fc Harlingen beleeft buitengewoon fantastisch Jan Helvrich Jeugdtoernooi
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
22jul
SC Cambuur wint oefenduel bij fc Harlingen

In een interview met Omrop Fryslân vertelde Henk de Jong,… lees verder

16jul
Praktische informatie oefenwedstrijd SC Cambuur

Voor SC Cambuur staat zaterdagmiddag 20 juli 2024 de vijfde… lees verder

02jul
Compleet nieuwe staf fc Harlingen gestart met voorbereiding nieuwe seizoen

Op de achtergrond is de Technische Commissie van fc Harlingen… lees verder

meer nieuws

fc Harlingen beleeft buitengewoon fantastisch Jan Helvrich Jeugdtoernooi

Het kon niet beter! Het weer was perfect en samen met de tomeloze energie van de spelers, bezoekers, coaches en fervente voetbalfans heeft dit geleid tot een toernooi waar fc Harlingen trots op kan zijn.

 

In de categorieën JO8 t/m JO19 en MO11 t/m MO17 kwamen donderdag 9 mei 68 jeugdvoetbalteams naar Harlingen om te strijden voor de felbegeerde bekers. Zo’n 150 wedstrijden werden gespeeld waarbij doelpunten rijkelijk vielen. Terwijl sommige wedstrijden nek-aan-nek gingen, was er af en toe een duidelijk verschil tussen de teams. Voor sommige leeftijdsgroepen bleef het tot het einde spannend, met zelfs penaltyreeksen om de winnaar te bepalen. Elke deelnemer ging naar huis met een aandenken in de vorm van een vaantje, maar het hoogtepunt was toch wel het moment op het podium tijdens de prijsuitreiking. De vreugde was ongekend terwijl medailles werden uitgereikt en bekers werden overhandigd. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking waren er ook een aantal prachtige emotionele momenten te zien. Er waren zichtbaar geëmotioneerde familieleden die de bekers mochten overhandigen aan de winnende teams.

De betekenis achter elke beker was voelbaar, van de Hans Schouten Cup tot de Jan Helvrich Beker, en elk moment was gevuld met trots en emotie. De Age Tichelaar Cup, Henk Knier Beker, Cees Leijen Beker, Johan Bouma Beker, Lenger Seafoods Beker en de Twan Metz Beker werden met veel liefde en trots uitgereikt, waardoor deze namen nog meer betekenis kregen in de harten van degenen die ze mochten ontvangen. De sfeer was geweldig op het podium en er is nog nooit zo vaak gejuicht op één dag zoals hier! Wat een plezier bij alle jeugdige deelnemers, ouders en leiders!

De felbegeerde ‘Johan Bouma Beker’ ging dit jaar naar FVC JO12-1 en werd uitgereikt door de kinderen van Johan en Margriet: Emma, Manon en Dennis Bouma. Foto: E.c.A

Alle foto’s van het Jan Helvrich Jeugdtoernooi bekijken? KLIK HIER

Prijswinnaars:

Onder 8; Hans Schouten Cup; SV Batavia’90 JO8

Onder 9; Age Tichelaar Cup; Zeerobben JO9

Onder 10; Henk Knier Beker; FVC JO10

Onder 11; Cees Leijen Beker; SC Franeker JO11

Onder 12; Johan Bouma Beker; FVC JO12

Onder 15; Lenger Seafoods Beker; QVC JO14

  • Speler van het toernooi; Tjardo Bouma (QVC)

Onder 17; Twan Metz Beker; Zeerobben JO17

  • Speler van het toernooi; Riemer Hameter (Zeerobben)

Onder 19; Jan Helvrich Beker; Zeerobben JO19

  • Speler van het toernooi; Jort Scheffer (fc Harlingen)

 

Dankwoord

Een speciaal dankwoord gaat uit naar alle teams voor hun deelname en inzet op deze dag, en natuurlijk naar de sponsoren, zonder wie dit alles niet mogelijk zou zijn geweest. Maar bovenal willen we de fantastische vrijwilligers bij fc Harlingen bedanken. Hun onvermoeibare inzet tijdens dit toernooi geeft het Jan Helvrich Toernooi zijn unieke karakter en maakt het tot een onvergetelijk toernooi.

Op naar volgend jaar, editie nr 47; donderdag 29 mei 2025!

De organisatie van het Jan Helvrich Jeugdtoernooi; v.l.n.r.: Remko Zandberg, Evan van Sertima, Ingrid Hoekstra, Yvonne Hoekstra, Hilko Mulder en Peter Beuker. Foto: E.c.A

 

Volg ons ( bijv. via Instagram en/of Facebook ) en blijf als eerste op de hoogte van het laatste nieuws!

fc Harlingen maakt zich klaar voor de 46e editie van het Jan Helvrich Jeugdtoernooi

Het is bijna weer zover. Het Jan Helvrich Jeugdtoernooi. Een voetbaltoernooi voor spelers en speelsters in de leeftijdscategorieën Onder 8 jaar t/m Onder 19 jaar (jongens) en Onder 17 jaar (meisjes). Met meer dan 65 deelnemende teams geldt het toernooi als één van de grootste jeugdtoernooien van de regio. Maar niet alleen is het een van de grootste toernooien, het is ook een van de leukste toernooien. Een toernooi met alleen maar winnaars.

Het Jan Helvrich Jeugdtoernooi wordt op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei voor de 46ste keer georganiseerd door fc Harlingen. Eerdere edities van het toernooi werden in het verleden georganiseerd onder de naam ‘Paul Bolte’ jeugdtoernooi, Robur jeugdtoernooi en fc Harlingen jeugdtoernooi. Sinds vorig jaar draagt het de naam Jan Helvrich toernooi. Jan was jarenlang de drijvende kracht achter de organisatie van het jeugdtoernooi. En ook al is de naam van het toernooi veranderd, dat geldt niet voor de wijze waarop het toernooi wordt georganiseerd, het moet een leuk en gezellig toernooi zijn voor iedereen.

VAN DER MEULEN HOOFDSPONSOR JAN HELVRICH JEUGDTOERNOOI!

De toernooicommissie van het Jan Helvrich is verheugd te kunnen mededelen dat trouwe sponsor van fc Harlingen Van der Meulen speelgoed, hoofdsponsor wordt van het Jan Helvrich toernooi. Hiermee geeft van der Meulen Speelgoed verdere invulling aan hun betrokkenheid bij fc Harlingen en maken zij het mede mogelijk dat donderdag 9 mei a.s. bijna 1000 voetballers een geweldig toernooi kunnen gaan beleven. Wij danken van der Meulen voor het vertrouwen en hun belangrijke bijdrage aan ons jeugdtoernooi! 💪

OVERIGE SPONSOREN JAN HELVRICH JEUGDTOERNOOI 2024
De toernooicommissie van het Jan Helvrich Jeugdtoernooi is enorm trots dat er ook dit jaar weer vele sponsoren het Jan Helvrich Jeugdtoernooi steunen! 𝙁𝘼𝙉𝙏𝘼𝙎𝙏𝙄𝙎𝘾𝙃!

Namens de toernooicommissie van het Jan Helvrich Jeugdtoernooi: ontzettend bedankt voor deze belangrijke bijdrage!💙

Donderdag 9 mei

Het Jan Helvrich Jeugdtoernooi wordt dus gespeeld op donderdag 9 mei op de velden van fc Harlingen op sportpark Vierkantsdijk. Er worden ruim 150 wedstrijden gespeeld. Vanaf 9.00 uur klinkt het startschot en rond 17:30 uur zullen de laatste wedstrijden gespeeld worden. Kortom een hele dag voetbalplezier bij fc Harlingen. Daarnaast zijn er ook nog allerlei andere activiteiten zoals een springkussen. Publiek is van harte welkom!

KLIK HIER –> programmaboekje 2024

Deze en nog vele andere vrijwilligers staan ook dit jaar weer voor iedereen klaar!

Volg ons voor meer nieuws via:

Deel twee van het Schoolvoetbaltoernooi fc Harlingen

Vanwege de enorme belangstelling werd het schoolvoetbaltoernooi over twee dagen verdeeld. Twee weken geleden streden de basisschoolgroepen 7 en 8 om de overwinning, vorige week was het de beurt aan de groepen 5 en 6.

Na twee spannende finales, waarbij de meisjes van IKC Prins Johan Friso het opnamen tegen de meisjes van Het Noorderlicht en de jongens van IKC ‘t Wad tegenover de jongens van de IKC Het Baken stonden, kon toernooileider Dirk Hiemstra de kampioenen bekendmaken. De IKC Het Noorderlicht domineerde bij de meisjes, terwijl IKC ‘t Wad zegevierde bij de jongens.

Dankwoord

fc Harlingen bedankt Team FRL Harlingen, Stichting Sportakkoord, Zeerobben en Jumbo Olaf Hermus. Een speciale dank gaat uit naar de kantinemedewerkers van fc Harlingen. De organisatoren Dirk Hiemstra, Audrey Hiemstra en Remko Zandberg hadden het deze middag samen met de spelbegeleiders Hessel Faber, Adam Faggouss, Nick Teerling, Daan Mulder, Lahcen Faggouss, Jort Scheffer, Beiar Khalaf, Jesse Mulder, Ronin Nauta en Tom Posthumus wederom uitstekend onder controle. Dankzij hun inzet en toewijding werd het voor velen een onvergetelijke dag! Fc Harlingen wenst alle winnaars heel veel succes op de regionale kampioenschappen in mei.

Zinderende finales tijdens Schoolvoetbaltoernooi fc Harlingen

Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden vond woensdagmiddag het eerste deel van het jaarlijkse KNVB schoolvoetbaltoernooi plaats bij fc Harlingen. Een evenement waarin de scholen uit de gemeente Harlingen strijden om het kampioenschap van Harlingen. Daarnaast zal het winnende team afgevaardigd worden naar de regionale kampioenschappen in mei.

Beelden van het schoolvoetbaltoernooi

Op initiatief van Team FRL Harlingen en Stichting Sportakkoord werden alle basisscholen van Harlingen aangeschreven voor deelname aan het schoolvoetbaltoernooi. De organisatie echter lag geheel in handen van fc Harlingen met medewerking van Zeerobben. Vanwege de grote belangstelling werd het toernooi over twee dagen verdeeld. Op de eerste dag streden de groepen 7 en 8 om de overwinning. Het schema van het toernooi verliep vlekkeloos en tegen 18:00 uur werden de winnaars bekendgemaakt. Na twee spannende finales, waarbij de meisjes van IKC Prins Johan Friso het opnamen tegen de meisjes van Het Noorderlicht en de jongens van IKC ‘t Wad tegenover de jongens van de IKC Sint Michaël stonden, kon toernooileider Dirk Hiemstra de kampioenen bekendmaken. De IKC Prins Johan Friso domineerde bij de meisjes, terwijl IKC ‘t Wad zegevierde bij de jongens. Volgende week woensdagmiddag 17 april zullen de groepen 5 en 6 deelnemen aan het toernooi, wederom met aftrap om 13:00 uur bij fc Harlingen.

Foto onder: IKC ‘t Wad zegevierde bij de jongens

Foto boven: De IKC Prins Johan Friso domineerde bij de meisjes

Dankwoord
fc Harlingen bedankt Jumbo Olaf Hermus voor het gesponsorde fruit en Zeerobben voor het uitlenen van twee goals. Een speciale dank gaat uit naar de kantinemedewerkers Patricia Teerling, Janet Smale, Karin Hoppinga en Pia Boomstra, evenals naar Sam Schoot voor het verzorgen van het fruit en de ranja. De organisatoren Dirk Hiemstra, Audrey Hiemstra en Remko Zandberg hadden het deze middag samen met de spelbegeleiders Remko Zandberg, Hessel Faber, Adam Faggouss, Niels Attema, Nick Teerling, Daan Mulder, Jort Scheffer, Renzo Poortman, Damian Ligthart en Tom Posthumus uitstekend onder controle. Dankzij hun inzet en toewijding werd het voor velen een onvergetelijke dag!

Jan Helvrich Jeugdtoernooi, 46e editie, inschrijven maar!

Jan Helvrich Jeugdtoernooi, het grootste jeugdtoernooi van Friesland!

De voorbereidingen  voor het jeugdtoernooi zijn inmiddels in volle gang en teams en verengingen schrijven zich al massaal in! Wil je meedoen met je team? Wees er dan snel bij want VOL=VOL!

𝐉𝐚𝐧 𝐇𝐞𝐥𝐯𝐫𝐢𝐜𝐡 𝐉𝐞𝐮𝐠𝐝𝐭𝐨𝐞𝐫𝐧𝐨𝐨𝐢 ➾ 𝗗𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝟵 𝗺𝗲𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟰 (Hemelvaartsdag)

𝙈𝙚𝙚𝙙𝙤𝙚𝙣 𝙖𝙖𝙣 𝙙𝙚 4️⃣6️⃣𝙚 𝙚𝙙𝙞𝙩𝙞𝙚?

Schrijf je nú in met je team en vereniging voor dit fantastische jeugdtoernooi.
👉 Inschrijven kan HIER   

of hier 👇
fc Harlingen Jan Helvrich jeugdtoernooi (tournify.nl)

 

📊 Vorig jaar:
👉 Ruim 70 teams
👉 In totaal zo’n 1000 voetballer(tje)s en voetbalsters
👉 Uit de regio maar ook ver daarbuiten
👉 In de categorieën JO8 t/m JO19 en MO13 t/m MO17

Opgeven kan tot 9 april 2024 en VOL=VOL

Uiteraard zijn er ook deze editie iconische en prestigieuze prijzen met ieder hun eigen verhaal te winnen. Voorbeelden van vorig jaar zijn: De ‘Hans Schouten’ Cup, ‘Henk Knier’ Beker, ‘Age Tichelaar’ Cup, ‘Cees Leijen’ Beker, ‘Johan Bouma’ Beker, ‘Twan Metz’ Beker, ‘Lenger Seafoods’ Beker, ‘Jan Helvrich’ Beker, ‘Moeke ten Wolde’ Beker, ‘Koots’ Cup en ‘Riekele de Jong Schilderwerken’ Beker.

Lees ook het artikel van vorig jaar: Jan Helvrich Jeugdtoernooi 2023 groot succes

Volg ons via de socials en blijf op de hoogte van al het nieuws:

Sponsoren