd op zondag 29 oktober. Dan komt LVV Friesland op bezoek aan de Vierkantsdijk.

 

Sponsoren