Walking Footballers spelen Jeu de Boule toernooi
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
25jan
Voetballen in het Cambuur Stadion?

Lijkt het jouw zoon/dochter leuk om op zondagochtend 10 weken… lees verder

24jan
fc Harlingen MO17-1 op bezoek bij bekende tegenstander

Afgelopen zaterdag reisden de meiden van MO17-1 af naar Sneek.… lees verder

24jan
fc Harlingen JO12-1 net iets te laat wakker…

Het was weer een vroegertje voor de JO12-1. Nadat er… lees verder

meer nieuws

Walking Footballers spelen Jeu de Boule toernooi

Eénmaal per jaar verruilen de Walking Footballers hun strijdtoneel van de groene mat bij fc Harlingen naar de verwarmde hal van Jeu de Boule vereniging Boulegoed. Zaterdagmiddag 17 december was het weer zover. Zo’n 25 deelnemers inclusief partners bonden de onderlinge strijd aan.

Door Ubbo Posthuma

Ook Age Tichelaar was van de partij. Voor hem was alles nieuw. Nou, dat was te merken. Sommigen moesten springen voor hun leven als Age de ballen afvuurde. Maar Age leerde snel. Verloor hij de eerste ronde, de tweede ronde zette hij in winst om. Ook de dames wisten van wanten. Sita Visser en Fien Osinga (beiden afkomstig uit Franeker) lieten de Harlingers een poepie ruiken. Nadat iedereen zijn rondes had gespeeld, kon men aanschuiven aan het Chinees buffet dat weer uitstekend verzorgd was. Intussen had Annemarie Rietman van Boulegoed de ranglijst klaar gemaakt en kon Kas van der Heide de prijzen na het diner bekend maken.

Gerard Schuijl kreeg gezien zijn ‘prestaties’ de poedelprijs, sommigen hadden het over de kokkelprijs, maar dit ter zijde. Bij de dames was Sita Visser de ‘gelukkige’. De 2e prijs bij de dames ging naar Fien Osinga en bij de heren naar Roel Goudberg. De 1e prijs bij de dames was voor Geertje van Veenendaal en bij de heren Simon de Groot. Alle prijswinnaars ontvingen naast de eeuwige roem, een fles wijn van een gerenommeerd merk. Een leuk initiatief van de organisatoren Kas van der Heide en Romke Keur, met de toezegging dat er volgend jaar weer een vervolg op zal komen. Hoewel trainer Kerst Heida intussen op wintersport is, gaan de trainingen op woensdagmorgen vanaf 10.00 uur aan de Vierkantsdijk gewoon door. Liefhebbers kunnen zich ook melden om aan dit leuke spelletje mee te doen.

Foto: V.l.n.r. Staande: Jos Poos, Geertje van Veenendaal, Kas van der Heide, Hotske Broersman, Romke Keur, Ada van der Heide, Age Tichelaar, Simon de Groot , Siem Rumping, mw. Rumping, Jan Toering, Fien Osinga, mw. Koster, Teake Koster, Geertje Heerma, Max vd Broek, Ton Damsma, Gerard Schuijl en Folly Bijlsma. Zittend v.l.n.r. Roel Goudberg, Frankje Goudberg, Ubbo Posthuma, Sita Visser, Klaas van der Hoek en Jan Willem van Veenendaal.
(Foto: K. Visser)

Elke woensdagochtend, Walking Football training!

Het is herfstvakantie maar bij fc Harlingen wordt er deze week gewoon lekker doorgetraind. De jeugdteams en de senioren trainen op doordeweekse avonden, het Walking Football team op de woensdagmorgen.

Onder leiding van Kerst Heida wordt er iedere woensdagmorgen getraind van 10.00 – 11.00 uur. Iedereen van 60 jaar en ouder kan zich hier bij aansluiten. Neem contact op met contactpersoon Guus van Hurck ( 06-51770258 ) en train ook lekker mee!

Lekker fit blijven, ongeacht de leeftijd? Het kan bij fc Harlingen!

Bekijk HIER alle foto’s van de training

Omrop Fryslan is 4 jaar geleden langsgeweest en het team werd toen nog onder leiding van Marcel Frankena getraind.

KLIK HIER om het filmpje van 4 jaar geleden te bekijken

 

Oldstars Friendship Cup bij fc Harlingen

In zijn eigen bakfiets fietste Simon Vuyk vrijdagmiddag het veld van fc Harlingen op. De spelers van het Walking Football team van vv Sport Vereent Oldstars uit Oldeberkoop waren door Simon uitgenodigd om het in een mini-toernooi op te gaan nemen tegen de Oldstars Ouwe Seunen bij fc Harlingen. De inzet? De allereerste officiële Oldstars Friendship Cup!

Een idee geboren door het verhaal van Marcel en zijn vrouw Janka. Marcel, speler van het Walking Football team uit Oldeberkoop, heeft zijn vrouw recent verloren aan de vreselijke ziekte kanker. Simon heeft het stel begin april ontmoet toen hij in Oldeberkoop was met de Karavaan van de Vriendschap. Het verhaal heeft hem gegrepen en het idee dat er tussen beide Walking Football teams wel eens iets speciaals kon ontstaan werd werkelijkheid. Simon: “Twee voetbalteams, die allebei op hun eigen manier vriendschap uitstralen, ik dacht die moeten gewoon een keer tegen elkaar spelen.” Een wisselbeker met een speciale betekenis voor Simon werd gegraveerd door zijn vrouw Mirjam van der Heide en de Friendship Cup ter herinnering aan Janka was een feit!

Na een minuut stilte gingen onder het genot van de muzikale klanken van troubadour Bruno Rummler en de danseressen Colinda Zandberg en Annalies Muurling de wedstrijden van start. Hakjes, panna’s, overstapjes en vele goals later was het de eer aan voorzitter Nico Beuker om de allereerste Friendship Cup uit te reiken aan het team uit Oldeberkoop. Moeke Lies Miedema werd ook nog even in het zonnetje gezet. Zij haakt sinds 2 jaar de Bloemetjes van de Vriendschap, bedoeld voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

fc Harlingen is van plan dit toernooi jaarlijks te willen gaan organiseren met uiteraard de Friendship Cup wisselbeker in de spotlights. Oldeberkoop heeft al toegezegd er dan ook weer bij te zijn! Lang leve de vriendschap!

Oldstars Friendship Cup

Vrijdag 15 juli spelen de Walking Football teams van fc Harlingen en Oldeberkoop een vriendschappelijk wedstrijdje. Inzet? De eerste OldStars Friendship Cup!

 

Vrijdag 1 april bracht de Karavaan van de Vriendschap van Simon Vuyk in Oldeberkoop een bezoek aan de walking footballers van vv Sport Vereent OldStars. Een van hun spelers, Marcel, had het zwaar omdat zijn vrouw Janka terminaal kanker had. De Karavaan van de Vriendschap ging na de training bij haar langs wat resulteerde in een emotioneel en o zo bijzonder vriendschapsmoment.

Maandag 4 juli 2022 viel het doek en moest Janka zich laten euthaniseren. Des te specialer wordt de wedstrijd die vv Sport Vereent OldStars op initiatief van de Karavaan van de Vriendschap tijdens de Tall Ships Races gaan spelen tegen de OldStars (‘Ouwe Seunen’) van fc Harlingen. Inzet is de eerste OldStars Friendship Cup. Een titanenstrijd tussen de misschien wel mooiste vriendenteams van Friesland. Vrijdag 15 juli om 13.00 uur op het sportpark van fc Harlingen aan de Oosterparkweg, publiek is uiteraard van harte welkom!

 

Bron: Harlinger Courant, Karavaan van de Vriendschap

Karavaan van de Vriendschap: Simon Vuyk, Mirjam van der Heide, Bruno Rummler, Colinda Zandberg en Annalies Muurling.

 

Mis niks en volg ons via de socials

 

Walking Football toernooi en Penalty bokaal tijdens het familieweekend 2022

fc Harlingen heeft een grandioos weekend achter de rug! Drie dagen lang stond alles in het teken van sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid en mede door de hulp van de vele vrijwilligers werd het een weekend om niet te vergeten!

Wat was het gesellug!” “Alles was ook zo goed geregeld!” “Wat hef ik mij vermaakt!” “Geen wanklank gehoord en geen nee verkoop gehad” “Wat hebben we dit gemist.” “Wat fijn dat het weer kon.” “Dit is toch fantástisch!” Deze opmerkingen en nog veel meer positieve klanken kreeg de organisatie te horen. In 2019 werd het familieweekend voor de laatste keer gehouden en na 2 “familieweekend-loze” jaren had iedereen er weer ontzettend veel zin in! De Activiteiten Commissie was al maanden bezig met het programma en wilde dit jaar grootser uitpakken dan ooit. En dat is hun goed gelukt!

Walking Football toernooi en Penalty bokaal op vrijdagavond 24 juni 2022
Op vrijdagavond werd er onder grote belangstelling genoten van de voetbalkunsten van de Walking Footballers. De Harlinger Oldstars Ouwe Seunen hadden teams uitgenodigd om hieraan deel te nemen en teams van Middelsee, Cambuur en Alkmaarse Boys namen deze uitnodiging aan. Na de broodtafel werd er omgekleed en was het aan voorzitter Nico Beuker om het familieweekend te openen. Op kleine veldjes werd er 6×6 gespeeld en het ging er fanatiek aan toe! Streng maar rechtvaardige scheidsrechters moesten regelmatig fluiten want bij Walking Football mag men niet rennen en de bal mag ook niet hoger dan heuphoogte geschoten worden. Ook staat er niemand op goal. Na de wedstrijden werd er buiten aan de nieuwe picknicktafels nagezeten en onder het genot van een bittergarnituurtje en wat drinken was het de beurt aan zanger Wytze om de avond muzikaal af te sluiten.

De teams van het Walking Football Toernooi waren: De Alkmaarse Boys, Middelsee, Cambuur en Old Stars Ouwe Seunen.

Penalty bokaal
Tijdens het Walking Football toernooi werden er op een ander veld penalties geschoten. Aan keepers Pieter Wesseloo, Egbert-Jan Panbakker, Arwen Kuiper en Deveny van der Kooi de schone taak om het doel leeg te houden. Bij de jeugd waren er 5 winnaars, bij de senioren kon er maar 1 de winnaar zijn. René Metz moest zijn titel verdedigen maar het lukte hem niet om bij de laatste 5 te komen. Het was uiteindelijk Imro Schouwenaar die er met de prijs vandoor ging en Penaltykiller 2022 op zijn naam wist te schrijven.

Foto boven: Penalty winnaars Jeugd: Penalty winnaars in de categorien JO7-JO8, JO10-JO11, MO11, JO13, JO14-JO15 en MO15 waren Beaudine Hoppinga, Kyron Douwsma, Roos Roosjes, Jens Visser, Julian Keizer en Britt Bekema.

Foto onder: Penalty killer 2022: Imro Schouwenaar

Alle foto’s van de vrijdagavond zie je hier: KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S

Een weekend waarin alle vrijwilligers nog 1 keer alles wisten te geven. De schoonmakers, de op- en afbouwers, het kantinepersoneel, scheidsrechters, spelbegeleiders en alle overige vrijwilligers die spontaan een handje hielpen, ontzettend bedankt! En last but nog least de Activiteiten Commissie, zij verdienen een dikke pluim voor de enorme inzet die zij, samen met al die andere vrijwilligers, hebben getoond. Zonder al deze vrijwilligers kan een familieweekend niet bestaan!

Volg jij ons al via deze socials? Doen hoor! Zo mis je niks!

Sponsoren