fc Harlingen MO17 hard onderuit tegen Frisia MO17
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
02okt
fc Harlingen MO17 hard onderuit tegen Frisia MO17

Na de mooie overwinning op Blauw Wit van vorige week… lees verder

02okt
Gulle supporter

‘Pake’ is al meerdere weekenden in de weer voor de… lees verder

02okt
fc Harlingen 1 met nare nasmaak eenvoudig langs Oosterlittens

Afgelopen zondag, tijdens de Littenser Supersunday, kwamen zowel het eerste… lees verder

meer nieuws

fc Harlingen MO17 hard onderuit tegen Frisia MO17

Na de mooie overwinning op Blauw Wit van vorige week wilden de meiden deze lijn doorzetten tegen die andere club uit Leeuwarden: LAC Frisia. De Leeuwarders hadden al twee ruime zeges geboekt en bleken ook voor onze meiden een maatje te groot.

We begonnen vandaag in een iets andere opstelling dan de vorige keer.
Zo verdedigde Sanne vandaag het doel en begonnen Yalenka, Marije, Denise en Lenthe in de verdediging. Karlijn startte deze keer op het middenveld met Mila en Maud. Britt B., Jaylin en Tiffany waren de spitsen van vandaag en Ismay en Britt E. begonnen als wissel.

Na de tactische bespreking van Julia werd er om elf uur afgetrapt. Frisia zette direct de druk op de ketel en nog voordat iedereen goed en wel besefte dat we begonnen waren, keken de meiden al tegen een 0-2 achterstand aan. fc Harlingen was inmiddels wel wakker geschud en het was Tiffany die binnen een kwartier de aansluitingstreffer maakte: 1-2. Niet veel later leek Jaylin de achterstand volledig weg te poetsen, maar na een mooie rush en goed schot knalde de bal tegen het aluminium. Er waren wel kansjes, maar de keepster van Frisia werd niet echt in de problemen gebracht. De gasten probeerden het een paar keer succesvol van afstand en nog voor het rustsignaal klonk, stond het al 1-6 en keken de meiden al tegen een ogenschijnlijke onoverbrugbare achterstand aan.

Na de rust probeerden de meiden de schade nog wel te beperken. Kansen waren er wel, maar Frisia bleek een maatje te groot en wist nog een aantal keren te scoren. De eindstand? 1-9.
Deze week weer lekker trainen en dan zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan VC Trynwâlden MO17.

fc Harlingen 1 met nare nasmaak eenvoudig langs Oosterlittens

Afgelopen zondag, tijdens de Littenser Supersunday, kwamen zowel het eerste als het tweede elftal van fc Harlingen naar Oosterlittens. Daar waar het tweede met 3-2 nipt verloor, boekte de hoofdmacht een eenvoudige zege maar hield er een nare nasmaak aan over.

We startten met Jesse Jaasma onder de lat en een defensief blok dat bestond uit Martijn Homminga, Youri Bouma, Imro Schouwenaar en Bas Helfferich. Het middenveld met Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse en Remko Zandberg en voorin Kevin Hoekstra, Mart Beuker en Wessel Roorda. Als bankzitter begonnen: Jarno Attema, Allard Hoekstra, Reinier v/d Stap, Aaron Bouwhuis en Egbert-Jan Panbakker.

Het initiatief lag in het begin bij Oosterlittens. Men had de bal, durfde te voetballen, maar waren niet echt gevaarlijk. Dankzij uitstekend keepwerk van Jesse hield fc Harlingen de 0. Naarmate de eerste helft vorderde werd fc Harlingen wat feller en dit resulteerde ook in kansen. Het duurde echter ruim een half uur voordat Mart Beuker de score opende en fc Harlingen op 0-1 zette. Vlak voor rust trok Oosterlittens uit een hoekschop de stand weer gelijk.

Reinier v/d Stap verscheen na de rust aan de aftrap in de plaats van Mart Beuker. Vrij snel was er een mooi uitgespeelde aanval van fc Harlingen, maar jammer genoeg eindigde deze op de lat. Kort daarna komt Imro Schouwenaar na een stevig duel met de tegenstander ten val waarbij de tegenstander bovenop hem landt en moet hij met een zware schouderblessure het veld verlaten. Na afloop van de wedstrijd zou blijken dat hij een breuk in zijn ene en een scheur in zijn ander schouder heeft opgelopen. Aaron Bouwhuis nam zijn plaats in het veld in. Het was captain Mateusz IJpe die na een klein uur spelen eindelijk de 1-2 op het scorebord wist te zetten. De score had al veel hoger uit kunnen vallen, want fc Harlingen had Oosterlittens volledig onder controle en vijf minuten later was het een mooie combinatie tussen Reinier v/d Stap en Remko Zandberg waarna Kevin Hoekstra werd bediend en hij tekende voor de 1-3. fc Harlingen bleef kansen creëren en tien minuten voor tijd viel ook de 1-4. Reinier v/d Stap haalde keihard uit en het feest was compleet.

In de slotfase kwamen Jarno Attema en Allard Hoekstra nog in het veld voor Arjan Outhuyse en Kevin Hoekstra. Aan de stand veranderde niets meer en dus konden de Harlingers de eerste driepunter noteren en kon men beginnen aan ‘de derde helft’.

Alle foto’s van deze wedstrijd zien? KLIK HIER

Er was maar één ploeg die de punten verdiende deze middag en dat was fc Harlingen. Al houden de Seunen er wel een nare nasmaak aan over. Imro is helaas voor onbekende tijd uitgeschakeld en zal deze week nog geopereerd gaan worden. Uiteraard wensen de spelers, staf en alle andere betrokkenen hem heel veel sterkte toe!
Volgende week speelt fc Harlingen een thuiswedstrijd tegen het voor ons onbekende Olyphia uit Noordwolde.

LAC Frisia JO11-3 tegen fc Harlingen JO11-1

Vroeg verzamelen bij fc Harlingen voor de uitwedstrijd bij LAC Frisia, niet te lang kletsen meteen maar in de auto richting Leeuwarden. Onderweg wordt de stand in de competitie even besproken. Daarin valt op dat we weinig goals tegen krijgen, maar ook dat we in verhouding met andere teams weinig goals maken. En als je de stand nog beter bekijkt is deze wedstrijd misschien wel een moment om daar verandering in te brengen.

De opstelling deze week is op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van voorgaande wedstrijden.
Op goal: Järvi, achterin Milan Jilderts en Milan Reinsma. Middenveld met Rudmer, Quinn, Friso en Jurre. Enige spits vandaag Mylan en Myr begint op de bank.

En als je vooraf over goals maken spreekt komt de 1-0 van Frisia even binnen als een koude douche. Een bekeken schuiver, binnenkant paal, van de na later blijkt, gevaarlijkste speler van Frisia. Uithuilen en opnieuw beginnen, het spel van de kant van fc Harlingen was stroperig en Frisia werd enkele keren gevaarlijk. Vooral de maker van het doelpunt maakte er een sport van om Järvi te testen; hoge ballen, schoten uit schier onmogelijke hoeken en standen, maar Järvi pakte alles. fc Harlingen nam steeds meer de overhand en kwam terecht op 1-1 via Rudmer. Dat geeft de Harlinger burger moed en het was Jurre die verder orde op zaken stelde, 1-2! In de time out worden de jongens even op de verbeterpunten gewezen. Wat volgde was een uitstekend kwart van de wedstrijd van fc Harlingen. Een goede actie van Quinn aan de rechterkant van het veld, die met links en wat behulp van de keeper de 1-3 maakt. De 1-4 was een aanval uit het boekje. Opbouw van achteruit via Järvi naar Milan Reinsma, die past het middenveld in naar Friso, die op zijn beurt de bal voorzet op Myr die de trekker overhaalt. Nog voor rust kwam Milan Reinsma knap voor z’n grote tegenstander en leverde de bal in bij Quinn, aannemen, goed leggen 1-5!

Na de limonade en eierkoek begint fc Harlingen aan nog een ijzersterk kwart van de wedstrijd. Milan Jilderts kwam nu goed voor zijn man en bediende Jurre, bal op Myr die ‘m op de lat knalt. De bal valt net niet goed voor Mylan die hem achteruit kopt naar Rudmer die lekker binnen kan schieten 1-6. Binnen een paar minuten, waar Frisia het kopje liet hangen, profiteerde fc Harlingen optimaal. Jurre met een verassende uithaal vanaf rechts 1-7 en Myr met een lekkere actie en bekeken schuiver 1-8, zorgde voor de genade klap voor Frisia. De Leeuwarders bleven sportief spelen en probeerde toch nog een goaltje te maken. Maar de Harlinger defensie speelde een uitstekende wedstrijd en waren de spitsen absoluut de baas. Koppen, slidings en stevige duels waren vaak in het voordeel van duo Milan en Milan beslist. De 1-9 kwam op rechts tot stand via een goede actie en dito voorzet van Jurre op Quinn die de keeper kansloos liet. De 1-10 was weer van Quinn die in 2 pogingen zijn 4e van de wedstrijd maakt. Het slotstuk van fc Harlingen werd verzorgd door Myr, die zelf z’n eigen kans en goal creëert door goed door te zetten 1-11. Frisia probeerde het ook nog, met de laatste krachten, om een goal te maken. Maar als team werd er goed verdedigt en via een spectaculaire omhaal van Jurre werd de laatste aanval van de wedstrijd onschadelijk gemaakt.

Na een slechte start werden toch de vele goals gemaakt, precies waar vooraf op werd gehoopt. Eenmaal thuis druppelden de uitslagen van de concurrenten binnen, Franeker (nu nr.3) verliest verassend van Dronrijp, en dat betekend een voorlopige 2e plaats voor fc Harlingen. Met 3 punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld kijkt fc Harlingen uit naar de wedstrijd van volgende week tegen koploper St. Jacob. We kunnen de steun van veel supporters wel gebruiken, daarom graag tot zaterdag 10.00 uur op ons mooie sportpark!

Niks missen en altijd op de hoogte willen blijven? Volg onze socials ↴

 Facebookpagina – Instagram pagina – X ( voormalig Twitter )

fc Harlingen 1 na boeiende wedstrijd met lege handen

fc Harlingen heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Drachten, ondanks een snelle voorsprong, geen punten kunnen pakken. Na een doelpuntrijke en aantrekkelijke wedstrijd stond het na negentig minuten 3-5.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot voetbal: het zonnetje scheen, er stonden twee ploegen op het veld die wilden voetballen voor de punten en voor de spelers van de JO9 was het helemaal een mooie dag: zij hadden namelijk een meet & greet met de selectie en staf van het eerste elftal en mochten in de line-up meelopen. Een heel mooie ervaring voor de jeugd.

Reinier v/d Stap was er vandaag niet bij, maar Mart Beuker verving hem prima. Achterin stond Daan Mulder op de plek van Marco de Boer en ook hij speelde een goede wedstrijd.

Om twee uur kon er worden afgetrapt en negentig seconden later had Kevin Hoekstra de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong gezet. Een lekkere start, maar de weg naar de finish was nog lang. Drachten, komende uit de tweede klasse, speelde de bal lekker rond en was veelvuldig op de Harlinger helft te vinden, maar fc Harlingen had de poppetjes op de juiste plek staan en zag dat de gasten moeite hadden om er doorheen te komen en als dat dan al lukte, was het doelman Jesse Jaasma die een sta-in-de-weg bleek. De thuisploeg kreeg de mogelijkheid om de score te vergroten, maar tot tweemaal toe werd er in kansrijke positie gemist.

Dan vijf minuten voor rust: een slim uitgelokte overtreding aan de linkerkant van het veld zorgde ervoor dat Drachten een vrije trap kreeg. Deze werd door Jeffrey Mast om de muur en doelman heen gekruld en belandde bij de tweede paal in het doel: 1-1. Misschien ook wel een terechte tussenstand op dat moment. Nog geen minuut later was het opnieuw Jeffrey Mast die aan de aandacht van de Harlingers ontsnapte en de gasten met een fraai doelpunt op voorsprong zette: 1-2. Zo ging fc Harlingen dus met een kleine achterstand de rust in, maar had het nog drie kwartier om daar verandering in te brengen.

De tweede helft startte fc Harlingen ongewijzigd en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal keren was men dichtbij, maar zelfs toen de Drachtster doelman gezien was, werd de bal door een verdediger van de doellijn weggehaald. Aan beide kanten werden wissels doorgevoerd. Bij fc Harlingen werden Allard Hoekstra, Jarno Attema en Wessel Roorda ingebracht en het was Wessel Roorda die de thuisploeg weer op gelijke hoogte bracht (2-2). Het was Arjan Outhuyse die een hoekschop voor het doel draaide en Wessel Roorda kopte deze binnen. Hierna pakte Drachten opnieuw een voorsprong na vermeend buitenspel. Maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en na een minutenlang beraad met onze grens werd de goal dan toch goedgekeurd. Terwijl fc Harlingen de gelijkmaker forceerde was het middels een mooie counter Drachten die eenvoudig ook nog eens de 2-4 maakte. Jarno Attema is zo’n beetje de supersub, want hij scoort vaak tijdens zijn invalbeurt. Zo ook deze middag en hij zette de stand op 3-4. Er gloorde hoop op een punt voor de Harlingers. Echter maakten de mannen uit Drachten in het laatste kwartier het verschil.  Een strafschop bepaalde de eindstand op 3-5.

Alle foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door DORUS BREIDENBACH zie je: HIER

Een boeiende en sportieve wedstrijd waarin beide ploegen strijd leverden. Als fc Harlingen zo blijft spelen, moet het zondag in Oosterlittens wel goed komen en wat Drachten betreft…. die treffen we later nog een keer om sportieve revanche te nemen.

Ruime zege MO17 op Blauw Wit MO17-3

Nadat de meiden van MO17 vorige week een vrije dag hadden, konden ze afgelopen zaterdag uitslapen. De aftrap van de uitwedstrijd tegen Blauw Wit MO17-3 stond pas gepland om kwart voor één. Voordeel hiervan was dan wel weer dat de meeste regen in de vroege ochtend was gevallen en de meiden het dus (op een klein buitje na) drooghielden.

Om half twaalf was iedereen op het afgesproken verzamelpunt en zetten de meiden en begeleiding koers naar Leeuwarden. Na de tactische bespreking kon er dus om 12.45 uur worden afgetrapt. We startten uiteraard met Karlijn onder de lat.
Het defensieve blok werd gevormd door: Sanne, Denise, Yalenka en Marije. Maud, Mila en Tiffany waren de bewakers van het middenveld en voorin stonden, Britt B., Jaylin en Ismay. Britt E. begon als wissel, maar zou het later uitstekend doen in de achterste linie.

Vol vertrouwen begonnen de meiden aan de wedstrijd en kwamen al na acht minuten op voorsprong. Sanne gaf van achter uit een perfecte bal op Jaylin die heel beheerst de 0-1 op het scorebord zette.
Een paar minuten later wist Tiffany een uittrap van de keepster te onderscheppen en het doel te vinden en stond het binnen een kwartier 0-2.

Blauw Wit probeerde het wel van afstand, maar kwam nog niet tot scoren. Bij een ingooi van Marije kwam de bal bij Tiffany en zij maakte haar tweede van de middag: 0-3. Vlak voor rust zorgde een miscommunicatie achterin bij fc Harlingen voor een tegentreffer en werd er met een stand van 1-3 de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft zocht Blauw Wit wat vaker het doel van fc Harlingen op, maar als het dan gevaarlijk werd, was er altijd wel iemand die de bal wegwerkte, hoewel de paal ook een keer redding bracht. De meiden kregen een vrije trap op een mooie plek net buiten de zestien. Blauw Wit zette vijf speelsters in de muur. Yalenka liet zich hier niet door tegenhouden en krulde de bal fantastisch in de kruising: 1-4.
De thuisploeg probeerde het nog wel, maar Karlijn en haar defensie waren niet meer te verslaan. Jaylin bepaalde na een mooie solo de eindstand uiteindelijk op 1-5.

Een mooie overwinning voor de meiden.
Komende zaterdag spelen de meiden thuis tegen LAC Frisia. Dan beginnen we om 11.00 uur.

Sponsoren