Darttoernooi fc Harlingen wederom groot succes!
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
27feb
Fc Harlingen Voetbalplaatsjesspaaractie: Spaar je Eigen Voetbalheld of Heldin!

Spaar nu je eigen voetbalheld of heldin in het exclusieve… lees verder

26feb
VR1 verliest thuiswedstrijd maar voor Jana komt een droom uit!

  Dromen worden werkelijkheid bij fc Harlingen! Pupil van de… lees verder

22feb
fc Harlingen Vrouwen 1 ontvangt de Zwaluwen

  Na twee afgelaste wedstrijden is het aanstaande zaterdag weer… lees verder

meer nieuws

Darttoernooi fc Harlingen wederom groot succes!

Het darttoernooi georganiseerd door de Activiteiten Commissie van fc Harlingen op zaterdag 27 januari 2024 was een groot succes. Er werden die dag veel spannende dartwedstrijden gespeeld! Zowel bij de jeugd, de vrouwen als bij de senioren was het gezellig druk en werden de pijltjes fanatiek gegooid. Alle finalisten werden met een heuse walk-on gepresenteerd, had caller John McDonald zijn stem goed voorbereid en leefde het publiek intens mee waarbij de finalisten uiteraard werden toegezongen. Een fantastische ambiance wat je alleen bij fc Harlingen mee kan maken.

Jeugd tot en met 15 jaar:
De jeugd tot en met 15 jaar beet ’s middags de spits af en waren verdeeld in 2 poules. Zij begonnen eerst met de poulewedstrijden. Na deze poulewedstrijden gingen de winnaars van elke poule direct door naar de finale. Jesse Smit nam het in een zeer spannend potje op tegen Mike Vlieger. In die finale die gelijk opging was het uiteindelijk Mike die na een paar spannende pijlen de wedstrijd naar zich toe trok en won. De hoogste finish was voor Jesse Smit. Naast de bekers kregen de deelnemers ook nog een setje dartpijlen, gesponsord door Van der Meulen Speelgoed.

Op de foto: v.l.n.r.: Lucas Vlieger, achter Lucas ‘onzichtbare’ Jesper Teerling, Luuk Smit, Mike Vlieger, Bryan Teerling en Jesse Smit.

Dames en Heren vanaf 16 jaar

Bij de heren senioren moest Theo Brouwer met hand en tand zijn winnaarstitel verdedigen, bij de vrouwen was dit Patricia Teerling. Aan hun de taak om hun titel te prolongeren…

Een grote opgave bij de senioren zorgde ervoor dat er eerst gestreden werd voor een plekje in de winnaarsronde of verliezersronde. Hierna werd het kaf van het koren gescheiden, gingen de winnaars door en werd er volop gestreden voor een plekje in de kwart finale.

Winnaarsronde kwartfinale:
De partij van Jeep Outhuijse tegen Egbert-Jan Panbakker was snel beslist. Jeep wist met 3-0 te winnen. Hij kwam in de halve finale tegenover Rob den Breejen te staan want Rob wist in de kwartfinale te winnen van Beau Kimp. De partij van Theo Brouwer en Bote Teerling werd met 3-1 gewonnen door Theo. En omdat Peter Outhuijse met 3-0 wist te winnen van Jens van Sluis kwamen Theo en Peter tegenover elkaar te staan in de halve finale.

Halve finales
De halve finalisten waren dus: Jeep Outhuijse tegen Rob den Breejen en Theo Brouwer tegen Peter Outhuijse. In een best of 7 plaatste Jeep zich vrij gemakkelijk voor een plekje in de finale. Met 4-1 winst kwam Rob helaas niet verder. Bij de andere partij, die van Theo en Peter was het spannender en wist Peter zichzelf uiteindelijk naar de finale te gooien. En met een 3-4 eindstand strandde de winnaar van vorig jaar Theo in de halve finale.

Finale
Met een heuse ‘walk-on’ werden de winnaars door ‘caller John McDonald aka Jarno Attema’ gepresenteerd en schalde ‘One Step’ van Madness en het welbekende ‘Eye Of The Tiger’ door de speakers. Er werd een best of 9 gespeeld en het publiek was los hoor! Beide mannen werden toegezongen en aangemoedigd door het publiek, en misschien hebben jullie wel een finale op tv gezien? Nou Ally Palley was er niks bij! In het begin ging het gelijk op maar daarna nam Jeep afstand en won hij uiteindelijk de finale met 5-2.

Verliezersronde kwartfinale:
Klaas Bouma kwam in de verliezersronde tegenover Sean Koen te staan maar wist zich vrij gemakkelijk (3-1) te plaatsen voor de halve finale. Daar trof hij Ricardo Wijbenga want die wist zichzelf vrij makkelijk te plaatsen door met 0-3 te winnen van Sander Zeilmaker. Wiepke Zondervan verloor in de kwartfinale met 0-3 van Mart Beuker en ook Youri Bouma kon zich niet plaatsen voor de halve finale, iets wat tegenstander Joost Outhuijse wel lukte door te winnen met 3-0.

Halve finales
Klaas viel uiteindelijk vlak voor de finale af want Ricardo wist met 1-4 te winnen. Joost daarentegen wist met 0-4 van Mart Beuker te winnen en zo stonden Ricardo en Joost tegenover elkaar in de finale!

Finale:
En ook in de verliezersronde verschenen de finalisten met een walk-on op het strijdtoneel en was ‘caller John McDonald aka Jarno Attema’ nog steeds in the house. In een best of 7 nam Joost de leiding en deze stond hij niet meer af. Met 2-4 werd Joost de winnaar. Ook had hij eerder die avond de hoogste finish (126) gegooid en deze werd door niemand overtroffen.

‘Familie Outhuijse dominerend’

De einduitslag bij de senioren vanaf 16 jaar:
Winnaarsronde:
1e prijs: Jeep Outhuijse
2e prijs: Peter Outhuijse

Verliezersronde:
1e prijs: Joost Outhuijse
2e prijs: Ricardo Wijbenga
Hoogste finish: Joost Outhuijse

Foto boven: v.l.n.r.: Klaas Bouma, Jeep Outhuijse, Peter Outhuijse, Corinne Outhuijse-Mier, Joost Outhuijse, Ricardo Wijbenga, Patrica Teerling en Karin Hoppinga.

De vrouwen
Bij de vrouwen waren de deelneemsters verdeeld in 3 poules en elke winnaar en de beste nr. 2 gingen door naar de halve finales. De uitslagen in elke poule lagen heel dicht bij elkaar en de deelneemsters waren zeer aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk wisten Marleen Bergsma, Corinne Outhuijse-Mier en Janet Smale zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale. Beste nr.2 werd Patricia Teerling.

Halve finales:
De partij tussen Marleen en Corinne bleek enorm spannend maar het was Corinne die haar hoofd koel wist te houden en won met 2-3. De andere halve finale ging tussen Janet en Patricia en met 0-3 wist Patricia zeer overtuigend te winnen.

Finale:
Ook bij de vrouwenfinalisten schalde de opkomstnummers ‘Jump Around’ en ‘The Winner Takes It All’ door de speakers. Helaas voor Patricia wist Corinne vrij gemakkelijk met 3-0 te winnen en hiermee werd Corinne de grote winnares. De hoogste uitgooi (72) wist Karin Hoppinga op haar naam te schrijven.

De winnaars bij de vrouwen:
1e prijs: Corinne Outhuijse.
2e prijs: Patricia Teerling.
Hoogste finish was ook voor Karin Hoppinga.

De activiteiten commissie bedankt het barpersoneel voor de inzet. En alle deelnemers bedankt voor jullie deelname en heel graag

tot volgend jaar!

fc Harlingen imponeert op OFK Zaalvoetbal

Fc Harlingen heeft indruk gemaakt tijdens het Open Friese Kampioenschappen (OFK) zaalvoetbal. Het tweede team strandde in de poulefase, met overwinningen op Wardy Veld (4-2) en vv Irnsum (1-2). Ondanks enkele nederlagen tegen sterke tegenstanders zoals Stiens JO19 (1-0), vv Holwerd (0-2) en Drachtsterboys (3-0), eindigde het team op een verdienstelijke vierde plaats.

Het JO19-1 team van fc Harlingen trotseerde een zware poule met onder andere V en V’68, Blauw Wit 1, vv DTD, vv Nicator en vv Tzum. Ondanks enkele uitdagende wedstrijden behaalden ze een opmerkelijk gelijkspel (2-2) tegen de uiteindelijke winnaar van de poule Blauw Wit 1 en JO19-1 eindigde op de vijfde plaats.

Fc Harlingen 1 presteerde uitstekend in de voorrondes, met overwinningen op Drachtsterboys JO19-1 (0-2), ONT/CHZ (1-2), QVC (2-0) en een gelijkspel (1-1) tegen Exstudiantes. In de finales op zaterdag 13 januari wisten ze zich te kwalificeren voor de 8e finales met overwinningen op vv Balk (0-2) en vv Marrum (1-2) en een gelijkspel (1-1) tegen Futsal Hoogeveen. Het avontuur eindigde helaas in de 8e finales tegen Puinhoop United, dat met 1-0 won.

Al met al prachtige prestaties van de zaalvoetballers die nu hun aandacht gaan richten op het veldvoetbal.

 

Gelegenheidsteam fc Harlingen MO15 zet mooi resultaat neer op Zeerobben toernooi

Met een mix van 4 speelsters uit de M017 en 8 speelsters uit de M013 vormde fc Harlingen zaterdag een MO15 gelegenheidsteam op het Zeerobben Toernooi! Het team speelde tegen SC Franeker, Zeerobben en Mulier in een reeks spannende wedstrijden.

Met 1-0 winst tegen SC Franeker, een 0-2 verlies tegen Zeerobben en een gelijkspel [1-1] tegen Mulier eindigde fc Harlingen op een gedeelde tweede plaats. Het doelsaldo bleek bepalend te zijn voor de uiteindelijke rangschikking. Met een ietwat minder doelsaldo dan SC Franeker, werd fc Harlingen uiteindelijk derde in het toernooi, een resultaat waarop de speelsters trots kunnen zijn.

1. Mulier MO15
2. SC Franeker MO15
3. fc Harlingen MO15
4. Zeerobben MO15

Het toernooi was een geweldige kans voor de jonge speelsters om hun vaardigheden te tonen, ervaring op te doen en vooral samen te werken als een hecht team.

Fantastische start bij fc Harlingen middels Oliebollen-Snert Toernooi

Dit jaar beleefden zowel de jeugd als de senioren een fantastische start van het nieuwe jaar tijdens het Oliebollen-Snert Toernooi 2024, dat nu al voor de derde keer plaatsvond bij fc Harlingen.

De toernooi commissie had er met 28 deelnemende jeugdteams en 10 seniorenteams een hele kluif aan maar mede dankzij de leiders, trainers en overige vrijwilligers werd een groot succes. Stipt 9 uur klonk het startsignaal en gingen de eerste jeugdleden de strijd met elkaar aan. Om 14 uur was het de beurt aan alle senioren.

Winnaars waren er volop die dag, maar het draaide vooral om het sportieve plezier! De snert, mede mogelijk gemaakt door Teerling B.V., viel goed in de smaak en ook de oliebollen van Bakkerij Elsinga waren verrukkelijk!

Een groot compliment en woord van dank is op zijn plaats voor de organisatie. Ingrid Hoekstra, Mark Koornstra, Bote Teerling, Klaas Bouma, Freerk Attema, Dirk Hiemstra, Audrey Hiemstra en Mathieu Visser hebben er met de hulp van alle leiders, trainers, kantine- en keuken bezetting een prachtige sportieve dag van gemaakt. Op naar volgend jaar!

Scagha (Eredivisie zaalvoetbalploeg) wint 41 ste fc Harlingen Havenstadtournooi

Ut wudde weer een succesvol Havenstadtournooi en dat dan voor de 41 e keer. En alle bekende medewerkers waren ur weer, bij de ingang stonden Willem Noorloos (penningmeester voor ut leven bij de 5 e colonne) en Hielke Jager (die man kan alles). Verders hadden de mesen ut van de organisatie Johan Janssen, Drewes Janssen, Adriaan Aalders, Lawrence de Graaff en Albert Topfer ut weer geweldig regelt allemaal. En dan de scheidsrechters; Henk Swart doet al sun 17 jaar met en Jan Willem Kimp uut Harlingen was mede fluitist, ze deden het best. De wedstrijdleiding was in de vertrouwde handen van Jan van de Heide. En dan doet ut je natuurlijk goed dat Age Tichelaar de mannen de hele dag assisteerde as grensrechter. Hij mag hast wel weer een lintsje hewwe.

Poule A bestond uut fc Harlingen, AVC, Zeerobben en Scagha uut Schagen. Hier bleek al snel dat Scagha over een zeer sterke ploeg beskikte maar ze speule dan oek inne Eredivisie. Zeerobben werd eenvoudig anne kant skoven dat wonnen ze met 3-0. AVC gaf iets meer partij maar verloren toch met 2-0. FC Harlingen deed het echter verassend goed, die kwamen zelfs door treffers van Mart Beuker en Wessel Roorda met 0-2 voor. Maar Scagha deed een tactische wissel en gingen met vliegende keeper speulen. Een ouwe term nog van vroeger dan gaat de keeper met voetballen. En dat leverde de Noord Hollander snel 2 treffers op 2-2 dus. Toen mistte Reinier vd Stap op een haar na een mooie kans en dat was jammer. Met een counter beslisten Scagha toen de wedstrijd. Zeerobben en FC Harlingen moesten beslisse wie tweede wudde suu. En dat wudde een leuke spannende wedstried tussen twee ploegen die ur plat voor gingen. Zeerobben nam de leiding met 2-0 door Ane Schaap en Godert Attema. Remco Zandberg joeg een in ut kruus dat wudde 2-1, en ut wudde nog spannend maar de Robkes hielden stand en kwamen met Scagha in de halve finale.

Poule B bestond uut een Regio Team, Futsal Frisia speult inne topklasse competitie, Wiron doet vanaf 2016 al mee en komme uut Den Oever en Mulier uut Witmarsum. In B poule was natuurlijk Futsal Frisia de ploeg die er wat bovenuut stak. Maar toch hadden se nog een billug werk met ut door Michel v d Ploeg samengestelde ploegje Regio Team. Regio team met o.a. Ralf van Hurck, Marcel Visser, Niec Aalders, Cyrus Boerman, Jasper de Groot, Stijn Schakenbos, Albert Beuker en Connor Bosma, in de gelederen hielden lang stand maar uiteindelijk verloren ze toch maar nipt met 2-1.

Kruis finales
Regio Team werd dus tweede inne poule B en moesten tegen de nummer 1 van poule A Scagha. En Scagha nam snel de leiding met 0-1 maar het Regio Team bleef goed spelen en hadden een goeie keeper in Connor. Helaas belande een fraai hakje van Marcel Visser op de paal. Maar de koning van de kluts Niec Aalders wist wel te scoren 1-1. Regio kregen kansjes maar die misten ze, Scagha ging weer met vliegende keeper speulen en dat hielp. Het werd 1-2 en nog waren er kansjes voor het Regio Team maar ze gingen ur niet in. Een mooi stifje van Freek Vrenegoor en dat betekende 1-3. De kopkes gingen toen hangen van het Regio Team en zo kon Scagha uutlope naar 1-5.

De andere halve finale ging tussen Futsal Frisia uit Leeuwarden en ze moesten teugen onze plaatselijke club Zeerobben. En Frisia begon sterk met een treffer van Gert-Jan 1-0. Ane Schaap kreeg 2 minuten tijdstraf en Frisia ging ook met vliegende keeper spelen. Kian Visser voormalige spits van Harkemase Boys, Ijselmeervogels en DOVO was die keeper en hij maakte 2- 0. Zeerobben vocht terug Godert Attema roste een in de lange hoek 2-1 mooie goal. David v d Pol zag zijn schot gepakt deur de keeper en alleen voor de keeper had ie ut haar voor sien ogen en mistte weer. Dat deed Frisia niet zij maakten 3-1 maar de Robkes bleven ur in geloven. Een afstandsschot van Dylan Drenth volgde en die vloog ur in as een koegel 3-2. En ut wudde geliek deur een fabelachtig hakje van Godert Attema 3-3. Er volgden penalty’s een loterij dus. Frisia had al een gemist en David v d Pol wist de finale veilig te stellen voor Zeerobben. Een goeie prestatie teugen een goeie club.

Finale
Ja en toen kreeg je de finale en dat beloofde wat te wudden, gezien de vorige wedstrieden. Scagha teugen Zeerobben en na 3 minuten stond Zeerobben al achter deur een bekeken goalsje van Robin Schouwvlieger 1- 0. De Robkes hadden pech toen een knal van Brent de Groot oppe paal ketste. In de 6 e minuut was daar een mooie aktie van Freek Vrenegoor en het was 2-0. Scagha speulde weer met vliegende kieper en daar kreeg Zeerobben geen vat op. En toen wudden ze bij Zeerobben oek een bitsje steviger en dat leverde 2 x 2 minuten straf op. Daar profiteerde Scagha natuurlijk van de defensie wudde uutspeuld en Jeroen Pater kon 3-0 maken. Nou dat kanne wij oek, speule met een vliegende keeper docht Zeerobben. Dat ging niet goed, the flying keeper Ane Schaap was voorin toen Scagha de bal kreeg en van afstand lepelde Freek Vrenegoor de bal in het lege doel 4- 0. Sander Beemsterboer deed even later precies utzelfde 5-0 en Boyd Filemieg maakte nog 6-0 voordat Godert Attema de eer nog kon redden 6-1.​ De prijzen konnen uutriekt wudde in een overvolle en gezellige kantine natuurlijk werden alle medewerkers bedankt. En werd Freek Vrenegoor van Scagha de beste speler van het tournooi en werd Kian Visser van Futsal Frisia de beste keeper.

Alle foto’s van dit toernooi zie je: HIER

fc Harlingen bedankt de sponsoren van het Havenstadtoernooi. Zonder de bijdrage en giften van onze sponsoren zouden wij dit toernooi nooit op deze wijze kunnen organiseren. fc Harlingen wil graag via deze weg alle sponsoren van hetHavenstadtoernooi bedanken.

Sponsoren