Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 ontvangt De Blesse

23-11-2023

Komende zondag speelt fc Harlingen weer een thuiswedstrijd. Dan komt het elftal van De Blesse langs op sportpark Vierkantsdijk. De Blesse is voor fc Harlingen geen onbekende, want twee jaar geleden troffen beide ploegen elkaar ook al in Harlingen. Toen was de inzet de volgende ronde in de play-offs om promotie. Ondanks dat fc Harlingen die wedstrijd won, strandde het destijds in de finale.

Afgelopen seizoen werden de Harlingers kampioen en promoveerde De Blesse via de nacompetitie, nadat het zes seizoenen in de 4e klasse speelde. Maar De Blesse heeft het moeilijk. Het behaalde tot nu toe slechts twee punten en wist dus nog niet één keer een overwinning te vieren. Als de ploeg niet te ver achterop wil raken, zal het de punten dus mee moeten nemen uit de havenstad. Vorige week werd hun wedstrijd tegen Akkrum afgelast en dus is de vraag of dat extra weekendje rust in hun voordeel zou werken.

De ideale kandidaat

Fc Harlingen daarentegen pakte twee weken terug in de thuiswedstrijd tegen Oerterp het eerste punt op eigen bodem. De Blesse lijkt de ideale kandidaat om de eerste driepunter in eigen huis te scoren. Echter mag een tegenstander nooit onderschat worden en zal fc Harlingen dan wel een stuk beter moeten spelen dan afgelopen zondag. Na ruim een half uur stond de 3-0 al op het scorebord en was het spel wat fc Harlingen 1 de eerste helft liet zien ver beneden peil. De tweede helft werd er dan ook hard ingegrepen en begon het enigszins weer te draaien. Maar gescoord werd er niet meer. De aftrap op sportpark Vierkantsdijk zal zondag om 14.00 uur verricht worden door Pupil van de Week Myr Jorissen. Wedstrijdsponsor is Jelsma Koelma Notarissen en uiteraard hopen we dat het publiek dan weer in groten getale aanwezig zal zijn.

Programma zondag 26 november (onder voorbehoud wijzigingen)

THUIS:

12.00 uur fc Harlingen 2 – GSAVV Forward 5
14.00 uur fc Harlingen 1 – De Blesse 1

UIT:

11.30 uur SC Bolsward 2 – fc Harlingen 4

Sponsoren