Vriendschappelijk duel eindigt in 4-3
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
21jun
Familieweekend fc Harlingen van start!

Vanavond wordt het startsein gegeven voor ons familieweekend! Een jaarlijks… lees verder

16jun
Voorlopige team indelingen seizoen 2023-2024

Het indelen is elk jaar een lastige taak. Toch is… lees verder

11jun
Webshop aangevuld met nieuwe artikelen!

Webshop fc Harlingen Naast een geweldig mooie team-outfit beschikt de… lees verder

meer nieuws

Vriendschappelijk duel eindigt in 4-3

fc Harlingen heeft dinsdagavond in Sexbierum een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen AVC.
fc Harlingen had de druk goed op de ketel staan bij Sexbierumers en kwam een aantal keren kansrijk voor het doel van AVC, maar de doelman van dienst verrichtte een aantal uitstekende reddingen en hield zijn ploeg op de been. Waar fc Harlingen de kansen niet wist te verzilveren, bleek het laatste kwartier voor de pauze AVC juist uiterst effectief en wist drie keer te scoren.

Allard Hoekstra deed direct na de rust iets terug en bracht de stand op 3-1. Beide ploegen kregen kansen en via een vrije trap kwam de thuisploeg op 4-1. fc Harlingen gaf zich zomaar gewonnen en met twee mooi uitgespeelde aanvallen was het Allard Hoekstra die met een onvervalste hattrick de stand terugbracht naar 4-3. Dat was tevens de eindstand van dit leerzame duel.

Komend weekend start de eerste ronde van de bekercompetitie. fc Harlingen speelt daarin tegen Geel Wit. Aftrap is zondag 3 september om 14.30 uur op sportpark Nes (Ameland).

fc Harlingen 1 begint oefenseizoen met succes

Het eerste team van fc Harlingen 1 heeft zijn eerste oefenwedstrijd zonder noemenswaardige problemen succesvol afgerond. Ondanks dat het team nog niet volledig compleet was, begonnen ze onder leiding van hoofdtrainer Steffen Hansma aan de oefenwedstrijd tegen vv Blauw Rood. De tegenstander stond onder leiding van Bennie Zeilmaker en bood in de eerste helft flink weerstand, maar moest in de tweede helft uiteindelijk toch toegeven.

De startende spelers waren Jesse Jaasma, Aaron Bouwhuis, Youri Bouma, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Matheusz Ype, Arjan Outhuyse, Jarno Attema, Kevin Hoekstra, Remko Zandberg en Wessel Roorda. Op de reservebank zaten Allard Hoekstra, Hessel Faber, Bas Helfferich, Jort Scheffer en Nick Teerling.

Het doel van de wedstrijd was om het wedstrijdritme op te bouwen en alle spelers speelminuten te geven. Het was al snel duidelijk dat fc Harlingen de overhand had, maar de keeper van vv Blauw Rood stond goed te keepen. Er gebeurde verder niet veel in de eerste helft, wat resulteerde in een 0-0 stand bij de rust.

Naarmate de tweede helft vorderde, verhoogde fc Harlingen de druk en zette aanvallen op. Een schitterend schot van Bas Helfferich van afstand belandde in het doel, waardoor de score op 1-0 kwam te staan. Dit betekende de overwinning voor fc Harlingen in deze eerste oefenwedstrijd. Een positieve start waarop hoofdtrainer Steffen Hansma kan voortbouwen.

Meer foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina en/of Instagram pagina

⏭️ De volgende oefenwedstrijd – dinsdagavond 29 augustus – staat gepland tegen AVC 1 en zal plaatsvinden in Sexbierum. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Daarnaast zal fc Harlingen 1 op zondag 3 september de eerste ronde van het bekertoernooi spelen tegen Geel Wit 1 op Ameland, met de aftrap om 14.30 uur.

Voetbaltaal spreekt iedereen!

Het is de één van de weinige bestedingen die de asielzoekers hebben, maar ze zijn er maar wat blij mee! Voetballen bij fc Harlingen.

Onder begeleiding loopt de groep asielzoekers twee keer in de week van de Nieuwe Vissershaven naar de Oosterparkweg. Dan mogen ze bij fc Harlingen voetballen en proberen ze voor even hun zorgen te vergeten. Het zijn asielzoekers die in tijdelijke noodopvang zitten op het rivier cruiseschip ‘River Diamond’. Woonbegeleiders laten weten dat de asielzoekers het niet makkelijk hebben maar dat ze met open armen worden ontvangen bij fc Harlingen. Inmiddels hebben ze de eerste Nederlandse woordjes al aardig onder de knie en hoor je de groep van verre al “hoi” roepen.

Vanaf het begin was er al snel een klik tussen de groep asielzoekers en fc Harlingen. “het geeft de jongens een enorme boost dat ze zich hier zo welkom voelen”, laat dagbesteding coördinator Sue Smeding weten. Er zijn heel duidelijke afspraken gemaakt en dat werkt prima! Buiten wat activiteiten met vrijwilligers om hebben de asielzoekers weinig en is het spelen van voetbal een geweldig remedie om even alles te vergeten. Na maanden van ‘trainen’ werd er afgelopen zaterdag een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen de JO19-1 van fc Harlingen. Zondag 5 maart staat er een volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan speelt fc Diamond tegen het Tweede elftal van fc Harlingen. Wethouder Hendrik Sijtsma zal om 13.00 uur het startsein van die wedstrijd geven.

Foto’s: David Schuurs

fc Harlingen 1 sluit pittige oefenperiode af en staat op scherp!

Nadat fc Harlingen 1 de eerste seizoenshelft afsloot als koploper staat de tweede helft van het seizoen op het punt van beginnen. fc Harlingen heeft een pittige oefenperiode achter de rug en afgelopen zondag werd deze afgesloten met een laatste oefenwedstrijd tegen 3e klasser vv Dronrijp. In een wedstrijd met vele kansen werd er in Dronrijp met 1-0 verloren. De mannen staan op scherp en dat moet ook want de komende twee weken staan er twee krakers op het programma!

Allereerst wordt er a.s. zondag gespeeld in en tegen Nieuw-Roden. Net als in de Eredivisie zijn de verschillen bovenin klein, want de Drentenaren staan op een derde plek met vier punten achterstand op koploper fc Harlingen. En het kon wel eens een lastige wedstrijd worden, want de ploegen met de minst gepasseerde defensies staan tegenover elkaar. In de allereerste speelronde werd in Harlingen door beide ploegen niet gescoord. Toch zullen beide ploegen voor de winst willen gaan, want, als Nieuw-Roden wint, nadert het de huidige koploper fc Harlingen op één punt. fc Harlingen zal daarentegen de punten mee naar Friesland willen nemen om de koppositie te verstevigen. De week erop staat namelijk de thuiswedstrijd tegen de nummer 2, Zevenhuizen op het programma.

Maar eerst zondag naar het Drentse Nieuw-Roden. Het duel op sportpark Nieuw-Roden begint om 14.00 uur.

Oefenwedstrijd Tzum O23 – fc Harlingen O23

De staf van fc Harlingen JO19-1 werd benaderd voor een oefenwedstrijd en op donderdagavond, na navraag bij alle spelers, werd er besloten om dit toch maar te doen. Met een aantal jongens (terugkomend van blessure) van O23  erbij werd er een elftal met een flink aantal wissels op de been gezet en werd er zaterdag koers gezet naar Tzum. Eenmaal aangekomen bleek al snel dat het om een vriendenteam van Tzummers en Franekers te gaan en werd er nog getwijfeld om de wedstrijd wel door te laten gaan. Maar goed, elke voorbereiding is er 1 en dus werd er om 12.30 uur afgetrapt.

Het veld was niet al te best en eerlijk? De tegenstanders waren dit ook niet. Veel commentaar richting de spelers van Harlingen maar zelf bakten ze er niet veel van. Ondanks het hotseknotse knollenveld werd er met een 0-1 voorsprong de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft werd er niet beter op en de spelers van Harlingen mogen blij zijn dat ze hun enkels nog hebben vanwege het soms ruige spel en met 2 benen inkomende tegenstanders. Tzum weet dankzij de scheidsrechter de 1-1 te maken. Hoewel de speler ruim 3 meter buitenspel stond en de Harlinger vlagger dan ook de vlag omhoog steekt wil de scheids van niks weten. Hij loopt nog wel even naar de vlagger toe maar het enige wat hij zei: “Ik vond van niet…

Tja…vanuit de middencirkel kun je blijkbaar prima zien wanneer iemand buitenspel staat of niet. Het eindsignaal klonk en iedereen was blij dat de wedstrijd voorbij was. Nee, dit was 1 keer maar nooit weer.

Sponsoren