Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 kan geen vuist maken tegen Olyphia

09-10-2023

fc Harlingen wilde na de goede start van de afgelopen weken ook tegen sv Olyphia uit Noordwolde een mooi resultaat halen. In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen kwam het echter van de spreekwoordelijke koude kermis thuis. Na negentig minuten was het 2-5. Met foto’s van Dorus Breidenbach.

In de voorbeschouwing van deze wedstrijd stond te lezen dat het de eerste keer was dat Olyphia naar Harlingen zou komen, maar in de wandelgangen van Noordwolde wist men te vertellen dat de ploeg in de jaren ’80 ook al eens in de havenstad voetbalde. Een diepe duik in de archieven leert dat er op 12 september 1982 op het toenmalige sportpark Balkland inderdaad een wedstrijd was tussen (toen nog) vv Harlingen en Olyphia. Die eindigde destijds in 4-2. Uw verslaggever zat toen echter nog in de luiers en heeft hier dus geen actieve herinnering aan. Wat hij zich nog wel kan herinneren, is de wedstrijd van afgelopen weekend.

Er waren een aantal wijzigingen in de basisopstelling van de thuisploeg. Zo liep Imro Schouwenaar vorige week een zware schouderblessure op, was doelman Jesse Jaasma met vakantie, maar was Marco de Boer weer terug in de basis.

fc Harlingen speelde tegen Drachten nog een goede wedstrijd en zette vorige week Oosterlittens nog eenvoudig aan de kant, maar tegen Olyphia stond het met de rug tegen de muur. De gasten zetten direct de druk op de ketel en fc Harlingen had moeite hier onderuit te voetballen. Dit resulteerde al in de tiende minuut in de 0-1. Vijf minuten later stond het al 0-3 en zou het zware middag worden. De grootste kans aan Harlinger zijde was na een half uur toen een schot van Reinier v/d Stap werd geblokt en bij Remko Zandberg kwam. Hij haalde hard uit, maar de doelman wist met een geweldige reflex de bal uit de kruising te slaan. Een paar minuten later ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand toen een vrije trap van Olyphia via de lat het veld weer in stuiterde. Vijf minuten voor rust werd Arjan Outhuyse gehaakt binnen de zestien en zette Remko Zandberg de ruststand vanaf de stip op 1-3.

fc Harlingen werd de eerste helft overlopen en moest een plan bedenken de schade te beperken. Aaron Bouwhuis startte de tweede helft op de plek van Bas Helfferich. Het plan leek in eerste instantie te werken, want twee minuten na rust bracht Remko Zandberg de stand terug naar 2-3. De ploeg uit Noordwolde bleef echter levensgevaarlijk. Doelman Egbert-Jan Panbakker moest regelmatig vol aan de bak om het doel schoon te houden. Mart Beuker kwam nog voor Kevin Hoekstra. Het thuispubliek besefte dat het blij mocht zijn als er een puntje behaald zou worden. Dat gebeurde niet, want vijf minuten voor tijd werd er balverlies geleden op het middenveld. Olyphia zette de aanval op en maakte 2-4. Wedstrijd beslist. Dat het in de slotfase nog 2-5 werd, was alleen voor de statistiek nog interessant. Deze middag lukte het dus niet en gingen de punten verdiend mee naar Noordwolde.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Komende zondag wacht fc Harlingen de volgende uitdaging: de uitwedstrijd in en tegen Gorredijk. De enige ploeg nog die zonder puntenverlies is.

Sponsoren