Oldstars Friendship Cup bij fc Harlingen
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
03okt
JO9-2 wint voor derde keer op rij

Zaterdag speelde onze JO9-2 op eigen veld tegen het team… lees verder

02okt
fc Harlingen naar Zevenhuizen

In de 4e klasse B treft fc Harlingen dit seizoen… lees verder

30sep
Opleiding KNVB Juniorentrainer van start bij fc Harlingen

fc Harlingen faciliteert opleiding KNVB Juniorentrainer Een initiatief vanuit de… lees verder

meer nieuws

Oldstars Friendship Cup bij fc Harlingen

In zijn eigen bakfiets fietste Simon Vuyk vrijdagmiddag het veld van fc Harlingen op. De spelers van het Walking Football team van vv Sport Vereent Oldstars uit Oldeberkoop waren door Simon uitgenodigd om het in een mini-toernooi op te gaan nemen tegen de Oldstars Ouwe Seunen bij fc Harlingen. De inzet? De allereerste officiële Oldstars Friendship Cup!

Een idee geboren door het verhaal van Marcel en zijn vrouw Janka. Marcel, speler van het Walking Football team uit Oldeberkoop, heeft zijn vrouw recent verloren aan de vreselijke ziekte kanker. Simon heeft het stel begin april ontmoet toen hij in Oldeberkoop was met de Karavaan van de Vriendschap. Het verhaal heeft hem gegrepen en het idee dat er tussen beide Walking Football teams wel eens iets speciaals kon ontstaan werd werkelijkheid. Simon: “Twee voetbalteams, die allebei op hun eigen manier vriendschap uitstralen, ik dacht die moeten gewoon een keer tegen elkaar spelen.” Een wisselbeker met een speciale betekenis voor Simon werd gegraveerd door zijn vrouw Mirjam van der Heide en de Friendship Cup ter herinnering aan Janka was een feit!

Na een minuut stilte gingen onder het genot van de muzikale klanken van troubadour Bruno Rummler en de danseressen Colinda Zandberg en Annalies Muurling de wedstrijden van start. Hakjes, panna’s, overstapjes en vele goals later was het de eer aan voorzitter Nico Beuker om de allereerste Friendship Cup uit te reiken aan het team uit Oldeberkoop. Moeke Lies Miedema werd ook nog even in het zonnetje gezet. Zij haakt sinds 2 jaar de Bloemetjes van de Vriendschap, bedoeld voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

fc Harlingen is van plan dit toernooi jaarlijks te willen gaan organiseren met uiteraard de Friendship Cup wisselbeker in de spotlights. Oldeberkoop heeft al toegezegd er dan ook weer bij te zijn! Lang leve de vriendschap!

Oldstars Friendship Cup

Vrijdag 15 juli spelen de Walking Football teams van fc Harlingen en Oldeberkoop een vriendschappelijk wedstrijdje. Inzet? De eerste OldStars Friendship Cup!

 

Vrijdag 1 april bracht de Karavaan van de Vriendschap van Simon Vuyk in Oldeberkoop een bezoek aan de walking footballers van vv Sport Vereent OldStars. Een van hun spelers, Marcel, had het zwaar omdat zijn vrouw Janka terminaal kanker had. De Karavaan van de Vriendschap ging na de training bij haar langs wat resulteerde in een emotioneel en o zo bijzonder vriendschapsmoment.

Maandag 4 juli 2022 viel het doek en moest Janka zich laten euthaniseren. Des te specialer wordt de wedstrijd die vv Sport Vereent OldStars op initiatief van de Karavaan van de Vriendschap tijdens de Tall Ships Races gaan spelen tegen de OldStars (‘Ouwe Seunen’) van fc Harlingen. Inzet is de eerste OldStars Friendship Cup. Een titanenstrijd tussen de misschien wel mooiste vriendenteams van Friesland. Vrijdag 15 juli om 13.00 uur op het sportpark van fc Harlingen aan de Oosterparkweg, publiek is uiteraard van harte welkom!

 

Bron: Harlinger Courant, Karavaan van de Vriendschap

Karavaan van de Vriendschap: Simon Vuyk, Mirjam van der Heide, Bruno Rummler, Colinda Zandberg en Annalies Muurling.

 

Mis niks en volg ons via de socials

 

Walking Football toernooi en Penalty bokaal tijdens het familieweekend 2022

fc Harlingen heeft een grandioos weekend achter de rug! Drie dagen lang stond alles in het teken van sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid en mede door de hulp van de vele vrijwilligers werd het een weekend om niet te vergeten!

Wat was het gesellug!” “Alles was ook zo goed geregeld!” “Wat hef ik mij vermaakt!” “Geen wanklank gehoord en geen nee verkoop gehad” “Wat hebben we dit gemist.” “Wat fijn dat het weer kon.” “Dit is toch fantástisch!” Deze opmerkingen en nog veel meer positieve klanken kreeg de organisatie te horen. In 2019 werd het familieweekend voor de laatste keer gehouden en na 2 “familieweekend-loze” jaren had iedereen er weer ontzettend veel zin in! De Activiteiten Commissie was al maanden bezig met het programma en wilde dit jaar grootser uitpakken dan ooit. En dat is hun goed gelukt!

Walking Football toernooi en Penalty bokaal op vrijdagavond 24 juni 2022
Op vrijdagavond werd er onder grote belangstelling genoten van de voetbalkunsten van de Walking Footballers. De Harlinger Oldstars Ouwe Seunen hadden teams uitgenodigd om hieraan deel te nemen en teams van Middelsee, Cambuur en Alkmaarse Boys namen deze uitnodiging aan. Na de broodtafel werd er omgekleed en was het aan voorzitter Nico Beuker om het familieweekend te openen. Op kleine veldjes werd er 6×6 gespeeld en het ging er fanatiek aan toe! Streng maar rechtvaardige scheidsrechters moesten regelmatig fluiten want bij Walking Football mag men niet rennen en de bal mag ook niet hoger dan heuphoogte geschoten worden. Ook staat er niemand op goal. Na de wedstrijden werd er buiten aan de nieuwe picknicktafels nagezeten en onder het genot van een bittergarnituurtje en wat drinken was het de beurt aan zanger Wytze om de avond muzikaal af te sluiten.

De teams van het Walking Football Toernooi waren: De Alkmaarse Boys, Middelsee, Cambuur en Old Stars Ouwe Seunen.

Penalty bokaal
Tijdens het Walking Football toernooi werden er op een ander veld penalties geschoten. Aan keepers Pieter Wesseloo, Egbert-Jan Panbakker, Arwen Kuiper en Deveny van der Kooi de schone taak om het doel leeg te houden. Bij de jeugd waren er 5 winnaars, bij de senioren kon er maar 1 de winnaar zijn. René Metz moest zijn titel verdedigen maar het lukte hem niet om bij de laatste 5 te komen. Het was uiteindelijk Imro Schouwenaar die er met de prijs vandoor ging en Penaltykiller 2022 op zijn naam wist te schrijven.

Foto boven: Penalty winnaars Jeugd: Penalty winnaars in de categorien JO7-JO8, JO10-JO11, MO11, JO13, JO14-JO15 en MO15 waren Beaudine Hoppinga, Kyron Douwsma, Roos Roosjes, Jens Visser, Julian Keizer en Britt Bekema.

Foto onder: Penalty killer 2022: Imro Schouwenaar

Alle foto’s van de vrijdagavond zie je hier: KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S

Een weekend waarin alle vrijwilligers nog 1 keer alles wisten te geven. De schoonmakers, de op- en afbouwers, het kantinepersoneel, scheidsrechters, spelbegeleiders en alle overige vrijwilligers die spontaan een handje hielpen, ontzettend bedankt! En last but nog least de Activiteiten Commissie, zij verdienen een dikke pluim voor de enorme inzet die zij, samen met al die andere vrijwilligers, hebben getoond. Zonder al deze vrijwilligers kan een familieweekend niet bestaan!

Volg jij ons al via deze socials? Doen hoor! Zo mis je niks!

Walking Football eindtoernooi bij fc Harlingen

Vrijdagavond spelen de mannen van het Walking Football team een eindtoernooi bij fc Harlingen! Vanaf 18.30 nemen de teams van Alkmaarse Boys, Middelsee, Cambuur en fc Harlingen het tegen elkaar op.

De 60-plussers van het Old Stars “Ouwe Seunen” Walking Football team van fc Harlingen organiseren tijdens het familieweekend een slottoernooi. Na de broodtafel spelen de teams op kleine veldjes 6×6 en de wedstrijdjes duren een kwartier.

Bij Walking Football gaat het niet om het presteren maar om de sportiviteit. Toch zijn de spelers behoorlijk fanatiek en zij zullen het publiek laten zien dat ze ondanks hun leeftijd toch nog een aardig potje kunnen voetballen. Er gelden wel speciale regels, zo mag er niet gerend worden, de bal mag niet hoger dan heuphoogte gespeeld worden en er staat geen keeper op de goal.

Het toernooi zal ongeveer tot 20.30 uur duren, daarna is er live muziek in de kantine van Wytze Hempenius. De entree is gratis en publiek is van harte welkom!

Meer informatie over het programma tijdens het familieweekend kun je HIER vinden

Geinteresseerd in Walking Football? Er wordt op woensdagmorgen vanaf 10.00 tot 11.00 uur getraind aan de Vierkantsdijk. Iedereen van 60 jaar en ouder kan zich hier bij aansluiten, ook dames. Meer informatie? Neem contact op met Guus van Hurck 0651770258

Volg onze socials voor het laatste nieuws en info

Kerst Heida nieuwe trainer bij Walking Football

Het roemruchte Walking Football Team onder de vlag van fc Harlingen, heeft sinds kort Kerst Heida als nieuwe trainer. Zeker geen onbekende in de voetbalwereld. Zo speelde hij zelf 12 jaar in het 1 e elftal van Zeerobben en 5 jaar bij Robur.

Na zijn actieve voetbalcarrière pakte hij het trainingschap op en had hij verschillende clubs onder zijn handen. Hij trainde 15 jaar lang de jeugd bij Zeerobben, waarvan 7 jaar als jeugdhoofdtrainer. Ook bij ONS en onder meer v.v. Harlingen was hij als trainer actief. “Ik vind het een uitdaging om mensen beter te maken”, zegt Kerst in het dagelijkse leven al 21 jaar machinist bij NS, maar intussen met deelpensioen en in het rijke bezit van twee dochters en één zoon. Na 48 jaar op het veld te hebben gestaan is hij al een beetje aan het afbouwen is. Sinds kort toch nog hoofdtrainer bij Hielpen. Het Walking Football is toch weer een andere discipline, zegt de Harlinger trainer. “Het prestatiegerichte is er een beetje vanaf, al hoewel er toch nog knapen bij zitten die nog behoorlijk fanatiek zijn. Maar dat maakt het leuk. Het is een enthousiaste ploeg en we hebben veel plezier met elkaar”, aldus Kerst Heida.

Er wordt op woensdagmorgen vanaf 10.00 tot 11.00 uur getraind aan de Vierkantsdijk. Iedereen van 60 jaar en ouder kan zich hier bij aansluiten, ook dames.

Foto: Kerst Heida tussen zijn spelers in. (Foto: ECA)
Staande van links naar rechts: Stijn Kooijman, Klaas van der Hoek, Romke Keur, Ton Damsma, Follie Bijlsma, Piet Kuiken, Martien Haak, Roel Goudberg, Wiep van der Meulen en Fedde van der Tol.
Staande in het midden: Kerst Heida (trainer) en Jan Volbeda (rechts).
Zittend van links naar rechts: Karst van der Heide, Ubbo Posthuma, Simon de Groot, Joop Sopacua, Jan Willem Veenendaal, Jan Toering en Guus van Hurck.
Niet aanwezig: Rick Hoogstede, Jos Poos, Siem Rumping, Gerard Schuijl, Age Tichelaar en Teake Koster.

Sponsoren