Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 pakt volle buit tegen DTD

06-11-2023

De hoofdmacht van fc Harlingen heeft zondag in Cornjum tegen DTD drie punten behaald. Na een goede wedstrijd en een spannende slotfase stond de eindstand van 3-4 op het scorebord.

fc Harlingen miste nog wel een aantal spelers. Mart Beuker, Imro Schouwenaar en Martijn Homminga waren nog geblesseerd en ook Wessel Roorda was afwezig. Doelman Jesse Jaasma had zijn schorsing erop zitten en kon het doel weer verdedigen. Het defensieve blok werd gevormd door Marco de Boer, Jens van Sluis, Youri Bouma en Aaron Bouwhuis. Het middenveld werd bezet door Daan Mulder, Arjan Outhuyse en captain Mateusz IJpe. De voorste linie bestond uit Remko Zandberg, Reinier v/d Stap en Kevin Hoekstra.

fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd en creëerde, net als vorige werk, kansen. Het verschil was echter dat ze nu wel werden benut. Een diepe pass van Youri Bouma bereikte Reinier v/d Stap. Hij vond Kevin Hoekstra die de 0-1 binnentikte. Reinier v/d Stap maakte zelf op aangeven van Daan Mulder binnen het half uur de 0-2. Helaas voor Reinier liep hij even later één blessure op en werd vervangen door Allard Hoekstra. DTD kwam voor de rust via een strafschop terug tot 1-2 en met die stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de rust bleef Arjan Outhuyse in de kleedkamer achter en voor hem kwam Jort Scheffer in het veld. Na ruim een uur spelen was het Jort Scheffer die de bal meegaf aan Allard Hoekstra en hij maakte 1-3. Daan Mulder kreeg een kwartier voor tijd nog een grote kans, maar zijn inzet werd met moeite door de keeper gepareerd, waarna Remko Zandberg de rebound tegen de touwen schoot. fc Harlingen dacht de buit binnen te hebben en liet zich wat terugzakken. DTD kwam wat meer naar voren en scoorde nog tweemaal, waardoor het nog een spannende slotfase werd. Een slotfase waarin Jort Scheffer lijkt te scoren in een scrimmage.

De scheidsrechter wees al naar de middellijn, maar de grensrechter stak pas later de vlag omhoog en dus ging het doelpunt niet door. Gelukkig klonk snel daarna het eindsignaal en boekte fc Harlingen een 3-4 overwinning.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Hierdoor klimt fc Harlingen over DTD heen in de stand en staat het twee punten achter op de tegenstander van a.s. zondag. Dan komt Oerterp op bezoek in Harlingen.

 

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

 Volg ons op onze socials:

 Facebookpagina – Instagram pagina – X ( voormalig Twitter )

Sponsoren