Zonovergoten dag maakt BOTR opnieuw onvergetelijk
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
02okt
fc Harlingen MO17 hard onderuit tegen Frisia MO17

Na de mooie overwinning op Blauw Wit van vorige week… lees verder

02okt
Gulle supporter

‘Pake’ is al meerdere weekenden in de weer voor de… lees verder

02okt
fc Harlingen 1 met nare nasmaak eenvoudig langs Oosterlittens

Afgelopen zondag, tijdens de Littenser Supersunday, kwamen zowel het eerste… lees verder

meer nieuws

Zonovergoten dag maakt BOTR opnieuw onvergetelijk

Eens in de twee jaar wordt sportpark Vierkantsdijk omgetoverd tot een waar festivalterrein. Afgelopen zaterdag was alweer de zesde editie van BOTR waar zo’n 600 bezoekers en deelnemers op af kwamen. Waar de organisatie in 2021 nog te kampen had met de strikte coronamaatregelen kon er dit jaar weer volop aandacht besteed worden aan andere facetten. En dat is juist de kracht van BOTR. Aandacht voor details die er voor zorgen dat iedereen een fantastische dag kan beleven.

BOTR - best of the rest 2023 harlingen

BOTR toernooi
Allereerst natuurlijk het sportieve gedeelte. Na een mooi eerbetoon aan de overleden Eelco Bruinsma van Leeuwarder Zwaluwen kon de fysieke arbeid beginnen. Met een recordaantal van 32 deelnemende teams moesten er ruim 60 wedstrijden afgewerkt worden. Gelukkig kon er dit jaar weer gebruik gemaakt worden van het hoofdveld waardoor tussen 12:15 en 16:15 het hele toernooi gespeeld kon worden. Bij de heren kwamen de 35+, 45+ (7 tegen 7) en Walking Footballers in actie en de vrouwen streden in een 30+ competitie (6 tegen 6).

Zowel bij de 35+ als de 45+ was er de luxe van twee poules van vijf teams waardoor de sterkste teams van de poules zich met elkaar konden meten in de finale en troostfinale. Bij de 35+ was het LVV Friesland dat er als debutant op BOTR meteen met de felbegeerde Daniël Rahakbauw-bokaal vandoor ging. In de finale werd Zeerobben, ondanks een zeer ruime selectie, verslagen. De derde prijs in deze categorie ging naar een andere debutant FVC uit Leeuwarden. Zij waren in de troostfinale nipt te sterk voor trouwe deelnemer Minnertsga.

In de 45+ poule ging de finale tussen de vorige winnaar Leeuwarder Zwaluwen (45+ 2) en fc Harlingen (45+ 1). Het waren de Zwaluwen die opnieuw de sterkste bleken in een wedstrijd op het scherpst van de snede. De strijd om de derde plaats ging tussen Blauwhuis en Foarut (2-0). Ook deze twee clubs deden voor het eerst mee aan BOTR.

Bij de dames waren er zeven deelnemende teams. Een aantal dat de organisatie de komende edities nog graag ziet groeien. Door dit oneven aantal ontstond er een poule met vier en een poule met drie teams maar met wat creativiteit in het schema kon elk team minimaal drie wedstrijden spelen. Het combinatieteam BMJ (een samensmelting van Berlikum, Minnertsga en St. Jacobiparochie) was deze dag het sterkste en ging met de wisselbeker naar huis. Met miniem verschil werd Arum in de finale verslagen (1-0). De strijd om de derde plaats werd een Harlinger onderonsje waarbij de VR30+ 2 overduidelijk de betere was (7-0).

De deelname bij het Walking Football liep wat terug dit jaar. Door de vele afzeggingen werd besloten om 4×4 te spelen met teams van fc Harlingen met als toevoeging een team van Waadhoeke. Het was ook Waadhoeke dat op de eerste plaats eindigde.

Bekijk HIER alle actiefoto’s van BOTR 2023

BOTR festival
Nadat alle wedstrijden waren afgewerkt kon het feestelijke gedeelte van start. Dit jaar een gecombineerd muziekprogramma met op het hoofdpodium ‘Op sien Plaats’. Zij wisten de menigte al snel op de banken te krijgen wat zorgde voor een uitbundige sfeer. Zeker nadat de uitgereikte prijzen (40 opblaasdieren) door de lucht vlogen ontstond er een echte festivalsfeer.

Voor de echte die-hards konden van 19:00 tot 22:00 de voetjes nog even van de vloer in Club BOTR. Voor de gelegenheid werd de kantine omgebouwd tot een heuse discotheek waar diverse 80’s en 90’s-hits uit de speakers knalden. Rond 23:00 kwam aan het feest een einde en kon er begonnen worden met de grote schoonmaak.

Bekijk HIER alle sfeerfoto’s van BOTR 2023

De organisatie wil via deze weg nog eens alle vrijwilligers en sponsoren van harte bedanken. Zonder hen is het niet mogelijk om op deze manier een voetbaltoernooi op poten te zetten. Wil je nog even nagenieten, kijk dan op onze social media kanalen voor de officiële Aftermovie BOTR 2023. In 2025 is BOTR weer terug!

Tot BOTR!

Joost, Stefan, Jelle, Sjirk, Daniël, Edwin

 

Aftermovie BOTR 2023: Aftermovie BOTR 2023

Facebook

Instagram

X (Twitter)

Feestelijke opening van het voetbalseizoen bij fc Harlingen met BOTR

Zaterdag 9 september wordt sportpark Vierkantsdijk omgetoverd tot een klein festivalterrein. Dan start de 6e editie van het BOTR (Best Of The Rest) senioren toernooi. Voetbal, muziek en gezelligheid zijn ingrediënten waar het deze dag om gaat. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Om 12.15 uur starten ongeveer 300 voetballers met het BOTR toernooi. BOTR is een seniorentoernooi in de leeftijdscategorie 35+, 45+, 60+ en VR30+. Voor het podium staan biertafels in het gras, het terrein is gezellig versierd en natuurlijk zijn drankjes en snacks volop verkrijgbaar. Om 16.00 is het laatste fluitsignaal en start op het buitenpodium de Harlinger coverband ‘Op Sien Plaats’. Om 19.00 uur Start CLUB BOTR. De kantine wordt dan omgetoverd tot een jaren 80 en 90 disco met DJ Tom. Om 22.00 uur is het afgelopen.

Record aantal teams en deelnemers
Dit jaar doen er maar liefst 32 teams mee en ruim 300 deelnemers. Dat zijn 12 teams meer dan in 2021. Daarmee is BOTR uitgegroeid tot een van de grootste toernooien voor senioren 35+, 45+, 60+ en VR 30+ van Nederland met KNVB teams. Binnen een week zat de inschrijving zo goed als vol. De deelnemende teams voor dit jaar zijn in de categorie 35+: Blauwhuis, fc Harlingen (2x), FVC, LVV Friesland, SC Franeker, SC Stiens, vv Arum, vv Minnertsga en Zeerobben. In de categorie 45+ zijn dit: Blauwhuis, fc Harlingen (2x), Foarút, FVC, Lac Frisia, Leeuwarder Zwaluwen (2x), LVV Friesland, vv Dronrijp. Bij de VR30+ zijn aanwezig: fc Harlingen (2x), Lycurgus, SC Franeker, SC Stiens, St. BMJ en vv Arum. Vanuit het Walking Football zijn fc Harlingen (3x) en Waadhoeke (2x) van de partij.

Toernooi
Het toernooi start om 12.15 uur in de categorie 35+ en 45+. Om 14.00 uur start de categorie Walking Football en dames 30+. Tussen 15.00 en 16.00 uur worden de finales gespeeld. In 4 uur tijd worden maar liefst 60 wedstrijden gespeeld.

De derde helft
BOTR is voetbal, muziek en gezelligheid. De derde helft is dan ook een belangrijk onderdeel en start na het laatste fluitsignaal om 16.00 uur met de Harlinger coverband ‘Op Sien Plaats’. Tijdens BOTR 2019 trad deze band al een keer op en dat was een groot succes. In 2023 gaan ze dit nog een keer doen. Muziek van de jaren 60 tot vandaag is wat ze graag spelen. Van Nederlands naar Engelstalig, voor jong en oud. Van 16.00 uur tot 19.00 uur staan ze buiten op het BOTR podium. Vanaf 19.00 uur gaat het los in CLUB BOTR. Een complete drive-in show neemt iedereen mee terug naar de jaren 80 en 90. DJ TOM draait van 19.00 uur tot 22.00 uur alle bekende hits van toen.

Gratis toegang en kinderen meer dan welkom
Hou je van voetbal, muziek en gezelligheid? Kom dan zeker even kijken. Gedurende de hele dag staat er ook een springkussen voor de jongste jeugd en kan de pannakooi gebruikt worden.

BOTR: voor verbinding, tegen racisme en discriminatie
BOTR 2021 stond in het teken van George Best. BOTR23 staat voor verbinding, tegen racisme en tegen discriminatie. Net zoals de KNVB dit doet met de One Love campagne. De 6 kleuren symboliseren afkomst, kleur, gender en identiteit. De 6 kleuren staan ook centraal bij BOTR23. Daar is voetballiefhebber, muzikant en vertolker van de song ‘One Love’ Bob Marley aan toegevoegd. Overdag zal de muziek dan ook vooral in het teken staan van reggae.

PROGRAMMA:

Aftermovie BOTR 2021: https://www.youtube.com/watch?v=f0AeG-RE7Tg
Aankondiging BOTR 2023: https://www.youtube.com/watch?v=J464LaaLjAU
 

De social kanalen 

www.facebook.com/bestoftherestsenioren 

www.twitter.com/BOTRSR 

www.instagram.com/botrsr 

Voor vragen over BOTR kan contact opgenomen worden met:
Stefan Hanekamp
06-21341598

Vierde plaats voor MO15 in Dokkum

Afgelopen zaterdag vertrokken de meiden van onze MO15 al vroeg richting Dokkum waar zij deelnamen aan de Girls Day georganiseerd door Be Quick Dokkum. Aangekomen op sportpark Tolhuispark bleken er aardig wat teams mee te doen. Van Harlingen tot Marum en van Dokkum tot Oosterwolde. Wij troffen in ieder geval allemaal teams waar we nog niet eerder tegen hadden gespeeld.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen GAVC en de meiden begonnen sterk aan het toernooi, want de eerste wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. Daarna tegen eerste klasser Oosterwolde. Ook nu waren de meiden de betere, maar kwamen niet verder dan 1-1. Vier punten uit twee wedstrijden is een prima start van een toernooi, dus niks aan de hand. Toen de derde wedstrijd. Tegenstander was Marum. Een sterk team, uitkomend in de eerste klasse, en zij zouden uiteindelijk de kampioen worden. De wedstrijden duurden een kwartiertje, dus onze meiden gingen er weer vol gas tegenaan en hielden knap een punt over aan deze wedstrijd en dat tegen een ploeg dat de overige wedstrijden telkens won. Goed gedaan meiden!

De tweede plaats was nog binnen bereik, maar naarmate de ochtend vorderde werd het ook warmer. De wedstrijd tegen de gastvrouwen van Be Quick Dokkum, spelend in de hoofdklasse, ging het wat moeizamer en werd met (maar) 1-0 verloren. De laatste wedstrijd werden de pijntjes zichtbaar en was de tank leeg. Tegen hoofdklasser Feansters werd ook met 1-0 verloren. Uiteindelijk resulteerde dit in de vierde plaats en een mooie beker.

Tussendoor was er in de pauzes nog het schieten op het ‘gatendoek’. Hierbij behaalden onze meiden de meeste punten en wonnen hiermee een taart voor het hele team. Al met al een mooi resultaat op een warme zomerdag in juni!

 

Geslaagd Final League MO15 toernooi bij fc Harlingen

Terwijl de mussen van het dak vielen zaterdag was fc Harlingen die dag toernooi locatie voor het slottoernooi van de MO15 teams, oftewel de Final League. Maar de organisatie van dit toernooi was goed voorbereid op het warme weer en naast dat er volop gestreden werd door de MO15 teams van Sc Franeker, St. Annaparochie en fc Harlingen waren er genoeg andere verkoelende spelletjes te doen.

Tijdens de voorbereidingen de laatste week ontstonden er diverse uitdagingen. Zo waren er regelmatige wijzigingen in de wedstrijdpoule, kwam er weinig informatie vanuit de KNVB, waren er veel afmeldingen waardoor het aantal deelnemers in een poule en de deelnemende teams steeds wijzigden en natuurlijk het warme weer. Maar de organisatie liet zich niet uit het veld slaan. Deze bestond uit: Ingrid Hoekstra, Marit Galema, Mark Koornstra, Yvonne Hoekstra en niet te vergeten de vaste krachten in de kantine Marco Bekema, Janet Smale en Patricia Teerling. Voor het MO15 toernooi meldde SC Berlikum zich af en dus bleef St. Annaparochie MO15-1, Sc Franeker MO15-1 en fc Harlingen MO15-1 over. Bij de MO17 teams waren er veel meer afmeldingen en deze ging uiteindelijk dan ook niet door…

Het werd een zonovergoten dag met veel gezelligheid en spannende en sportieve wedstrijden. Fc Harlingen maakte er een echte topdag van, met als klap op de vuurpijl ook nog de eerste plaats voor fc Harlingen MO15-1!

Verkoeling
Met extra pauzes tussendoor, veel ranja, paraplu’s tegen de zon en emmers water langs de lijn had de organisatie het prima onder controle. En terwijl het eindtoernooi in volle gang was, streden de speelsters van de MO11 om de penalty bokaal. Verkoeling was er mede door de diverse waterspelletjes waaronder een speciale editie van het spelletje twister. Toen even later de buikschuifbaan geopend werd was het feest helemaal compleet!

En de winnaar is…
Rond de klok van vier uur was het tijd voor de prijsuitreiking. Op de derde plaats eindigde St. Annaparochie MO15-1. Op de tweede plaats eindigde Sc Franeker MO15-1 en op de eerste plaats eindigde fc Harlingen MO15-1.

Lijkt het je leuk om als meisje ook bij fc Harlingen te voetballen, neem dan contact op met Ingrid Hoekstra (Coördinator MO11, MO13, MO15, MO17, VR2) via jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl of via 06-48933054.

Iedereen die heeft bijgedragen aan deze dag, heel hartelijk bedankt!

Zaterdag 10 juni, Final League voor alle meiden!

Op zaterdag 10 juni organiseert fc Harlingen in samenwerking met de KNVB en ING de FINAL LEAGUE.
Een spannend en gezellig slottoernooi voor alle voetballende meiden in de MO13, MO15, MO17 en MO20-competitie die perfect aansluit bij onze sterk groeiende meidenafdeling.

Voor onze MO11 is er die dag penaltyschieten waarbij de keepster van het kersverse kampioensteam fc Harlingen VR1 op goal staat. De MO13 gaat voor de Final League naar Leeuwarden (Leovardia) en onze MO15 en MO17 spelen thuis. Zij ontvangen de teams van St. Annaparochie MO15-1, SC Berlikum MO15-1, Sc Franeker MO15-1, Sc Franeker MO17, SC Joure MO17-2, LSC MO17-1, Oosterlittens MO17-1.

Op deze dag is er dus volop meidenvoetbal bij fc Harlingen en dit biedt JOU de kans om kosteloos en vrijblijvend kennis te maken met onze meisjesteams, het voetbal én de club.

Wat is er deze dag allemaal te doen bij fc Harlingen?

FINAL LEAGUE TOERNOOI
De teams van MO15 en MO17 teams voetballen in toernooivorm op deze dag thuis!
• 12.00-18.00 uur | MO15
• 12.00-18.00 uur | MO17

PENALTY schieten en GATENDOEK
MO11 | 13.00-15.00 uur

TEAMFOTO
• Elk team | Elk deelnemend team komt op de foto, dit is leuk voor nu en later!

FOTOBOOTH
• Maak jij de leukste selfie in onze fotobooth? Tag fc Harlingen met @fcharlingen en gebruik de hashtag #fcharlingen #FinalLeague

Voor meisjes die nog geen lid zijn
• Kom langs en maak kosteloos en vrijblijvend kennis met onze meidenteams, het voetbal en onze club.

Er is dus van alles te doen tijdens de Final League dag bij fc Harlingen! We zien je er graag!

ZATERDAG 10 JUNI 2023 | FC HARLINGEN
Oosterparkweg 8, Harlingen

Volg ons en mis niks!

Sponsoren