Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Eerste punten zijn binnen voor fc Harlingen VR1

10-10-2023

Zaterdag 30 september speelden de VR1 van fc Harlingen hun eerste thuiswedstrijd in de 4e klasse tegen Beetgum Vr1. Na de lunch en bespreking kwamen we op de jaarlijkse teamfoto. Dit seizoen hebben we bij elke thuiswedstrijd een balsponsor, en deze eerste bal werd gesponsord door PAKE. Om 14.00 uur precies klonk dan eindelijk het fluitsignaal. Ook ditmaal was er weer aardig veel publiek op afgekomen. Foto’s: Peter IJdema.

Binnen 5 minuten scoorde Beetgum al de eerste goal en liep fc Harlingen direct al achter de feiten aan. Maar de dames vochten zich terug. Vanuit een corner, genomen door Inez, tikte Rixt de bal door naar Ashley. Die twijfelde niet en schoot beheerst de 1-1 binnen. Even later was het weer Beetgum die scoorde dus moesten we weer in de achtervolging. Opnieuw was het Ashley die scoorde en de stand weer gelijk trok. Zo bleef de wedstrijd op en neer gaan met kansen over en weer.

Opnieuw kwam Beetgum op voorsprong en even later was het opnieuw Ashley die met een hattrick de stand weer gelijk maakte. Beide teams bleven strijden voor de winst. Vlak voor tijd scoorde Beetgum ook nog hun vierde goal. Er hing een duidelijke buitenspel luchtje aan dit doelpunt maar hij werd toch goedgekeurd. De minuten tikten weg en er bleef niet veel tijd over om nog kansen te creƫren. Maar toch, in de allerlaatste seconde van de wedstrijd was er toch nog een kans. De goed doorlopende Demi kon met een sliding de bal in de goal tikken, en zo kwam fc Harlingen op een verdiende 4-4 eindstand. Het eerste puntje is binnen in de 4e klasse!

 

Sponsoren