Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen JO11-1 tegen koploper St. Jacob JO11-1

09-10-2023

De hele week is er lekker fanatiek getraind voor deze wedstrijd. fc Harlingen de nr.2 van deze fase tegen koploper St. Jacob, deze ploeg maakt makkelijk goals en heeft alleen gelijk gespeeld tegen SC Franeker.

We beginnen deze ochtend zonder wissel, maar met Järvi op goal, een 3 mans verdediging bestaande uit: Milan J, Milan R en Rudmer. Middenveld met Friso, Jurre en op 10 Quinn. Enige spits vandaag Mylan.

De wedstrijd wordt op gang geholpen door scheidrechter Nick Teerling. Vanaf het beginsignaal nam St. Jacob het initiatief, fc Harlingen achteruit gedwongen. We kwamen moeilijk aan voetballen toe en uit een corner, via een speler van fc Harlingen, kwam St. Jacob op 1-0. Een domper maar nog geen man overboord, fc Harlingen speelde met te veel ontzag voor de tegenstander. Duels werden half aangegaan en ballen werden te makkelijk ingeleverd bij de tegenstander. Na de time out, ging St. Jacob verder waar het gebleven was. Een afstand schot van St. Jacob werd door de keeper nog op de lat getikt, maar in de rebound viel toch de 0-2. Nog voor de rust viel ook nog de 0-3, Järvi zocht de moeilijkste oplossing, de bal werd onderschept en het foutje werd meteen afgestraft. Het rust signaal komt als geroepen voor fc Harlingen, even bijkomen en hergroeperen.

In de 2e helft toonde fc Harlingen dat we op dit niveau wel degelijk mee kunnen voetballen. Duels werden scherper aangegaan en het veldspel was veel beter dan voor rust. We speelden veel op de helft van St. Jacob en creërden enkele kansen. Toch was het St. Jacob dat op 0-4 komt, door een fout in de verdediging kon de spits alleen op Järvi af en rondde beheerst af. Weer een domper en een resultaat was ver weg. Toch bleven we vechten voor elke bal, middenvelders Jurre en Friso werkten zich een slag in de rondte. Via Jurre werd Friso gevonden voor de goal die net naast schiet. Het tempo lag erg hoog in deze fase, er was geen tijd om de bal rustig aan te nemen. We speelden nog steeds veel op de helft van St. Jacob en Quinn haalt verwoestend uit, onderkant lat 1-4! De time out was erg welkom, zo zonder wissel is het erg aanpoten. We speelden bij vlagen erg goed. Zo komt Quinn na goed samenspel met Friso vrij voor de keeper, maar die kan goed redden. En St. Jacob dan, die komen er tegen het einde van de wedstrijd enkele keren gevaarlijk uit. Järvi kan een grotere achterstand voorkomen met enkele goede reddingen.

fc Harlingen was leeg gespeeld en kon geen vuist meer maken, rest enkel nog St. Jacob te feliciteren met de overwinning. Als ploeg kan de JO11-1 trots zijn op het vertoonde spel, vooral in de 2e helft. Als dit team zich zo door ontwikkeld, dan kunnen we nog leuke wedstrijden verwachten. Volgende week spelen we de derby in en tegen Franeker, we kijken er nu al naar uit, want ook dit duel is een topper in de 1e klasse!

Sponsoren