Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 na boeiende wedstrijd met lege handen

25-09-2023

fc Harlingen heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Drachten, ondanks een snelle voorsprong, geen punten kunnen pakken. Na een doelpuntrijke en aantrekkelijke wedstrijd stond het na negentig minuten 3-5.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot voetbal: het zonnetje scheen, er stonden twee ploegen op het veld die wilden voetballen voor de punten en voor de spelers van de JO9 was het helemaal een mooie dag: zij hadden namelijk een meet & greet met de selectie en staf van het eerste elftal en mochten in de line-up meelopen. Een heel mooie ervaring voor de jeugd.

Reinier v/d Stap was er vandaag niet bij, maar Mart Beuker verving hem prima. Achterin stond Daan Mulder op de plek van Marco de Boer en ook hij speelde een goede wedstrijd.

Om twee uur kon er worden afgetrapt en negentig seconden later had Kevin Hoekstra de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong gezet. Een lekkere start, maar de weg naar de finish was nog lang. Drachten, komende uit de tweede klasse, speelde de bal lekker rond en was veelvuldig op de Harlinger helft te vinden, maar fc Harlingen had de poppetjes op de juiste plek staan en zag dat de gasten moeite hadden om er doorheen te komen en als dat dan al lukte, was het doelman Jesse Jaasma die een sta-in-de-weg bleek. De thuisploeg kreeg de mogelijkheid om de score te vergroten, maar tot tweemaal toe werd er in kansrijke positie gemist.

Dan vijf minuten voor rust: een slim uitgelokte overtreding aan de linkerkant van het veld zorgde ervoor dat Drachten een vrije trap kreeg. Deze werd door Jeffrey Mast om de muur en doelman heen gekruld en belandde bij de tweede paal in het doel: 1-1. Misschien ook wel een terechte tussenstand op dat moment. Nog geen minuut later was het opnieuw Jeffrey Mast die aan de aandacht van de Harlingers ontsnapte en de gasten met een fraai doelpunt op voorsprong zette: 1-2. Zo ging fc Harlingen dus met een kleine achterstand de rust in, maar had het nog drie kwartier om daar verandering in te brengen.

De tweede helft startte fc Harlingen ongewijzigd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal keren was men dichtbij, maar zelfs toen de Drachtster doelman gezien was, werd de bal door een verdediger van de doellijn weggehaald. Aan beide kanten werden wissels doorgevoerd. Bij fc Harlingen werden Allard Hoekstra, Jarno Attema en Wessel Roorda ingebracht en het was Wessel Roorda die de thuisploeg weer op gelijke hoogte bracht (2-2). Het was Arjan Outhuyse die een hoekschop voor het doel draaide en Wessel Roorda kopte deze binnen. Hierna pakte Drachten opnieuw een voorsprong na vermeend buitenspel. Maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en na een minutenlang beraad met onze grens werd de goal dan toch goedgekeurd. Terwijl fc Harlingen de gelijkmaker forceerde was het middels een mooie counter Drachten die eenvoudig ook nog eens de 2-4 maakte. Jarno Attema is zo’n beetje de supersub, want hij scoort vaak tijdens zijn invalbeurt. Zo ook deze middag en hij zette de stand op 3-4. Er gloorde hoop op een punt voor de Harlingers. Echter maakten de mannen uit Drachten in het laatste kwartier het verschil.  Een strafschop bepaalde de eindstand op 3-5.

Alle foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door DORUS BREIDENBACH zie je: HIER

Een boeiende en sportieve wedstrijd waarin beide ploegen strijd leverden. Als fc Harlingen zo blijft spelen, moet het zondag in Oosterlittens wel goed komen en wat Drachten betreft…. die treffen we later nog een keer om sportieve revanche te nemen.

Sponsoren