Fc Harlingen verwelkomt nieuwe hoofdtrainer voor Walking Football-team
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
27mei
Nieuw Plus Veld bij fc Harlingen

fc Harlingen is trots om aan te kondigen dat het… lees verder

27mei
fc Harlingen 1 strijdend ten onder maar handhaaft wel in de derde klasse

Afgelopen zondag reisde fc Harlingen 1 af naar Akkrum voor… lees verder

27mei
Steffen Hansma en Peter Outhuyse nemen afscheid van fc Harlingen

De selectie heeft zondag afscheid genomen van het trainersduo Steffen… lees verder

meer nieuws

Fc Harlingen verwelkomt nieuwe hoofdtrainer voor Walking Football-team

Fc Harlingen verwelkomt een bekend gezicht als nieuwe hoofdtrainer voor het Walking Football-team. Na een periode onder leiding van Kerst Heida, heeft Hielke Jager het stokje overgenomen.

Sinds de oprichting begin 2018 wordt er elke woensdag bij fc Harlingen getraind door de 65-plussers van het Walking Footbal team. Na trainer Marcel Frankena en Patrick Oosting stond Kerst Heida vanaf juni 2022 aan het roer. Stond, want sinds vorige week woensdag heeft hij de bal doorgegeven aan de nieuwe hoofdtrainer; Hielke Jager.

Hielke Jager, zeker geen onbekende in voetballand, heeft lang op hoog niveau gevoetbald bij VV Harlingen. Na zijn actieve voetbalcarrière pakte hij het training schap op en had hij verschillende clubs onder zijn hoede. Zo was hij in de jaren ’90 hoofdtrainer van Robur 1. Maar ook bij RES, Franeker, Lemmer en het tweede elftal van VV Harlingen heeft Hielke veel ervaring opgedaan als trainer. Na de fusie bleef hij nauw betrokken bij het voetbal en heeft hij (naast een jeugdteam) kort geleden ook nog, samen met Siefko Jager, het tweede elftal getraind. Zijn betrokkenheid bij de vereniging is onmiskenbaar en zijn vaardigheden zullen de trainingen van het Walking Football-team ongetwijfeld verrijken. Hielke wordt ondersteund door assistent-trainer Age Tichelaar.

Het Walking Football-team van fc Harlingen is in de loop der tijd gegroeid tot een enthousiaste groep van meer dan dertig spelers. Elke woensdagochtend wordt er fanatiek getraind van 10.00 tot 11.00 uur, en iedereen van 60 jaar en ouder is welkom om mee te doen. Fc Harlingen wenst Hielke veel succes en kijkt uit naar verdere groei van het Walking Football-team!

Walking Footballers van fc Harlingen actief tijdens toernooi in Berlikum

Vorige week donderdag de 13e deed een team van de Walking Footballers bij fc Harlingen uit mee aan een toernooi te Berlikum. Acht spelers waren geselecteerd en de leider was Age Tichelaar, die tevens als scheidsrechter bij de andere wedstrijden fungeerde. Er deden gerenommeerde teams mee zoals Cambuur, Waadhoeke, Leovardia, Heerenveen, Burgum en twee teams van Middelsee. Sommige teams bleken uitstekende voetballers te hebben, met betaald voetbal als achtergrond. Dat kwam in de wedstrijd tegen Cambuur tot uiting, waarbij de Ouwe Seunen volkomen weg werden gespeeld en dus verloren. Maar tegen de Waadhoeke wisten zij zich enigszins te herstellen en werd het een gelijkspel. De andere wedstrijden werden met veel enthousiasma gespeeld, waarbij kansrijke momenten ontstonden maar domme pech de overhand had. Schoten van spitsen Roel Goudberg en Ubbo Posthuma gingen rakelings over. Ook een knappe actie van achteruit via Guus van Hurck, Jan Toering en Jan Volbeda strandde centimeters naast de goal. Het was tenslotte de 13e, zou het dan toch…..? Het spelplezier was er niet minder om en men was weer een ervaring rijker.

Walking Football fc Harlingen: Het Walking Football team van fc Harlingen. Staande vlnr. Age Tichelaar, Wiep van der Meulen, Jan Toering en Gerard Schuijl. Zittend vlnr. Ubbo Posthuma, Jan Volbeda, Roel Goudberg en Siem Rumping.

Deze ervaring kan op vrijdag 21 april in de praktijk worden gebracht tijdens een toernooi in het Cambuurstadion te Leeuwarden waar fc Harlingen aan mee doet. Hier ook weer twee teams van Cambuur, fc Groningen, Waadhoeke en Heerenveen. Zoals gebruikelijk werden er geen prijzen uitgedeeld. Wel kregen de Harlingers de aanmoedigingsprijs, die inmiddels in de prijzenkast van Age Tichelaar een mooi plekje heeft gekregen.

 

Meer nieuws? Volg onze socials

 

Eerste lustrum Walking Football fc Harlingen

Foto: J. de Ruijter

De Walking Footballers van fc Harlingen hebben woensdag hun eerste lustrum gevierd. Roel Goudberg had voor gebak gezorgd en dat ging erin als … gebak 🙂 

Na de koffie werd er getraind onder leiding van Kerst Heida. Tijdens de partijtjes deed wethouder Hendrik Sijtsma ook mee en dat ging lang niet slecht. Hij maakte zelfs nog twee prachtige doelpunten. Na de training werd er gezellig nagezeten en genoten van een Chinees buffet. Ook voormalig trainer Marcel Frankena was aanwezig, evenals Stijn Kooijman, man van het eerste uur. Er staan weer verschillende toernooien op het programma.

Sportievelingen van 60+ die graag nog een balletje willen trappen zijn van harte welkom, iedere woensdagmorgen vanaf 09.30 uur.

 

Mis niks en volg fc Harlingen via de socials

Walking Footballers spelen Jeu de Boule toernooi

Eénmaal per jaar verruilen de Walking Footballers hun strijdtoneel van de groene mat bij fc Harlingen naar de verwarmde hal van Jeu de Boule vereniging Boulegoed. Zaterdagmiddag 17 december was het weer zover. Zo’n 25 deelnemers inclusief partners bonden de onderlinge strijd aan.

Door Ubbo Posthuma

Ook Age Tichelaar was van de partij. Voor hem was alles nieuw. Nou, dat was te merken. Sommigen moesten springen voor hun leven als Age de ballen afvuurde. Maar Age leerde snel. Verloor hij de eerste ronde, de tweede ronde zette hij in winst om. Ook de dames wisten van wanten. Sita Visser en Fien Osinga (beiden afkomstig uit Franeker) lieten de Harlingers een poepie ruiken. Nadat iedereen zijn rondes had gespeeld, kon men aanschuiven aan het Chinees buffet dat weer uitstekend verzorgd was. Intussen had Annemarie Rietman van Boulegoed de ranglijst klaar gemaakt en kon Kas van der Heide de prijzen na het diner bekend maken.

Gerard Schuijl kreeg gezien zijn ‘prestaties’ de poedelprijs, sommigen hadden het over de kokkelprijs, maar dit ter zijde. Bij de dames was Sita Visser de ‘gelukkige’. De 2e prijs bij de dames ging naar Fien Osinga en bij de heren naar Roel Goudberg. De 1e prijs bij de dames was voor Geertje van Veenendaal en bij de heren Simon de Groot. Alle prijswinnaars ontvingen naast de eeuwige roem, een fles wijn van een gerenommeerd merk. Een leuk initiatief van de organisatoren Kas van der Heide en Romke Keur, met de toezegging dat er volgend jaar weer een vervolg op zal komen. Hoewel trainer Kerst Heida intussen op wintersport is, gaan de trainingen op woensdagmorgen vanaf 10.00 uur aan de Vierkantsdijk gewoon door. Liefhebbers kunnen zich ook melden om aan dit leuke spelletje mee te doen.

Foto: V.l.n.r. Staande: Jos Poos, Geertje van Veenendaal, Kas van der Heide, Hotske Broersman, Romke Keur, Ada van der Heide, Age Tichelaar, Simon de Groot , Siem Rumping, mw. Rumping, Jan Toering, Fien Osinga, mw. Koster, Teake Koster, Geertje Heerma, Max vd Broek, Ton Damsma, Gerard Schuijl en Folly Bijlsma. Zittend v.l.n.r. Roel Goudberg, Frankje Goudberg, Ubbo Posthuma, Sita Visser, Klaas van der Hoek en Jan Willem van Veenendaal.
(Foto: K. Visser)

Elke woensdagochtend, Walking Football training!

Het is herfstvakantie maar bij fc Harlingen wordt er deze week gewoon lekker doorgetraind. De jeugdteams en de senioren trainen op doordeweekse avonden, het Walking Football team op de woensdagmorgen.

Onder leiding van Kerst Heida wordt er iedere woensdagmorgen getraind van 10.00 – 11.00 uur. Iedereen van 60 jaar en ouder kan zich hier bij aansluiten. Neem contact op met contactpersoon Guus van Hurck ( 06-51770258 ) en train ook lekker mee!

Lekker fit blijven, ongeacht de leeftijd? Het kan bij fc Harlingen!

Bekijk HIER alle foto’s van de training

Omrop Fryslan is 4 jaar geleden langsgeweest en het team werd toen nog onder leiding van Marcel Frankena getraind.

KLIK HIER om het filmpje van 4 jaar geleden te bekijken

 

Sponsoren