VR1 verliest thuiswedstrijd maar voor Jana komt een droom uit!
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
27feb
Fc Harlingen Voetbalplaatsjesspaaractie: Spaar je Eigen Voetbalheld of Heldin!

Spaar nu je eigen voetbalheld of heldin in het exclusieve… lees verder

26feb
VR1 verliest thuiswedstrijd maar voor Jana komt een droom uit!

  Dromen worden werkelijkheid bij fc Harlingen! Pupil van de… lees verder

22feb
fc Harlingen Vrouwen 1 ontvangt de Zwaluwen

  Na twee afgelaste wedstrijden is het aanstaande zaterdag weer… lees verder

meer nieuws

VR1 verliest thuiswedstrijd maar voor Jana komt een droom uit!

 

Dromen worden werkelijkheid bij fc Harlingen!

Pupil van de Week Jana Faggouss zal zich zondagochtend ongetwijfeld afgevraagd hebben, heb ik dit gedroomd…? Of…?

Afgelopen zaterdag speelden fc Harlingen VR1 een thuiswedstrijd tegen de Leeuwarder Zwaluwen VR2 en Jana mocht van dichtbij meemaken hoe de Vrouwen zich voorbereiden op de wedstrijd. Na een goede lunch – met vers fruit aangeboden door PLUS Lunenborg – werd de opstelling doorgenomen. Jana draaide met de warming up mee en keepertrainer Klaas Schoot zorgde ervoor dat Jana klaar werd gestoomd voor de penalty. Jana verscheen met de speelsters op de middenstip en na de toss legde een speelster van Leeuwarder Zwaluwen de bal op de stip voor de penalty. Maar Jana was goed voorbereid en hield haar doel schoon!

Aftermovie Jana Faggouss zie je HIER

 

 

 

Ondanks diverse doelpogingen lukte het de Vrouwen 1 van fc Harlingen niet om te scoren. Iets wat de tegenstander wel lukte. Met 0-3 heeft fc Harlingen afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen VR2 helaas verloren. Uithuilen en opnieuw beginnen. Op zaterdag 16 maart is Blauw Wit’34 VR2 de volgende tegenstander voor de Vrouwen 1 van fc Harlingen. Maar daarover later meer.

fc Harlingen Vrouwen 1 ontvangt de Zwaluwen

 

Na twee afgelaste wedstrijden is het aanstaande zaterdag weer tijd voor een thuiswedstrijd. De Vrouwen 1 nemen het op tegen de Vrouwen 2 van de Leeuwarder Zwaluwen en Pupil van de Week Jana Faggouss mag om 14 uur aftrappen.

 

Jana is keepster bij de MO11-1 en is altijd vrolijk! Het is echt een familie meisje met een lieve persoonlijkheid maar met 4 broers staat ze ook sterk in haar schoenen! Ze is ontzettend lenig en sportief en haar hobby’s zijn voetbal, turnen en winkelen. Voordat ze mag aftrappen krijgt ze een klein inkijkje bij de Vrouwen 1 van fc Harlingen en mag ze o.a. aanschuiven bij de teamlunch. Geen hamburgers en pizza’s waar Jana zo van houdt maar wel met vers fruit gesponsord door supermarkt Plus Lunenborg. Jana heeft er zin in en hopelijk het publiek ook! Iedereen is van harte welkom! De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

 

 

Wedstrijdsponsor ➠ Koornstra Wadgarnalen

 

 

 

 

Balsponsor ➠ Teerling Kokkels V.O.F.

 

 

 

 

              ⤥ FOLLOW FOR MORE ⤦

Vrouwen 1 pakken knap punt tegen mede koploper Bolsward VR2

Afgelopen zaterdag speelden de Vrouwen 1 van fc Harlingen een thuiswedstrijd tegen mede koploper SC Bolsward VR2. We begonnen met een goeie lunch en kennismaking van onze pupil van de week Feyen prins. Na de broodjes, het nodige fruit – aangeboden door Plus Lunenborg Harlingen – en de wekelijkse bespreking mocht Feyen ook de aftrap nemen en zij maakte een mooie goal.

Daarna trapten wij af en begonnen we strijdlustig aan de eerste helft. De kansen waren er voor fc Harlingen maar werden niet afgemaakt. Uiteindelijk viel de 1-0 in de 19de minuut door Ilse. fc Harlingen had op dat moment het beste van het spel en zat er fel op. In de 25ste minuut maakt Meike de dik verdiende 2-0. Af en toe kwam Bolsward er ook gevaarlijk uit maar steeds stond Arwen op de goede plek. Toch na een prima aanval maakte Bolsward in de 40e minuut de 2-1 en met die stand gingen we de rust in.

De tweede helft begint en beide teams gingen weer gelijk op. fc Harlingen krijgt meer kansen dan Bolsward. Er kwam nog een grote kans maar helaas werd die op de lat geschoten door Meike. Daarna zette fc Harlingen weer druk en in de 59 minuut scoorde Ashley de 3-1. Er leek een stunt in de maak. Maar Bolsward is niet voor niks mede koploper en zette ons volledig onder druk. In de 81ste minuut kwam Bolsward gevaarlijk op en maakte de 3-2. Ze gingen er weer in geloven en wij waren even van slag. Nog geen minuut later viel ook nog de 3-3. Een dikke domper natuurlijk. Toen brak er nog een hectische slotfase aan maar gelukkig dankzij de goede verdediging konden we deze stand vasthouden.

Een mooi puntje tegen de koploper maar achteraf had er toch stiekem meer ingezeten. Ondank dat, zijn we super trots op dit hardwerkende team dat door vele blessures nu toch eindelijk op elkaar ingespeeld lijkt te raken. Volgende week gaan we op bezoek bij Beetgum VR1 en hopen we dit een goed vervolg te geven.

Wil je zien hoe Feyen het deed? Bekijk dan dit filmpje op Youtube

Meer nieuws? Volg onze socials:

fc Harlingen 1 ontvangt zondag vv Akkrum en Levi Schikker trapt af!

Na het Havenstadtoernooi op oudejaarsdag en een succesvol OFK in Franeker trapt fc Harlingen zondag de tweede seizoenshelft af met een thuiswedstrijd. Tenminste… als het winterse weer geen roet in het eten gaat gooien.

Tegenstander is zondag de huidige nummer twee van de competitie: vv Akkrum. Ook in de tweede periode doen ze het goed en staan als koploper drie punten boven fc Harlingen. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar voor een vriendschappelijke ontmoeting in Harlingen, maar de laatste officiële competitiewedstrijd dateert alweer van zeven jaar geleden. Daar waar fc Harlingen in de laatste vijf wedstrijden tien punten behaalde, heeft vv Akkrum al acht wedstrijden op rij gewonnen. Komt daar zondag nummer negen bij of weten de Ouwe Seunen daar een stokje voor te steken? Wedstrijdsponsor is Van Hurck Bouw en de aftrap is als vanouds om 14.00 uur.

Pupil van de Week: Levi Schikker
Levi Schikker is 9 jaar, zit op IKC ‘t Baken en zit al 3 jaar bij zijn favoriete voetbalclub fc Harlingen op voetbal. Hij speelt bij de JO10-1 als verdediger maar is liever een middenvelder. Christiano Ronaldo is zijn grote voorbeeld. Trainer Rienk en leidster Conny zijn de liefste aldus Levi en hij vindt het leuk om met al zijn vrienden te voetballen en wedstrijden te winnen. Levi mag ook graag uit eten bij de WOK E-10 en daar eet hij het liefste zalm. Zondag is Levi Pupil van de Week en mag hij om 14.00 uur de aftrap verrichten bij de wedstrijd fc Harlingen 1 – Akkrum 1. Komen jullie kijken?

fc Harlingen VR1 thuisduel tegen St. Annaparochie VR3 en Pupil van de Week Maud trapt af!

De laatste ontmoeting voor Vrouwen 1 vond plaats op 20 november, en sindsdien hebben opeenvolgende afgelastingen de competitie onderbroken. Ondanks de onderste positie in de ranglijst hebben de Vrouwen ook de minst aantal wedstrijden gespeeld. Aanstaande zaterdag spelen ze om 14.00 uur een thuisduel tegen de Vrouwen 3 van St. Annaparochie.

Wedstrijdsponsor is Vuurwerkgigant Franeker; Teake D. Brouwer
Balsponsor is Secuurbouw B.V. te Peins; Theo en Meindert Brouwer

Pupil van de Week
De wedstrijd begint om 14.00 uur en Pupil van de Week Maud Adema mag aftrappen. Maud is 8 jaar en zit in groep 6 van de St. Michaelschool. Haar hobby’s zijn voetbal, gamen en tekenen. Sinds een aantal weken zit Maud op voetbal en dit doet ze bij fc Harlingen met veel plezier in de MO11. Haar vader Stefan Adema is haar grote voorbeeld!

Sponsoren