Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO15-3 in Franeker

19-05-2019

Zaterdag speelden wij uit (JO15-3) tegen Franeker JO15-4. Na de aftrap was het meteen erop en d’r over, binnen 5 minuten was het 0-1. De toon was gezet maar daardoor was de tegenstander ook wakker en stond het al snel 1-1.

Er werd voorin goed overgespeeld waardoor er ruimte voor het doel kwam en de 1-2 al snel viel. Het kwam zelfs tot 1-3 en dat in 20 minuten tijd, dat beloofde wat! De wedstrijd werd even gestaakt om water te drinken, het was behoorlijk warm en windstil, iets wat wij niet gewend zijn. De wedstrijd ging verder met veel fysieke voetbal acties waarbij een duw of trap niet werden geschuwd.  Een tegenaanval met een lange bal ging rakelings over de lat. Ook van onze kant waren er aanvallen maar troffen geen doel. Met 1-3 gingen we de rust in.

De 2e helft begon gelijk met een tegen corner waar de 2-3 uitviel. Franeker was er opgebrand om de wedstrijd naar hun hand of beter gezegd naar hun voet te zetten. Een bal uittrap werd handig opgevangen en direct op doel geschoten, 3-3 verdorie weg voorsprong. Hierna een 1 op 1 met de keeper 4-3. Niet veel later een tegen corner, de bal kwam voor het doel maar door heen en weer getrap vloog de bal tegen de paal en benen toch over de lijn, 5-3. Onze laatste aanval resulteerde met een schot op doel, de bal was voorbij de keeper maar een tegenspeler trapte hem net voor de lijn weg! De eerste helft liet  echt leuk voetbal zien, helaas geen winst of punt mee naar huis.

Sponsoren