Walking Footballers van fc Harlingen actief tijdens toernooi in Berlikum
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
04dec
Keepersevent bij fc Harlingen met Sierd van der Berg

Op vrijdag 22 december staat er een bijzonder evenement op… lees verder

04dec
Sponsorbijeenkomst en bedrijfsbezoek Van der Meulen Harlingen

Een kijkje in de ‘speelgoedkeuken’ van sponsor Van der Meulen… lees verder

30nov
fc Harlingen tegen Renado

Na de klinkende zege op De Blesse reizen de mannen… lees verder

meer nieuws

Walking Footballers van fc Harlingen actief tijdens toernooi in Berlikum

Vorige week donderdag de 13e deed een team van de Walking Footballers bij fc Harlingen uit mee aan een toernooi te Berlikum. Acht spelers waren geselecteerd en de leider was Age Tichelaar, die tevens als scheidsrechter bij de andere wedstrijden fungeerde. Er deden gerenommeerde teams mee zoals Cambuur, Waadhoeke, Leovardia, Heerenveen, Burgum en twee teams van Middelsee. Sommige teams bleken uitstekende voetballers te hebben, met betaald voetbal als achtergrond. Dat kwam in de wedstrijd tegen Cambuur tot uiting, waarbij de Ouwe Seunen volkomen weg werden gespeeld en dus verloren. Maar tegen de Waadhoeke wisten zij zich enigszins te herstellen en werd het een gelijkspel. De andere wedstrijden werden met veel enthousiasma gespeeld, waarbij kansrijke momenten ontstonden maar domme pech de overhand had. Schoten van spitsen Roel Goudberg en Ubbo Posthuma gingen rakelings over. Ook een knappe actie van achteruit via Guus van Hurck, Jan Toering en Jan Volbeda strandde centimeters naast de goal. Het was tenslotte de 13e, zou het dan toch…..? Het spelplezier was er niet minder om en men was weer een ervaring rijker.

Walking Football fc Harlingen: Het Walking Football team van fc Harlingen. Staande vlnr. Age Tichelaar, Wiep van der Meulen, Jan Toering en Gerard Schuijl. Zittend vlnr. Ubbo Posthuma, Jan Volbeda, Roel Goudberg en Siem Rumping.

Deze ervaring kan op vrijdag 21 april in de praktijk worden gebracht tijdens een toernooi in het Cambuurstadion te Leeuwarden waar fc Harlingen aan mee doet. Hier ook weer twee teams van Cambuur, fc Groningen, Waadhoeke en Heerenveen. Zoals gebruikelijk werden er geen prijzen uitgedeeld. Wel kregen de Harlingers de aanmoedigingsprijs, die inmiddels in de prijzenkast van Age Tichelaar een mooi plekje heeft gekregen.

 

Meer nieuws? Volg onze socials

 

Eerste lustrum Walking Football fc Harlingen

Foto: J. de Ruijter

De Walking Footballers van fc Harlingen hebben woensdag hun eerste lustrum gevierd. Roel Goudberg had voor gebak gezorgd en dat ging erin als … gebak 🙂 

Na de koffie werd er getraind onder leiding van Kerst Heida. Tijdens de partijtjes deed wethouder Hendrik Sijtsma ook mee en dat ging lang niet slecht. Hij maakte zelfs nog twee prachtige doelpunten. Na de training werd er gezellig nagezeten en genoten van een Chinees buffet. Ook voormalig trainer Marcel Frankena was aanwezig, evenals Stijn Kooijman, man van het eerste uur. Er staan weer verschillende toernooien op het programma.

Sportievelingen van 60+ die graag nog een balletje willen trappen zijn van harte welkom, iedere woensdagmorgen vanaf 09.30 uur.

 

Mis niks en volg fc Harlingen via de socials

Walking Footballers spelen Jeu de Boule toernooi

Eénmaal per jaar verruilen de Walking Footballers hun strijdtoneel van de groene mat bij fc Harlingen naar de verwarmde hal van Jeu de Boule vereniging Boulegoed. Zaterdagmiddag 17 december was het weer zover. Zo’n 25 deelnemers inclusief partners bonden de onderlinge strijd aan.

Door Ubbo Posthuma

Ook Age Tichelaar was van de partij. Voor hem was alles nieuw. Nou, dat was te merken. Sommigen moesten springen voor hun leven als Age de ballen afvuurde. Maar Age leerde snel. Verloor hij de eerste ronde, de tweede ronde zette hij in winst om. Ook de dames wisten van wanten. Sita Visser en Fien Osinga (beiden afkomstig uit Franeker) lieten de Harlingers een poepie ruiken. Nadat iedereen zijn rondes had gespeeld, kon men aanschuiven aan het Chinees buffet dat weer uitstekend verzorgd was. Intussen had Annemarie Rietman van Boulegoed de ranglijst klaar gemaakt en kon Kas van der Heide de prijzen na het diner bekend maken.

Gerard Schuijl kreeg gezien zijn ‘prestaties’ de poedelprijs, sommigen hadden het over de kokkelprijs, maar dit ter zijde. Bij de dames was Sita Visser de ‘gelukkige’. De 2e prijs bij de dames ging naar Fien Osinga en bij de heren naar Roel Goudberg. De 1e prijs bij de dames was voor Geertje van Veenendaal en bij de heren Simon de Groot. Alle prijswinnaars ontvingen naast de eeuwige roem, een fles wijn van een gerenommeerd merk. Een leuk initiatief van de organisatoren Kas van der Heide en Romke Keur, met de toezegging dat er volgend jaar weer een vervolg op zal komen. Hoewel trainer Kerst Heida intussen op wintersport is, gaan de trainingen op woensdagmorgen vanaf 10.00 uur aan de Vierkantsdijk gewoon door. Liefhebbers kunnen zich ook melden om aan dit leuke spelletje mee te doen.

Foto: V.l.n.r. Staande: Jos Poos, Geertje van Veenendaal, Kas van der Heide, Hotske Broersman, Romke Keur, Ada van der Heide, Age Tichelaar, Simon de Groot , Siem Rumping, mw. Rumping, Jan Toering, Fien Osinga, mw. Koster, Teake Koster, Geertje Heerma, Max vd Broek, Ton Damsma, Gerard Schuijl en Folly Bijlsma. Zittend v.l.n.r. Roel Goudberg, Frankje Goudberg, Ubbo Posthuma, Sita Visser, Klaas van der Hoek en Jan Willem van Veenendaal.
(Foto: K. Visser)

Elke woensdagochtend, Walking Football training!

Het is herfstvakantie maar bij fc Harlingen wordt er deze week gewoon lekker doorgetraind. De jeugdteams en de senioren trainen op doordeweekse avonden, het Walking Football team op de woensdagmorgen.

Onder leiding van Kerst Heida wordt er iedere woensdagmorgen getraind van 10.00 – 11.00 uur. Iedereen van 60 jaar en ouder kan zich hier bij aansluiten. Neem contact op met contactpersoon Guus van Hurck ( 06-51770258 ) en train ook lekker mee!

Lekker fit blijven, ongeacht de leeftijd? Het kan bij fc Harlingen!

Bekijk HIER alle foto’s van de training

Omrop Fryslan is 4 jaar geleden langsgeweest en het team werd toen nog onder leiding van Marcel Frankena getraind.

KLIK HIER om het filmpje van 4 jaar geleden te bekijken

 

Oldstars Friendship Cup bij fc Harlingen

In zijn eigen bakfiets fietste Simon Vuyk vrijdagmiddag het veld van fc Harlingen op. De spelers van het Walking Football team van vv Sport Vereent Oldstars uit Oldeberkoop waren door Simon uitgenodigd om het in een mini-toernooi op te gaan nemen tegen de Oldstars Ouwe Seunen bij fc Harlingen. De inzet? De allereerste officiële Oldstars Friendship Cup!

Een idee geboren door het verhaal van Marcel en zijn vrouw Janka. Marcel, speler van het Walking Football team uit Oldeberkoop, heeft zijn vrouw recent verloren aan de vreselijke ziekte kanker. Simon heeft het stel begin april ontmoet toen hij in Oldeberkoop was met de Karavaan van de Vriendschap. Het verhaal heeft hem gegrepen en het idee dat er tussen beide Walking Football teams wel eens iets speciaals kon ontstaan werd werkelijkheid. Simon: “Twee voetbalteams, die allebei op hun eigen manier vriendschap uitstralen, ik dacht die moeten gewoon een keer tegen elkaar spelen.” Een wisselbeker met een speciale betekenis voor Simon werd gegraveerd door zijn vrouw Mirjam van der Heide en de Friendship Cup ter herinnering aan Janka was een feit!

Na een minuut stilte gingen onder het genot van de muzikale klanken van troubadour Bruno Rummler en de danseressen Colinda Zandberg en Annalies Muurling de wedstrijden van start. Hakjes, panna’s, overstapjes en vele goals later was het de eer aan voorzitter Nico Beuker om de allereerste Friendship Cup uit te reiken aan het team uit Oldeberkoop. Moeke Lies Miedema werd ook nog even in het zonnetje gezet. Zij haakt sinds 2 jaar de Bloemetjes van de Vriendschap, bedoeld voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

fc Harlingen is van plan dit toernooi jaarlijks te willen gaan organiseren met uiteraard de Friendship Cup wisselbeker in de spotlights. Oldeberkoop heeft al toegezegd er dan ook weer bij te zijn! Lang leve de vriendschap!

Sponsoren