fc Harlingen ontvangt THOR en Pupil van de Week Robin Bekema trapt af!
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
02okt
fc Harlingen MO17 hard onderuit tegen Frisia MO17

Na de mooie overwinning op Blauw Wit van vorige week… lees verder

02okt
Gulle supporter

‘Pake’ is al meerdere weekenden in de weer voor de… lees verder

02okt
fc Harlingen 1 met nare nasmaak eenvoudig langs Oosterlittens

Afgelopen zondag, tijdens de Littenser Supersunday, kwamen zowel het eerste… lees verder

meer nieuws

fc Harlingen ontvangt THOR en Pupil van de Week Robin Bekema trapt af!

Zondag sluit fc Harlingen het kampioensseizoen af met een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan THOR. De ploeg uit Lippenhuizen staat op de vierde plaatst en plaatste zich via de winst in de tweede periode al voor de play-offs om promotie en kan dus een verlenging van het seizoen tegemoet zien. Ze zullen daarom ook naar Harlingen komen voor drie punten om zo met een goed gevoel de play-offs in te gaan. Daarom zal fc Harlingen THOR-spits Yob Bos goed in de gaten houden, want hij heeft er dit seizoen al vijfentwintig gemaakt.

fc Harlingen daarentegen wil dit mooie seizoen haar ongeslagen thuisreeks voltooien en zal er dus alles aan doen de punten in eigen huis te houden. Eerder dit seizoen eindigde de lastige wedstrijd in Lippenhuizen in een puntendeling. Of deze keer de volle buit wordt gepakt, weten we rond de klok van vier uur.

Voor aanvang van de wedstrijd zal het team van Steffen Hansma en Peter Outhuijse gehuldigd worden en zullen ze de kampioensschaal overhandigd krijgen. De aftrap op sportpark Vierkantsdijk is als vanouds om 14.00 uur, wedstrijdsponsor is It Wizzard en Pupil van de Week Robin Bekema trapt af!

Pupil van de Week
Hoi, mijn naam is Robin Bekema. Ik ben 10 jaar en zit in groep 7 van de Súdwester in Sneek. Mijn favoriete voetbalclub is AZ, maar van alle voetballers vind ik Kylian Mbappé van PSG de beste. Ik voetbal al 3 jaar bij fc Harlingen en sinds kort speel ik bij de JO11-1 en dan het liefst in de spits. Mijn trainers zijn Finn Koornstra en Youri Bouma en Youri is ook mijn favoriete speler bij het eerste. Ik hoop dat fc Harlingen vandaag gaat winnen en dat ze veel doelpunten maken!

Vrouwen 1 ontvangen Dronrijp VR2 en Pupil van de Week Maylinn trapt af!

Aankomende zaterdag vervolgt Fc Harlingen vrouwen 1 de jacht om de eerste plaats in de competitie.
📈 In de laatste thuiswedstrijd staat Voetbalvereniging Dronrijp VR2 op het programma. In het uitduel werd de ploeg uit Dronrijp met 1-5 verslagen door de Harlingers. Bij winst van Harlingen en puntenverlies van Wardy, kunnen de dames zich kampioen noemen van de 5e klasse. Met de gedachte dat ze dit seizoen op eigen veld nog geen punt hebben verspeeld, gaan ze vol goede moed richting zaterdag.
🔛 De aftrap is om 11:30 uur zal deze keer worden verzorgd door Pupil van de Week Maylinn Hamstra

𝗣𝘂𝗽𝗶𝗹 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗪𝗲𝗲𝗸
🙋‍♀️ Hoooiiii!
Ik ben Maylinn en ben 8 jaar en zit in groep 5 op ’t Wad en speel ⚽️ bij MO11-1 van fc Harlingen. Ik ben een echte AFC Ajax fan en loop ook het liefst elke dag in een Ajax tenue. Ik heb een grote broer Quinn die ook bij fc Harlingen voetbalt en een zusje Zoë maar die zit nog niet op voetbal. Ik vind het ook erg leuk om te gaan 🐴 paardrijden en te skeeleren! Ik heb 2 huisdieren, een 🐶 hond Bikkel en een 🐹hamster Bibi! Ik heb er heel erg veel zin in om zaterdag pupil van de week te bij de VR-1! Komen jullie kijken?

fc Harlingen 1 ontvangt zondag Blue Boys

Zondag speelt fc Harlingen de thuiswedstrijd tegen Blue Boys. De ploeg die nog steeds vecht tegen degradatie en nog allerminst zeker is van een langer verblijf in de vierde klasse. Als het aan fc Harlingen ligt zullen die daar zéker niet aan meewerken, want we hebben nog wel een spreekwoordelijke appel te schillen met de ploeg uit Nij Beets. Of eigenlijk een kist vol, maar laten we in dat schillen niet te veel energie steken en gewoon lekker voetballen.

Blue Boys won afgelopen weekend verrassend van Nieuw-Roden en pakte drie voor hun belangrijke punten. Zij zullen dit graag een vervolg willen geven, want het verschil tussen handhaven en degraderen is momenteel slechts twee punten.

fc Harlingen zal er alles aan willen doen om het niet zover te laten komen. Het is de trotse koploper en is op eigen veld dit seizoen tot nu toe onverslaanbaar. De eerdere onderlinge ontmoeting eindigde in een zege voor fc Harlingen, hoewel dat niet het onderwerp van gesprek was na afloop. Zaak is om de messen te slijpen, de vizieren te richten en de defensieve muur dicht te houden en wie weet…. Wedstrijdsponsor is Camping De Zeehoeve en de aftrap is zondag om 14.00 uur en zal verricht worden door Pupil van de Week Leroy Kooistra. We hopen dat iedereen weer aanwezig is om onze mannen te steunen.

Hallo ik ben Leroy, ik ben 9 jaar oud en voetbal sinds 2,5 jaar bij fc Harlingen. Mijn opa wilde graag dat ik bij fc Harlingen ging voetballen en zo ben ik hier gekomen en ik vind het hartstikke leuk.

Het voetballen bij fc Harlingen maakt het leuk omdat we een leuk gezellig team hebben. Ik speel bij JO11 als middenvelder maar verdediging sta ik ook wel. Mijn trainers zijn Youri en Finn en Youri is ook mijn favoriete speler bij het eerste.
Maar buiten fc Harlingen ben ik enorme fan van Cristiano Ronaldo en hoop ik ook later net zo’n professionele voetballer te worden als hem. Samen met mijn teamgenoot Jayden voetballen we bij SC Cambuur voor de techniek trainingen zodat ik nog meer kan leren en er beter van kan worden.

Ik vind het superleuk dat ik pupil van de week ben en heb er zin in! Komen jullie ook?

Groetjes Leroy.

fc Harlingen wint eenvoudig van Nieuweschoot

fc Harlingen heeft afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Nieuweschoot een eenvoudige overwinning geboekt. De thuisploeg was vrijwel de hele wedstrijd de baas in eigen huis en stuurde de gasten met 5-0 naar huis. Foto’s: Dorus Breidenbach

Een mooi moment was er voor Kevin Hoekstra, want hij maakte het 25e doelpunt uit zijn carrière.

Vlak voor de aftrap bleek dat er iets mis was met één van de netten. In allerijl werden de hulptroepen ingeschakeld om het probleem te verhelpen. Met een klein kwartier vertraging mocht pupil van de week Filip Ahmar de officiële aftrap verrichten, waarna scheidsrechter Victor de Roos het startsein gaf voor de wedstrijd.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en zette gelijk de druk op de ketel. Er werden wel kansen gecreëerd, maar de doelman van Nieuweschoot hield zijn doel lang schoon. Zelf kwamen de gasten er nauwelijks doorheen en als het dan al eens lukte, stond doelman Jesse Jaasma in de weg. Uiteindelijk wist fc Harlingen een paar minuten voor rust de score te openen uit een vrije trap. Remko Zandberg bracht de bal voor het doel en het was Kevin Hoekstra die doeltreffend afrondde en zette de 1-0 op het scorebord. Voor hem een bijzonder doelpunt, want het was de 25e uit zijn carrière.

De tweede helft speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van Nieuweschoot dat nauwelijks nog over de middellijn kwam. Twintig minuten voor tijd was het Reinier v/d Stap die na een goede actie de 2-0 maakte en kort hierop was het opnieuw Kevin Hoekstra die scoorde. Tussenstand 3-0 en de wedstrijd was gespeeld. Nieuweschoot kwam welgeteld één keer in de buurt van Jesse, maar deze was vandaag niet te passeren.

Jarno Attema zorgde voor de 4-0 en in de slotfase was het Remko Zandberg die de eindstand bepaalde op 5-0. Het was aan de doelman van Nieuweschoot te danken dat de uitslag niet groter werd, want hij had meerdere goede reddingen.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

A.s. zondag spelen we op Midsland tegen sc Terschelling. Een tegenstander van een ander kaliber en eentje waarvan je van tevoren weet dat het een lastige pot gaat worden.
De aftrap is dan om 14.30 uur.

fc Harlingen ontvangt vv Nieuweschoot en Filip Ahmar trapt af!

Nieuweschoot boekte afgelopen zondag een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie door met 4-1 te winnen van Black Boys. Dat was de eerste overwinning sinds eind januari en deze smaakt waarschijnlijk naar meer. Ze zullen de drie punten hard nodig hebben om handhaving veilig te stellen.

fc Harlingen hield het spannend in Beetsterzwaag, maar won uiteindelijk met 1-0 door een strafschop en herpakte daarmee de koppositie.

In Heerenveen had fc Harlingen geen moeite met Nieuweschoot en won vrij eenvoudig met 3-1. De thuisploeg zal zijn ongeslagen thuisstatus willen behouden en drie punten bijschrijven om de koppositie te verstevigen. Met nog zes speelrondes te gaan, blijft het zowel bovenin als onderin spannend. Wedstrijdsponsor is Justin de Jong Installatietechniek. Vlak voor de wedstrijd mag om 14.00 uur de Pupil van de Week Filip Ahmar de aftrap van de wedstrijd verrichten. Publiek is van harte welkom!

Pupil van de Week

Filip is 10 jaar oud en zit in groep 6. Hij voetbalt in de JO11 en speelt als verdediger. Zijn favoriete voetbalclub is zeker weten PSG en zijn favoriete speler is Messi, hij is super goed! Als Filip begint te vertellen laat hij het volgende weten: “Mijn favoriete trainer is ook gelijk mijn favoriete speler bij fc Harlingen, het is Youri Bouma! Ik vind het altijd superleuk om met hem te trainen. Ik vind fc Harlingen een superleuke club om bij te voetballen omdat het altijd gezellig is, mijn team is superleuk en mijn trainers ook! Ook vind ik het altijd leuk dat we super coole activiteiten kunnen doen. En natuurlijk vind ik het superleuk dat ik pupil van de week ben!” Nou Filip, wij denken dat je een superleuke middag gaat beleven met super veel publiek!

Programma zondag 26 maart (onder voorbehoud van wijzigingen):

10.00 uur fc Harlingen 3 – LAC Frisia 2

12.00 uur fc Harlingen 2 – Read Swart 2

14.00 uur fc Harlingen 4 – Nicator 2

14.00 uur fc Harlingen 1 – Nieuweschoot 1

 

Sponsoren