Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Eerste overwinning 4e klasse een feit!

11-10-2023

Afgelopen zaterdag speelden de VR1 van fc Harlingen hun derde wedstrijd uit tegen MKV’29 uit Leeuwarden. Na het zwaar bevochten gelijkspel van vorige week was iedereen gebrand op een goed resultaat. Dat de dames er zin in hadden bleek al gelijk vanaf de aftrap.

Er werd meteen goed druk gezet en met goed positiespel kwam MKV er niet aan te pas. Er volgde kans na kans, maar wat we ook probeerden, de bal wilde er niet in. De keeper bleek een aardige sta in de weg. Kansen van Ashley, Rixt en Ilse werden goed gepakt door de keeper. Maar dan eindelijk viel toch de goal. Een mooie pass van Rixt op de snelle Ashley. Die passeerde 2 man en gaf de bal voor op de inkomende Ilse, die beheerst de bal in het doel school. En met de dik verdiende voorsprong gingen we de rust in.

In de 2e helft waren we dan ook van plan om het goede spel van de 1e helft vast te houden en de voorsprong uit te bouwen, maar dat liep wel anders. We gingen te veel mee in het spel van de tegenstander, en we vergaten om zelf te voetballen. Maar gelukkig hebben we nog altijd een goede verdediging staan met onze sluitpost Arwen. De laatste 25 minuten gingen we eindelijk het spel van de 1e helft weer spelen en volgde er kans na kans. Ballen op de lat en paal en weer de keeper zorgden ervoor dat onze voorsprong niet groter werd. Maar dan toch eindelijk, met een prachtig afstandsschot zorgde Demi voor de 0-2. En even later na een mooie combinatie met Agathe zorgde Nora voor de 0-3. Dit was ook de eindstand.

Een dik verdiende overwinning, en onze eerste overwinning in de 4e klasse is een feit. Hopelijk kunnen we dit een goed vervolg geven als we zaterdag om 14.00 uur thuis spelen tegen st. Annaparochie VR3.

 

Sponsoren