Afscheid trainer Patrick Oosting
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
25mei
fc Harlingen VR1 – Oeverzwaluwen VR1; met foto’s van Peter IJdema

fc Harlingen VR1 - Oeverzwaluwen VR1 Zaterdag werd er een… lees verder

24mei
Familieweekend 2022! Wat staat er op het programma?

Nog een paar weken en dan is het weer zover!… lees verder

24mei
Zeer geslaagde Meet & Greet middag voor fc Harlingen Vrouwen 1 en MO11-1

De jonge spelertjes van fc Harlingen MO11-1 beleefden een prachtige… lees verder

meer nieuws

Afscheid trainer Patrick Oosting

Woensdagmorgen na de wekelijkse training van het Walking Football team van fc Harlingen, werd afscheid genomen van trainer Patrick Oosting (35) uit Leeuwarden die de groep gaat verlaten. Hij heeft een vaste baan als onderwijsassistent in groep 3 en 4 gekregen op een school te Irnsum en zo’n kans laat je niet lopen.

Patrick heeft de groep zo’n tweeëneenhalf jaar getraind en lag bijzonder goed in de groep. Namens alle Walking Footballer sprak Ubbo Posthuma hem toe. Hij liet weten het jammer te vinden dat Patrick weggaat. “Zelfs de buurtbewoners vinden het jammer dat je gaat en hebben de vlag halfstok uitgestoken. Hoewel je in het begin eerst nog even moest wennen aan de soms pittige humor in de groep, nam je die al gauw over en deed je net zo hard mee. Een lolletje op zijn tijd hoorde erbij, maar er moest natuurlijk ook getraind worden en dat deed je met 100 procent inzet. We wensen je heel veel succes in je nieuwe loopbaan en om ons nooit, maar dan ook nooit meer te vergeten, hebben we hier een aardige attentie voor jou”, aldus Posthuma. Vervolgens overhandigde Ubbo hem een prachtige teamfoto, een dinerbon alsmede een fraai boeket bloemen. Ook Age Tichelaar liet zich niet onbetuigd en overhandigde hem twee beeldjes van de Harlinger Tobbedanser, al moest eerst nog even uitgelegd worden wat de betekenis hiervan was. Wie de nieuwe trainer wordt is nog niet bekend. Er circuleren al wat namen, maar de echte opvolger zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Het Walking Football Old Stars “Ouwe Seunen” team van fc Harlingen (Foto: Joachim de Ruyter)

 

Trainingstijden elke woensdagochtend
09.30 uur koffie
10.00 – 11.00 uur trainen

 

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws? Volg onze socials:

Zestigplussers genieten weer tijdens eerste Walking Football training

Goed nieuws ook voor de Walking Footballers bij fc Harlingen. Deze zestig plussers hebben onder leiding van Patrick Oosting woensdagmorgen de trainingen weer opgepakt. Helaas kan er nog geen koffie in de kantine gedronken worden omdat die nog niet open mag, maar op het overdekte terras was ook geen probleem. Ze waren al lang blij om elkaar weer te zien en te spreken. Het eerste toernooi staat overigens al in de agenda bij de mannen. In augustus doen ze weer mee aan het Walking Football toernooi op Terschelling.

De trainingen van Walking Football vinden iedere woensdagochtend plaats bij fc Harlingen. Vanaf 9.30 uur staat eerst een bakje koffie klaar om vervolgens vanaf 10.00 tot ca. 11.00 uur te trainen. Belangstellenden die wellicht ook graag een balletje willen trappen, kunnen een kijkje nemen, of gelijk al meedoen. Meer voetbal zie je op onze socials Facebook, Instagram en Twitter.

Meer foto’s zie je HIER

 

 

 

Walking Footballers fc Harlingen reizen af naar Terschelling voor 2e editie T.O.S. Festival

Deze 7 mannen stapten vrijdagmiddag op de boot, de overige Walking Footballers zijn al op Terschelling.

Op zaterdag 18 september wordt er een eendaags evenement georganiseerd op 1 van de mooiste plekken van Nederland. De tweede editie van het Terschellinger “T.O.S” Walking Football Festival wordt gehouden op de velden van sc Terschelling op Midsland. Er wordt afgetrapt rond 16 uur en het voetbalgedeelte duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Walking Footballers bij fc Harlingen eindelijk weer van start

FC HARLINGEN – Eindelijk mochten ze weer de ‘wei’ in, de voetballers van Walking Football Old Stars “Ouwe Seunen”. Onder bezielde leiding van Stijn Kooijman van Beweegteam Harlingen en stagiaire Esther Hartsema, fysiotherapeute in opleiding, werden woensdagmorgen de stramme spieren van de mannen weer even onder handen genomen.

Iedereen toonde zich blij dat het weer kon, het was al bijna een jaar geleden dat men op het veld stond. Al was de vaste trainer Patrick Oosting er nog niet, de groep werd fantastisch opgevangen door Stijn en Esther, waarbij Age Tichelaar hand en spandiensten verrichte. Achttien spelers waren op komen dagen. Door de corona maatregelen werden zij in verschillende groepen van vier of drie personen verdeeld. Het veld van fc Harlingen werd in vieren opgedeeld. Elk deel had een bepaalde activiteit en er werd na 15 minuten gewisseld. Na een uitgebreide warming-up, latje trap, estafette en de cooling down kon om 11.15 uur worden afgesloten.

Door de coronamaatregelen was dit een aangepaste training. Wel belangrijk om weer te starten want op 18 september staat er op Terschelling een toernooi te wachten en daar wil men natuurlijk een goed figuur slaan.
Iedereen van 60 jaar en ouder kan zich aansluiten bij de Walking Footballers. Training is elke woensdagmorgen vanaf 9.30 uur bij fc Harlingen. Voor meer informatie óf om mee te doen, neem contact op met Guus van Hurck via tel.nr: 06 51 77 02 58 of via mail: acvanhurck@gmail.com 

Walking Football weekend op Terschelling

Walking Football weekend op Terschelling
TERSCHELLING – Het is bekend dat Walking Football zich als een olievlek over het land verspreid. Bijzonder populair bij de zestig plussers. Op diverse plaatsen in Nederland worden met heel veel succes toernooien gehouden.

Door Ubbo Posthuma

Ook op Terschelling is men sinds één jaar met Walking Football gestart. Om deze tak van sport nog meer te promoten werd in het kader van het 100-jarig bestaan door sc Terschelling afgelopen weekend een toernooi gehouden. Dit op de velden van sc Terschelling te Midsland. De twee teams van fc Harlingen waren met de ms Boreas naar Terschelling gereisd. Wiep van der Meulen en ondergetekende waren vrijdagavond met de snelboot Tiger gearriveerd. De bruine zeilvaartgangers sliepen aan boord. Klaas van der Hoek had een stacaravan gehuurd en was er de hele week al om zich op de wedstrijden voor te bereiden. Ondergetekende en Wiep van der Meulen sliepen in een luxe tent op camping Mast te Oosterend.

Zaterdagmiddag om 15.00 uur waren alle ploegen voor de briefing vertegenwoordigd. De Ouwe Seunen kwamen met twee teams bestaande uit Romke Keur, Jan Volbeda, Jan Toering, Wiep van der Meulen, Max van der Broek, Karst van der Heide, Klaas van der Hoek, Ton Damsma, Guus van Hurck, Ubbo Posthuma, Henk Teuben (tevens schipper Boreas) en Cees Stater. Als teams waren verder aanwezig Terschelling Old Stars, sc Cambuur Oldstars met twee teams, SV Laren 99/ Ol’ Blacks, Assendelft en Blauw Wit 34.
De wedstrijden werden op twee velden gespeeld. Om 16.00 uur vond de aftrap plaats en om 17.45 uur vond de laatste wedstrijd plaats tussen Cambuur Oldstars 1 en de Ouwe Seunen 2, die door de Harlingers met 2-3 werd gewonnen. Er waren deze keer geen prijzen te verdienen. Belangrijk is het samen sporten en een gezellige derde helft. Toch wil iedere voetballer graag winnen en werd er soms op het scherpst van de snede gevoetbald.

Na afloop vond er een gezamenlijke barbecue plaats. In een aparte tent stonden de lekkernijen reeds klaar, die in groepjes van vijf opgehaald konden worden. In de kantine en kleedkamers van dit mooie sportcomplex konden deze genuttigd worden en werd nog even naar de wedstrijd Heerenveen – VVV Venlo gekeken. Omstreeks 23.00 uur keerde men weer naar zijn verblijfplaats. Zondag werd de terugtocht gemaakt en kon iedereen weer terugzien op een mooi en goed georganiseerd voetbalweekend.

De trainingen van Walking Football vinden iedere woensdagochtend vanaf 10.00 uur plaats op het fc Harlingen terrein aan de Vierkantsdijk. Belangstellenden, ook dames, die wellicht ook graag een balletje trappen, kunnen mee doen.

Foto: De Ouwe Seunen van fc Harlingen op weg naar Terschelling. V.l.n.r. Max van den Broek, Guus van Hurck, Jan Volbeda, Ton Damsma, Jan Toering, Kas van der Heide en Romke Keur.(Foto: HC – Ubbo Posthuma)

Sponsoren