MO17 wint laatste thuiswedstrijd
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
22jul
SC Cambuur wint oefenduel bij fc Harlingen

In een interview met Omrop Fryslân vertelde Henk de Jong,… lees verder

16jul
Praktische informatie oefenwedstrijd SC Cambuur

Voor SC Cambuur staat zaterdagmiddag 20 juli 2024 de vijfde… lees verder

02jul
Compleet nieuwe staf fc Harlingen gestart met voorbereiding nieuwe seizoen

Op de achtergrond is de Technische Commissie van fc Harlingen… lees verder

meer nieuws

MO17 wint laatste thuiswedstrijd

Het seizoen zit er bijna op en de meiden van MO17 hadden het in de vierde fase zwaar in hun poule. Ondanks dat er niet veel punten waren behaald, begonnen de meiden woensdagavond met frisse moed aan hun laatste thuiswedstrijd. Hierbij versterkt met een aantal meiden van de MO13, waarbij Emma voor het eerst meedeed met de MO17. Deze avond kwamen de meiden van Workum op bezoek. We hadden al eens in Workum gespeeld en dat waren mooie en spannende wedstrijden, dus wat zou het vanavond worden?

Het waren de meiden uit Workum die al snel op voorsprong kwamen. Voor onze meiden was er nog tijd genoeg om de stand om te buigen en dat gebeurde ook, want al snel leek Sanne de stand gelijk te trekken. Helaas werd deze afgekeurd wegens buitenspel. Sigrid, Tara en Mila hadden het middenveld goed onder controle en Britt E, Tiffany en Britt B gaven hun tegenstander weinig ruimte en uiteindelijk stond de 1-1 op het scorebord. Nog voor de rust stonden onze meiden zelfs op een 4-1 voorsprong.

Ook na de rust konden de meiden van Workum het verschil niet maken, want ze kregen wel kansen, maar Yalenka ontpopte zich als getalenteerd keepster en haalde de ene na de andere bal van de lijn. Hierbij werd ze in de achterste linie geholpen door Denise en Marije die zich niet zomaar voorbij lieten lopen. Ismay en Jaylin zorgden voorin voor snelheid, waarmee ze de tegenstander vaak van zich afschudden en de score opvoerden. Ook Tiffany wist het net nog te vinden.

Zo eindigde de wedstrijd in mooie en verdiende 8-1 voor onze toppers. Dank aan Emma, Britt E, Ismay en Jaylin van de MO13 die het geweldig hebben gedaan.

Zaterdagochtend spelen we de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Zeerobben. We trappen dan af om 10.30 uur en hopen dat er zoveel mogelijk ouders/opa’s/oma’s/broers/zussen de meiden komen aanmoedigen.

fc Harlingen 1 strijdend ten onder maar handhaaft wel in de derde klasse

Afgelopen zondag reisde fc Harlingen 1 af naar Akkrum voor hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd markeerde tevens het afscheid van hoofdtrainer Steffen Hansma en assistent-trainer Peter Outhuyse. Het team wilde beide trainers graag een waardig afscheid bezorgen met drie punten, maar het mocht helaas niet zo zijn. Foto’s: Dorus Breidenbach.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst wilden gaan. fc Harlingen deelde de eerste speldenprik uit, maar het zwakke schot was een makkelijke prooi voor de Akkrum-keeper. Vervolgens kwam Akkrum verrassend op voorsprong met een prachtig schot in de rechterbovenhoek, waar keeper Jesse Jaasma geen antwoord op had. De 1-0 stond op het scorebord.

fc Harlingen kreeg meerdere kansen om gelijk te maken. Bij een corner legde Arjan Outhuyse de bal terug op Remko Zandberg, maar zijn schot vloog over het doel. Tien minuten later raakte Zandberg met een prachtig schot de lat, een kans die er zeker in had kunnen zitten. Akkrum bleef gevaarlijk en kreeg ook een goede mogelijkheid, maar hun spits schoot net naast.

De snelle Bas Helfferich kreeg een mooie kans na een goede pass van achteruit, maar zijn schot belandde eveneens in de handen van de keeper. Kort daarna schoot Remko Zandberg weer over na een voorzet van Arjan Outhuyse. Een botsing tussen keeper Jesse Jaasma en een Akkrum-speler legde het spel even stil, maar kort na de hervatting profiteerde Akkrum van het zwakke uitverdedigen en scoorde hun tweede doelpunt. Stand 2-0.

In de rust bracht fc Harlingen drie wissels in: Sander Zeilmaker, Jarno Attema en Kevin Hoekstra vervingen Arjan Outhuyse, Mart Beuker en Henk Helmus. In de tweede helft bleef fc Harlingen druk zetten op de achterhoede van Akkrum. Jarno Attema schoot helaas recht in de handen van de keeper. Beide teams streden hard, Akkrum voor de 3-0 en fc Harlingen voor de aansluiting.

Wessel Roorda verliet onder luid applaus het veld. Hij neemt afscheid van fc Harlingen en keert terug naar SC Franeker. Hij werd vervangen door Allard Hoekstra. Even later kwam Akkrum nog gevaarlijk door, maar keeper Jaasma en Youri Bouma wisten redding te brengen. De spits van Akkrum kreeg even later nog een grote kans alleen voor de keeper, maar Jaasma redde knap!

Met nog negen minuten te spelen werd keeper Jaasma vervangen door JO19-1 keeper Nick Teerling. fc Harlingen kreeg nog een laatste kans, maar de bal ging voorlangs het doel. Ondanks de aanhoudende pogingen wist fc Harlingen niet te scoren en eindigde de wedstrijd in een 2-0 nederlaag.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

OPSTELLING: Jesse Jaasma (Nick Teerling), Bas Helfferich, Youri Bouma, Henk Helmus (Kevin Hoekstra), Marco de Boer, Matheusz Ype, Remko Zandberg, Reinier van der Stap, Arjan Ouhuyse (Jarno Attema), Wessel Roorda (Allard Hoekstra), Mart Beuker (Sander Zeilmaker).

Hoewel het seizoen voor fc Harlingen teleurstellend eindigde, heeft het team zich weten te handhaven in de derde klasse en kunnen ze zich nu richten op de voorbereiding voor het nieuwe seizoen, o.l.v. hoofdtrainer Erik Katje.

fc Harlingen MO13-1 KAMPIOEN!

fc Harlingen MO13-1 nam het in deze kampioenswedstrijd op tegen VIVA’23 MO13-1 en hoewel de meiden met 0-2 verloren bleek het doelsaldo voldoende te zijn om KAMPIOEN te worden in de EERSTE KLASSE!

Een topprestatie van dit team! Begonnen in de tweede klasse tijdens de tweede fase waar ze kampioen werden. Vervolgens doorstomen en de derde fase uitkomen in de eerste klasse en BAM! Na 14 gespeelde wedstrijden, waarvan er 9 werden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 4 verloren, zijn de meiden met 28 punten én een positief doelsaldo van 43(!) vandaag de kersverse KAMPIOENEN!

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

 

 

VAN HARTE GEFELICITEERD!

fc Harlingen 1 boekt belangrijke overwinning op Trinitas 1

Op Pinkstermaandag stond voor fc Harlingen de belangrijke en allesbeslissende thuiswedstrijd tegen Trinitas op het programma. Wat men toen nog niet wist, was dat Remko Zandberg zijn derde ster zou behalen! Foto’s: Dorus Breidenbach.

Trainer Steffen Hansma stuurde de volgende basiself het veld op: Jesse Jaasma, Bas Helfferich, Youri Bouma, Henk Helmus, Marco de Boer, Matheusz Ype, Daan Mulder, Reinier van der Stap, Jort Scheffer, Remko Zandberg en Mart Beuker. Op de reservebank zaten Jarno Attema, Wessel Roorda, Nick Teerling, Arjan Outhuijse en Allard Hoekstra.

fc Harlingen speelde met rouwbanden en hield voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte in acht voor het overlijden van Johnny Ligthart. Daarna mocht Pupil van de Week Ruben Roosjen de aftrap verrichten.

Vanaf de aftrap zette fc Harlingen direct druk op Trinitas. Al na vijf minuten kreeg Reinier van der Stap een grote kans, maar zijn schot werd gepareerd door de keeper. De rest van de eerste helft verliep gelijk opgaand. Beide teams zochten vaak de lange bal, wat leidde tot gevaarlijke momenten aan beide kanten. De verdediging van fc Harlingen stond echter sterk en Jesse Jaasma hield zijn doel schoon met een paar knappe reddingen. Ondanks meerdere aanvallen van fc Harlingen en enkele hachelijke momenten voor het doel van Trinitas, gingen beide teams met een 0-0 stand de rust in.

Na de pauze bleef Daan Mulder achter in de kleedkamer en werd vervangen door Wessel Roorda. Direct na de hervatting nam Jort Scheffer een corner die voor veel verwarring in het strafschopgebied zorgde, waarna Henk Helmus de bal in het doel wist te werken. Slechts twee minuten later volgde een prachtige pass van Jort Scheffer op Remko Zandberg, die in het strafschopgebied werd neergehaald. De toegekende penalty werd door Zandberg feilloos benut, waardoor de stand op 2-0 kwam. Drie minuten daarna was het wederom Jort Scheffer die aan de basis stond van een doelpunt. Zijn perfecte voorzet vanaf de zijkant werd door Zandberg snoeihard binnen geschoten: 3-0.

Donkere wolken pakten zich samen boven het veld en een hevige regenbui met onweer barstte los. Trinitas begon op dat moment aan een inhaalrace. Na de 3-1 maakten ze direct na de aftrap de aansluitingstreffer: 3-2 en de spanning keerde terug in de wedstrijd. Wessel Roorda bracht wat lucht voor de Harlingers door na een goede actie van Jort Scheffer de 4-2 te scoren. Vervolgens werden Jort Scheffer en Mart Beuker gewisseld voor respectievelijk Arjan Outhuijse en Jarno Attema. Met nog vijf minuten te spelen kwam Trinitas opnieuw terug in de wedstrijd met een vrije trap vanaf 25 meter: 4-3. De verdediging van fc Harlingen kwam zwaar onder druk te staan, maar hield stand. Uiteindelijk floot de scheidsrechter, die een prima wedstrijd floot, af en konden de drie punten worden bijgeschreven. Zondag 26 mei speelt fc Harlingen de laatste competitiewedstrijd in en tegen Akkrum.

⭐️⭐️⭐️ 𝗥𝗘𝗠𝗞𝗢 𝗭𝗔𝗡𝗗𝗕𝗘𝗥𝗚
In deze wedstrijd heeft Remko Zandberg zijn 3e ster behaald! Hij wist 2 keer te scoren en brengt hiermee zijn totaal nu op 76 doelpunten voor fc Harlingen! Een zeer knappe prestatie seun! Op naar de 100 ⭐️

Zwaarbevochten overwinning voor fc Harlingen 1

In een spannende strijd tussen FC Oldemarkt en fc Harlingen was de verwachting voor de vele meegereisde supporters hooggespannen. Om nacompetitie enigszins te ontlopen moest er gewonnen worden.

Trainer Steffen Hansma startte met de volgende opstelling: Jesse Jaasma, Reinier vd Stap, Youri Bouma, Henk Helmus, Marco de Boer, Matheusz Ype, Daan Mulder (JO19-1), Remko Zandberg, Arjan Outhuijse, Jort Scheffer (JO19-1) en Mart Beuker. Op de bank zaten Jarno Attema, Kevin Hoekstra, Jesse Mulder, Sander Zeilmaker en Nick Teerling.

Na tien minuten spelen de eerste kans voor fc Harlingen. Jort Scheffer gaf een prachtige pass op Arjan, maar helaas schoot hij over. Het spel verliep de eerste helft verder rommelig, gehinderd door het harde en zware veld waardoor de bal alle kanten stuiterde. Ondanks kansen aan beide zijden waren beide keepers alert en bleef het 0-0. Na een half uur spelen werd een korte drinkpauze ingelast, waarna het spel weer hervat werd en doelman Jesse Jaasma diverse pogingen van Oldemarkt wist te weerstaan. Vlak voor rust bracht Jort Scheffer de Harlingers wat lucht door een doelpunt, waardoor ze met een voorsprong de rust in gingen.

Na rust werd Daan Mulder vervangen door Kevin Hoekstra. Oldemarkt kwam sterk terug en scoorde al snel de gelijkmaker. De verdediging van fc Harlingen werd flink op de proef gesteld, maar wederom was het doelman Jesse Jaasma die het team op de been hield. Een half uur later, tijdens een drinkpauze, bracht Steffen Hansma een dubbele wissel in. Mart Beuker en Jort Scheffer maakten plaats voor Jarno Attema en Sander Zeilmaker. Een dikke kans voor Oldemarkt volgde maar ze schoten voorlangs. Ondanks de druk van Oldemarkt bleef fc Harlingen gevaar leveren en een voorzet van Reinier tikte Jarno nét over. Ook Arjan kreeg een goede kans maar de keeper van Oldemarkt stond op het juiste plekje. Na bijna drie kwartier spelen was het Matheusz Ype die de Harlingers opnieuw op voorsprong bracht met een doelpunt (1-2).

Met Jesse Mulder in plaats van Arjan Outhuijse probeerde fc Harlingen de voorsprong verder uit te breiden maar paal en lat stonden meerdere malen in de weg. Uiteindelijk blies de verder keurig leidende scheidsrechter op zijn fluitje en klonk het eindsignaal. fc Harlingen stopt de drie dikverdiende punten in de tas en kan zich op gaan maken voor de thuiswedstrijd tegen Trinitas welke op Pinkstermaandag gespeeld gaat worden.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Ranglijst 12 mei 2024

 

Meer nieuws? Volg ons via:

Sponsoren