Vrouwen 1 neemt het op tegen St. Dronrijp/Foarut en Pupil van de Week Beaudine Hoppinga trapt af!
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
11jun
Webshop aangevuld met nieuwe artikelen!

Webshop fc Harlingen Naast een geweldig mooie team-outfit beschikt de… lees verder

11jun
10jun
GEZOCHT; keepster Vrouwen 1

fc Harlingen zoekt voor fc Harlingen vrouwen 1 een keepster… lees verder

meer nieuws

Vrouwen 1 neemt het op tegen St. Dronrijp/Foarut en Pupil van de Week Beaudine Hoppinga trapt af!

PUPIL VAN DE WEEK

Mijn naam is Beaudine Hoppinga, 10 jaar! Ik zit op het IKC prins Johan Friso in groep 6! Ik ben op mijn zesde begonnen met voetbal! Ik vind het super leuk om bij fc Harlingen te voetballen. Toen ik nog bij de JO-8 speelde, speelden we gemengd met jongens maar nu zit ik in de MO11-1 met alleen maar meisjes en dat vind ik super leuk! Mijn favoriete trainsters zijn Roliene en Meike. Naast voetballen vind ik dansen en muziek maken (dat doe ik beide bij Hosanna) ook erg leuk!

Woensdag mag ik pupil van de week zijn bij de VR1 en daar vind ik Kirsten Hoppinga de beste speler! Ik vind het wel spannend maar wel super leuk! Komen jullie ook kijken woensdag? ⚽️

 

 

De wedstrijd fc Harlingen VR1 – St. Dronrijp/Foarut VR1 begint woensdagavond 29 mei om 20.00 uur.

fc Harlingen ontvangt Trinitas

Na de zwaarbevochten zege tegen FC Oldemarkt van afgelopen weekend, waarin de zege pas in de slotfase werd binnengesleept, staat op Pinkstermaandag de laatste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Tegenstander deze middag is het elftal van Trinitas uit Boijl.

Trinitas won de laatste zes wedstrijden en maakt daardoor nog volop kans op een periodetitel en daarmee een plek in de play-offs om promotie. fc Harlingen strijdt nog altijd voor handhaving en heeft alles nog in eigen hand. In Boijl hadden de Harlingers niets te vertellen (2-1), echter op eigen veld werd er de tweede competitiehelft nog niet verloren. Beide ploegen zullen dus vol aan de bak moeten om drie punten veilig te stellen. Ook zal waarschijnlijk met een schuin oog naar Friesland- Read Swart worden gekeken. Beide ploegen staan slechts één puntje onder fc Harlingen en zullen dan ook beide willen winnen. Wedstrijdsponsor is Teerling Kokkels V.O.F en Pupil van de Week Ruben Roosjen mag om 14.00 uur aftrappen.

PUPIL VAN DE WEEK

Ruben, is 10 jaar oud en is gek van alles wat met voetbal te maken heeft. Elke dag is hij wel met voetbal bezig. Lekker buiten met zijn vrienden voetballen of op zijn Playstation een potje FiFa spelen. Ook verzamelt hij graag voetbalplaatjes. Ruben: “Ik voetbal ongeveer 3 jaar bij fc Harlingen en mijn leukste trainers zijn Youri, Peter, Ronald en Jitze. Mijn positie wisselt nogal, het liefste ben ik spits. Mijn favoriete voetbalclubs zijn Barcelona en Ajax en Brian Brobbey vind ik een goede speler. Maandag mag ik als Pupil van de Week de wedstrijd aftrappen, komen jullie kijken?

Programma MAANDAG 20 mei:

UIT:

10.00 uur Friesland 4 – fc Harlingen 3

12.00 uur Friesland 3 – fc Harlingen 4

THUIS:

12.00 uur fc Harlingen 2 – Drachten 3

14.00 uur fc Harlingen 1 – Trinitas 1

Dromen komen uit voor Jolijn Hamersma

Zaterdag speelde fc Harlingen Vrouwen 1 een thuiswedstrijd tegen AVC VR1 en 🙋‍♀️ Pupil van de Week Jolijn Hamersma mocht van dichtbij meemaken hoe de Vrouwen zich voorbereiden op de wedstrijd.

 

Na een goede lunch – met vers 🍎🫒🍌 fruit aangeboden door PLUS Lunenborg – werd de 👂opstelling doorgenomen. Jolijn draaide met de warming up mee en evenlater verscheen ze met de speelsters op de middenstip. Na de toss slalomde Jolijn door de verdediging van AVC heen en wist te scoren 🥅
🙏 Bedankt dat je er was Jolijn en nog heel veel succes in de MO11!

 

Aftermovie FB Pupil vd Week; Jolijn Hamersma

Aftermovie IG Pupil vd Week; Jolijn Hamersma

Dromen worden werkelijkheid bij fc Harlingen!

 

Vrijdagavond speelde fc Harlingen 1 thuis tegen VV Renado 1 en Pepijn Helvrich was Pupil van de Week! Pepijn, keeper in de JO11-2, mocht van dichtbij meemaken hoe de spelers en staf van fc Harlingen 1 zich voorbereiden op een wedstrijd. De fluit klonk, Renado trapte af en daar kwam een speler slalommend door de verdediging van Harlingen, op weg naar het doel van Pepijn. Maar dankzij de tips van keeper Jesse Jaasma en reservekeeper Nick Teerling, hield Pepijn zijn doel schoon! Pepijn, blijf zo doorgaan en wie weet sta jij over een paar jaar ook in het eerste elftal te schitteren!

fc Harlingen ontvangt Renado en Pupil van de Week Pepijn Helvrich trapt af!

Zelden waren de slotrondes van een competitie zo spannend als dit seizoen in de 3e klasse A. Zowel bovenin als onderin is de spanning om te snijden. Het verschil tussen de koploper en de nummer drie is slechts twee punten.
Daar waar onderin twee ploegen rechtstreeks degraderen en er drie om moeten spelen staat fc Harlingen, na de deceptie tegen hekkensluiter De Blesse afgelopen zondag, slechts één punt boven de nacompetitiestreep. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen om het tij te keren. Er wordt nog een bezoek aan Oldemarkt en Akkrum gebracht en thuis ontvangt fc Harlingen nog Renado en Trinitas.

Begin deze maand ging fc Harlingen op bezoek bij Renado en aanstaande vrijdagavond komt de ploeg uit St. Nicolaasga naar Harlingen. In de eerste wedstrijd incasseerde fc Harlingen een nipte nederlaag. In thuiswedstrijden hebben de Harlingers sinds de winterstop nog niet verloren en als de thuisploeg zichzelf een dienst wil bewijzen, zal het, nee móet het de drie punten in de havenstad moeten houden. Het zou dan Renado passeren op de ranglijst en Friesland en Oosterlittens in ieder geval een week achter zich houden. Renado staat echter ook maar drie punten boven de streep en heeft dus dezelfde belangen als de thuisploeg. Afgelopen zondag haalde men nog een punt tegen Akkrum en zal ook vrijdag voor de punten gaan.

Zoals gezegd niet op zondag, maar op VRIJDAGAVOND op sportpark Vierkantsdijk.

Wedstrijdsponsor is Mercurius Shipping Group en de aftrap om 20.00 uur wordt verricht door Pupil van de Week; Pepijn Helvrich.

Pupil van de Week

Hoi, ik ben Pepijn Helvrich en ik ben 7 jaar. Ik zit in groep 4 van de Sint Michaelschool en ben keeper in de J011-2 bij fc Harlingen. Ik ben een grote PSV fan en mijn grote voorbeeld is Walter Benitez. Bij fc Harlingen heb ik elke maandag keeperstraining van Klaas Schoot, train ik dinsdag en donderdag met mijn eigen team en op zondag train ik bij de keepers academie van Sierd van den Berg. Dit allemaal vind ik super cool. Mijn grote droom is om later keeper van PSV te worden. Ik ben blij dat ik bij fc Harlingen de kans krijg om beter te worden. Mijn favoriete speler van fc Harlingen 1 is mijn trainer Youri Bouma. Hij is de beste en de grappigste! 🙂

Ik vind het super leuk dat ik Pupil van de Week mag zijn bij de wedstrijd fc Harlingen 1 – Renado 1 en ik heb er heel veel zin in! Zet hem op mannen, wij gaan winnen!

Sponsoren