fc Harlingen pakt volle buit tegen Read Swart
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
18apr
fc Harlingen naar De Blesse

Afgelopen zondag opende fc Harlingen de score en ondanks een… lees verder

17apr
Kroes Multiservice nieuwe shirtsponsor voor fc Harlingen JO8-1

FC HARLINGEN - Kroes Multiservice is actief in de branche… lees verder

16apr
Wil JIJ ook besmet raken met het ‘voetbalvirus’???

Heb je zin om bij ons te komen voetballen of… lees verder

meer nieuws

fc Harlingen pakt volle buit tegen Read Swart

Zondag heeft fc Harlingen haar ongeslagen thuisstatus na de winterstop behouden dankzij een overwinning op Read Swart. In een af en toe slordige wedstrijd opende de thuisploeg de score. Ondanks een late tegentreffer kwam de zege niet in gevaar.

Opstelling fc Harlingen: Jesse Jaasma, Youri Bouma, Marco de Boer (56′ Jarno Attema), Bas Helfferich, Henk Helmus, Reinier v/d Stap, Mateusz IJpe, Kevin Hoekstra (68′ Sander Zeilmaker), Remko Zandberg, Mart Beuker, Wessel Roorda (56′ Jort Scheffer)

Het was een mooie zonnige zondagmiddag op sportpark Vierkantsdijk toen pupil van de week Danny de Hek de aftrap verrichte van de wedstrijd ( Zie hier hoe Danny het deed ) tussen fc Harlingen en Read Swart uit De Knipe. Hierna was het de thuisploeg die mocht beginnen en direct een goede mogelijkheid kreeg om de score te openen. Dit bleef echter zonder resultaat.

Het spel was af en toe rommelig en het waren de bezoekers die na een half uur met een splijtende pass opstoomden naar het doel van fc Harlingen en op voorsprong dachten te komen. Deze werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Uit de hierop volgende vrije trap zette fc Harlingen de aanval op en was het Remko Zandberg die de Harlingers op een 1-0 voorsprong zette. Nog geen drie minuten werd de volgende goede aanval door Mart Beuker prima afgerond en stond het 2-0. Read Swart kreeg nog een vrije trap. Echter had doelman Jesse Jaasma hier geen problemen mee.

Direct na de pauze zette Read Swart direct druk op de Harlinger defensie. Die liet zich echter niet gek maken. De tweede helft was tien minuten onderweg toen Remko Zandberg de bal op doel schoot. Het leek een simpele bal voor de Knypster doelman. De bal stuiterde echter raar op en belandde toch tegen de touwen en zo stond de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. De gasten gaven de moed niet op en probeerden nog wel een doelpunt te forceren. Dit lukte uiteindelijk in de negentigste minuut, waardoor de eindstand op 3-1 kwam en fc Harlingen voor de achtste thuiswedstrijd op rij ongeslagen bleef.
Recap van de wedstrijd zie je hier

Alle foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Dorus Breidenbach, zie je: HIER

Volg ons en blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws

Dure nederlaag fc Harlingen 2

Een dure nederlaag voor het tweede elftal afgelopen zondag. In Groningen werd het topduel gespeeld tegen koploper GSAVV Forward 8 maar tegen de 12 studenten is het moeilijk winnen…

 

Gauw vergeten en door naar aankomende zondag want onder leiding van Siefko Jager jr. en Jelte Kroes draait het tweede elftal verder een uitstekend tweede seizoenshelft. Met 24 punten uit 12 wedstrijden staan ze op een tweede plek. Tegenstander FC Burgum 1 (zon) staat met 11 punten op een achtste plaats en was in de eerdere ontmoeting thuis kansloos. De wedstrijd bij fc Harlingen begint om 12 uur!

PROGRAMMA zondag 14 april

THUIS:
12.00 uur fc Harlingen 2 – FC Burgum 1
14.00 uur fc Harlingen 1 – Read Swart 1
15.45 uur live muziek m.m.v. Sipke de Boer

UIT:
10.30 uur Warga 3 – fc Harlingen 3
12.45 uur LSC 1890 5 – fc Harlingen 4

Volg ons voor meer nieuws:

fc Harlingen collectief onderuit tegen Oerterp

Zondag is fc Harlingen er niet in geslaagd om afstand te nemen van de concurrentie. Nadat de ontmoeting met Oerterp in Harlingen eerder dit seizoen nog eindigde in een puntendeling (1-1), stonden de Harlingers afgelopen weekend in Ureterp zelf met lege handen. Kansen waren er wel, echter stonden de paal en de lat meerdere keren in de weg.

Namens fc Harlingen betraden doelman Jesse Jaasma, Marco de Boer (Kenji de Rover), Henk Helmus, Youri Bouma (Sander Zeilmaker), Bas Helfferich, Arjan Outhuyse (Finn Janssen), Mateusz IJpe, Reinier v/d Stap, Remko Zandberg, Mart Beuker en Kevin Hoekstra (Jort Scheffer) het veld.

Nadat om twee uur het startsignaal klonk, kreeg Bas Helfferich al snel de kans om de score te openen. Zijn vizier stond nog niet op scherp en hij mikte net te hoog. Vijf minuten later was het Reinier v/d Stap die met een goede actie de bal bij Mart Beuker kreeg. De Oerterper doelman had echter het juiste antwoord op de actie. Halverwege de eerste helft raakte een kopbal van Kevin Hoekstra de lat en nadat Reinier v/d Stap één op één voor de doelman verscheen, kwam laatstgenoemde opnieuw als winnaar uit de bus. Oerterp kwam er ook af en toe gevaarlijk door en het was Youri Bouma die op fraaie wijze een treffer wist te voorkomen. Uiteindelijk wist de thuisploeg vlak voor rust alsnog de 1-0 op het scorebord te zetten.

Na de rust probeerde Oerterp de voorsprong uit te breiden, maar de bal belandde via de Harlinger defensie tegen de paal, waardoor fc Harlingen ontsnapte. JO19-1 spelers Jort Scheffer en Finn Janssen werden gebracht voor Kevin Hoekstra en Arjan Outhuyse. De gelijkmaker lag op de schoen van Remko Zandberg, maar via de vingertoppen van de keeper belandde deze ook op de paal. Na een uur spelen wist Oerterp het net wél te vinden en breidde de score uit naar 2-0. fc Harlingen had nog een kwartier om de aansluiting te vinden. Marco de Boer werd nog vervangen door JO19-speler Kenji de Rover en Sander Zeilmaker kwam nog voor Youri Bouma.

Ondanks dat fc Harlingen wat meer op de aanval ging spelen en ook wist te scoren werd deze door de grens afgevlagd wegens buitenspel. De thuisploeg wist in de slotfase nog tweemaal te scoren en de wedstrijd eindigde in 4-0.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Met nog een paar wedstrijden te gaan zal fc Harlingen echt weer punten moeten halen om niet onder de streep te eindigen. De eerste kans is zondag in eigen huis. Dan wordt er gespeeld tegen Read Swart.

 

fc Harlingen verliest nipt van Renado

Afgelopen weekend zette de ploeg van trainer Steffen Hansma koers naar St. Nicolaasga waar dan eindelijk de wedstrijd tussen Renado en fc Harlingen plaatsvond. Eigenlijk zou deze al in december worden gespeeld echter gooide o.a. het natte winterweer meerdere keren het spreekwoordelijke roet in het eten.

Op deze Paasmaandag scheen echter de zon en was het prima vertoeven op het sportpark van Renado. fc Harlingen startte met de volgende spelers: Jesse Jaasma, Bas Helfferich, Youri Bouma, Henk Helmus, Marco de Boer (Daan Mulder JO19-1), Matheusz Ype, Arjan Outhuijse (Kenji de Rover JO19-1), Kevin Hoekstra (Allard Hoekstra), Remko Zandberg, Jort Scheffer JO19-1 (Jarno Attema) en Mart Beuker.
Het werd een wedstrijd waarin beide ploegen voor de punten gingen en de St. Nyksters uiteindelijk als winnaar uit de bus kwamen.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en de wedstrijd in evenwicht. Beide kregen de kans om de score te openen. Dit lukte de ploeg uit de Havenstad uiteindelijk na ruim een half uur spelen. Een goede samenwerking tussen Mart Beuker en Jort Scheffer resulteerde in de 0-1. Een stand die tot het rustsignaal bleef staan.

Het was Renado dat een kwartier na rust de stand volledig naar zich had toe getrokken door kort na elkaar tweemaal te scoren en een 2-1 voorsprong te pakken. fc Harlingen drukte het gaspedaal nog eens in. Ondanks dit en een aantal doorgevoerde wissels kon de gelijkmaker niet meer worden geforceerd en won Renado de wedstrijd.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Over vier weken al treffen beide ploegen elkaar weer. Dan in Harlingen. Komende zondag reizen onze mannen af naar Oerterp. De aftrap is daar om twee uur.

fc Harlingen MO13-2 – FC Birdaard MO13-1

Oef wat zaten de meiden van MO13-2 dichtbij een punt. In een bloedstollende wedstrijd waarbij het lange tijd gelijk opging was het Birdaard die het doel net 1x meer wisten te treffen. Eindstand 3-4.

Maar wát een doorzettingsvermogen hebben beide teams laten zien. Duidelijk te zien dat alle meiden erg veel plezier in het spelletje beleven. Er zijn foto’s gemaakt en Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

We zitten nog vol in het huidige seizoen, maar kijken ook al vooruit naar het nieuwe seizoen (2024-2025). Een nieuw seizoen waarin we starten met een MO11, MO13, MO15 én een MO17. Heb jij de ambitie om (weer) op voetbal te gaan? Doe dan mee met de meetraindagen!  Meer informatie vind je HIER!

 

Volg ons voor meer nieuws:

Sponsoren