Walking Footballers fc Harlingen reizen af naar Terschelling voor 2e editie T.O.S. Festival
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
21okt
fc Harlingen 1 ontvangt vv Warga en Pupil van de Week Thije Visser trapt af

Komende zondag komt het vlaggenschip van vv Warga op bezoek.… lees verder

20okt
Dankzij BHV First Aid weer genoeg bedrijfshulpverleners bij fc Harlingen

Dankzij Tom Postma van BHV First Aid lopen er ook dit… lees verder

19okt
Spaaractie #Voetbalpassie bij Albert Heijn levert fc Harlingen een prachtig bedrag op!

Dankzij de digitale spaaractie van Albert Heijn hebben klanten via… lees verder

meer nieuws

Walking Footballers fc Harlingen reizen af naar Terschelling voor 2e editie T.O.S. Festival

Deze 7 mannen stapten vrijdagmiddag op de boot, de overige Walking Footballers zijn al op Terschelling.

Op zaterdag 18 september wordt er een eendaags evenement georganiseerd op 1 van de mooiste plekken van Nederland. De tweede editie van het Terschellinger “T.O.S” Walking Football Festival wordt gehouden op de velden van sc Terschelling op Midsland. Er wordt afgetrapt rond 16 uur en het voetbalgedeelte duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Walking Footballers bij fc Harlingen eindelijk weer van start

FC HARLINGEN – Eindelijk mochten ze weer de ‘wei’ in, de voetballers van Walking Football Old Stars “Ouwe Seunen”. Onder bezielde leiding van Stijn Kooijman van Beweegteam Harlingen en stagiaire Esther Hartsema, fysiotherapeute in opleiding, werden woensdagmorgen de stramme spieren van de mannen weer even onder handen genomen.

Iedereen toonde zich blij dat het weer kon, het was al bijna een jaar geleden dat men op het veld stond. Al was de vaste trainer Patrick Oosting er nog niet, de groep werd fantastisch opgevangen door Stijn en Esther, waarbij Age Tichelaar hand en spandiensten verrichte. Achttien spelers waren op komen dagen. Door de corona maatregelen werden zij in verschillende groepen van vier of drie personen verdeeld. Het veld van fc Harlingen werd in vieren opgedeeld. Elk deel had een bepaalde activiteit en er werd na 15 minuten gewisseld. Na een uitgebreide warming-up, latje trap, estafette en de cooling down kon om 11.15 uur worden afgesloten.

Door de coronamaatregelen was dit een aangepaste training. Wel belangrijk om weer te starten want op 18 september staat er op Terschelling een toernooi te wachten en daar wil men natuurlijk een goed figuur slaan.
Iedereen van 60 jaar en ouder kan zich aansluiten bij de Walking Footballers. Training is elke woensdagmorgen vanaf 9.30 uur bij fc Harlingen. Voor meer informatie óf om mee te doen, neem contact op met Guus van Hurck via tel.nr: 06 51 77 02 58 of via mail: acvanhurck@gmail.com 

Walking Football weekend op Terschelling

Walking Football weekend op Terschelling
TERSCHELLING – Het is bekend dat Walking Football zich als een olievlek over het land verspreid. Bijzonder populair bij de zestig plussers. Op diverse plaatsen in Nederland worden met heel veel succes toernooien gehouden.

Door Ubbo Posthuma

Ook op Terschelling is men sinds één jaar met Walking Football gestart. Om deze tak van sport nog meer te promoten werd in het kader van het 100-jarig bestaan door sc Terschelling afgelopen weekend een toernooi gehouden. Dit op de velden van sc Terschelling te Midsland. De twee teams van fc Harlingen waren met de ms Boreas naar Terschelling gereisd. Wiep van der Meulen en ondergetekende waren vrijdagavond met de snelboot Tiger gearriveerd. De bruine zeilvaartgangers sliepen aan boord. Klaas van der Hoek had een stacaravan gehuurd en was er de hele week al om zich op de wedstrijden voor te bereiden. Ondergetekende en Wiep van der Meulen sliepen in een luxe tent op camping Mast te Oosterend.

Zaterdagmiddag om 15.00 uur waren alle ploegen voor de briefing vertegenwoordigd. De Ouwe Seunen kwamen met twee teams bestaande uit Romke Keur, Jan Volbeda, Jan Toering, Wiep van der Meulen, Max van der Broek, Karst van der Heide, Klaas van der Hoek, Ton Damsma, Guus van Hurck, Ubbo Posthuma, Henk Teuben (tevens schipper Boreas) en Cees Stater. Als teams waren verder aanwezig Terschelling Old Stars, sc Cambuur Oldstars met twee teams, SV Laren 99/ Ol’ Blacks, Assendelft en Blauw Wit 34.
De wedstrijden werden op twee velden gespeeld. Om 16.00 uur vond de aftrap plaats en om 17.45 uur vond de laatste wedstrijd plaats tussen Cambuur Oldstars 1 en de Ouwe Seunen 2, die door de Harlingers met 2-3 werd gewonnen. Er waren deze keer geen prijzen te verdienen. Belangrijk is het samen sporten en een gezellige derde helft. Toch wil iedere voetballer graag winnen en werd er soms op het scherpst van de snede gevoetbald.

Na afloop vond er een gezamenlijke barbecue plaats. In een aparte tent stonden de lekkernijen reeds klaar, die in groepjes van vijf opgehaald konden worden. In de kantine en kleedkamers van dit mooie sportcomplex konden deze genuttigd worden en werd nog even naar de wedstrijd Heerenveen – VVV Venlo gekeken. Omstreeks 23.00 uur keerde men weer naar zijn verblijfplaats. Zondag werd de terugtocht gemaakt en kon iedereen weer terugzien op een mooi en goed georganiseerd voetbalweekend.

De trainingen van Walking Football vinden iedere woensdagochtend vanaf 10.00 uur plaats op het fc Harlingen terrein aan de Vierkantsdijk. Belangstellenden, ook dames, die wellicht ook graag een balletje trappen, kunnen mee doen.

Foto: De Ouwe Seunen van fc Harlingen op weg naar Terschelling. V.l.n.r. Max van den Broek, Guus van Hurck, Jan Volbeda, Ton Damsma, Jan Toering, Kas van der Heide en Romke Keur.(Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Harlinger Walking Footballers winnen sportiviteitsbeker

Harlinger Walking Footballers winnen sportiviteitsbeker
GRONINGEN – Dat de wekelijkse trainingen o.l.v. Patrick Oosting zijn vruchten afwerpt, bleek op het vrijdag 18 september gehouden toernooi in Groningen. Hier nam het Walking Football team van fc Harlingen aan deel. Het toernooi werd gehouden op het sportpark van Coendersborg te Groningen en georganiseerd door Oldstars Coendersborg. Een initiatief van Amicitia VMC, Oranje Nassau en Blauw Geel ’15, in samenwerking met de Nationale Sportweek. De sportiviteitsbeker werd door de Harlingers gewonnen.


Het team van Oldstars Ouwe Seunen fc Harlingen dat in Groningen speelde. Staande v.l.n.r. Siem Rumping, Jan Toering, Jos Poos, Romke Keur en Max van den Broek. Zittend v.l.n.r. Joop Sopacua, Ubbo Posthuma, Kas van der Heide en Guus van Hurck.

Omdat we met negen spelers de reis naar Groningen ondernamen, waren twee auto’s genoeg om af te reizen. Chauffeurs waren Romke Keur en Jan Toering. Romke was al heel gauw uit zicht. Jan reed iets voorzichtiger om bekeuringen te ontlopen. Onder het rijden toch maar even het navigatie apparaat in stellen. Maar dat valt onder het rijden niet mee, dus nam ik het apparaat en vulde per ongeluk Kooilaan in. We moesten eigenlijk naar de Kooiweg. Ja, dan krijg het gesodemieter. Groningen voorbij richting Delfzijl. Van de grote weg naar de binnenlanden van de provincie. Dorpen waar we nog nooit van hadden gehoord. Jan kreeg argwaan. “Volgens mij sitte we verkeert.” Stoppen en opnieuw installeren. Terug naar Groningen, gaf de Tom-Tom aan, richting Helpman. En ja hoor, eindelijk op het goede spoor. Later dan verwacht (13.40 uur) arriveerden we op het sportpark waar wethouder Inge Jongman inmiddels de Nationale Sportweek officieel had geopend.

Om kwart over twee begonnen de wedstrijden. Ons team bestond uit Siem Rumping, Romke Keur, Jos Poos, Max van den Broek, Jan Toering, Joop Sopacua, Kas van der Heide, Guus van Hurck en ondergetekende. Het toernooi zou internationale allure krijgen met drie Duitse teams. Helaas mochten zij op het allerlaatste moment van de Duitse voetbalbond niet naar Nederland afreizen. Dit in verband met het Coronavirus. Hoerdoor moest er in de programmering wat gesleuteld worden, wat inhield dat er twee keer tegen de zelfde tegenstander moest worden gespeeld.

Er waren twee poules.

Poule 1: FC Groningen, Kardingen, Blauw Wit 34 en FC Emmen.
Poule 2: SJS, Coendersborg en fc Harlingen.

De eerste wedstrijd tegen SJS (Sportclub Juliana Stadskanaal) ging met 0-2 verloren. We waren nog niet bij de les. De volgende was tegen het Groninger team Coendersborg die uiteindelijk op 0-0 eindigde. Heikel punt blijft toch het harde lopen van sommige spelers, wat niet is toegestaan en dan ook werd afgefloten. Opnieuw moesten we tegen de vorige tegenstanders. Weer tegen SJS, maar nu ging het stukken beter. Jan Toering opende de score met een snoeihard schot 1-0. Waarachtig het begon te lopen en Joop Sopacua scoorde fraai 2-0. Een frommelgoal van SJS bracht de stand op 2-1. Maar Romke Keur tekende voor de derde goal. Uitslag 3-1.

Ook moest later weer tegen Coendersborg worden gespeeld. Een wedstrijd met veel goals. Al direct opende Max van den Broek de score, gevolgd door een fraai schot van Jos Poos, 2-0. Vervolgens passeerde Siem Rumping drie spelers en ronde knap af met een strak schot, 3-0. Wat een weelde. Toch waren we nog niet van de Groningers af. Ze veranderden van tactiek en bleven wat achter hangen. Met een snelle uitval wisten ze nog twee goals te scoren. Romke Keur, oude rot in het voetbalvak, jutte de boel wat op en dat hielp. Jopie Sopacua kreeg het op zijn heupen en was deze middag erg trefzeker. Mogelijk omdat zijn dochter die in Groningen woont, pa kwam aanmoedigen en dat gaf Joop vleugels. Een prachtige aanval tussen Max van den Broek en Jan Toering die vervolgens Joop aanspeelde. Die aarzelde niet en knalde zuiver in de rechterhoek, 4-2. Door deze voorsprong konden Guus van Hurck en Kas van der Heide (beiden ijzersterk in de verdediging) af en toe wat naar voren komen. Dit resulteerde in een prima goal van Kas. Eindstand 5-2.

Na afloop werden verschillende mensen bedankt zoals de scheidsrechters en iedereen die deze middag tot een succes hadden gemaakt. Een 3-mans jury keek bij iedere wedstrijd naar de sportiviteit van de teams. Het team met de hoogste score kreeg na afloop de sportiviteitsbeker uitgereikt. Deze viel uiteindelijk ten deel aan het Harlinger team, volgens de jury terecht en eerlijk gezegd volgens ons ook! Er was volgens de jury geen wanklank te horen. Het is min of meer gebruikelijk dat er geen standen worden bijgehouden. Hoewel de Harlingers niet alle wedstrijden hebben gewonnen, kon toch van een geslaagd toernooi worden gesproken.

Dit weekend (vandaag) reizen de mannen naar Terschelling af, waar men opnieuw aan een toernooi op zaterdag deel neemt. De Ouwe Seunen van fc Harlingen komen nu met twee teams. Er wordt gespeeld op de velden van sc Terschelling op Midsland.

Tekst: Ubbo Posthuma

 

Afscheid Walking Footballer Jappie Poortman

Afscheid Walking Footballer Jappie Poortman

FC HARLINGEN – Woensdagmorgen alvorens de training van Walking Football begon, werd afscheid genomen van Jappie Poortman. Knie problemen zijn er de oorzaak van dat Jappie het voetballen niet langer kan uitvoeren.

Namens alle Walking Footballers sprak Romke Keur de Franeker inwoner toe. Hij benadrukte het heel erg jammer te vinden dat Jappie dit niet meer kan doen. “Je paste als Klokkedief perfect bij die Ouwe Seunen ”, zei Romke. Als troost kreeg hij een kistje met wijn aangeboden, wel met de restrictie het thuis te gaan nuttigen.

Ook Jappie was niet met lege handen gekomen en had heerlijke appelkoeken meegenomen. Hij liet weten altijd met heel veel plezier te hebben gevoetbald en het zeker gaat missen, met name de humor.

Komende vrijdag staat er voor de mannen van het Walking Football team een toernooi te Groningen op het programma en de week daarop een toernooi op Terschelling.

Overhandiging van het kistje met wijn aan Jappie Poortman (rechts) Foto: Ubbo Posthuma

Sponsoren