Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Zware dobber voor fc Harlingen JO10-1

16-09-2019

Zware dobber voor fc Harlingen JO10-1

Met de dauw nog op het veld trapten onze jongens van JO-10 zaterdagmorgen af tegen de jongens van Tzummarum voor de bekerwedstrijd. Een zware dobber want deze tegenstander had al zijn voorgaande wedstrijden gewonnen met dubbele cijfers.

Aangemoedigd door trainer Ricardo gingen ze er vol in en werd het eerste doelschot genomen door Daan, maar helaas naast. Jan Wouter probeert in korte tijd tweemaal de bal het doel in te schieten maar beide keren weet de keeper de bal tegen te houden.

Niet lang daarna scoort Tzummarum en ondanks de sterke verdediging van Frederick volgen er al gauw nog een paar doelpunten.

Als dan Rutger een mooie voorzet geeft probeert Senna er 5-1 van te maken maar deze bal gaat naast. Met een laatste poging van Thije die de bal netjes over de zijlijn mee naar voren neemt gaan we met 7-0 de rust in.

In de tweede helft staat Jan Wouter op keep en ook hij weet vele ballen tegen te houden. Opvallend is dat de dames Senna en Denise meer durf tonen en daardoor meer balbezit te hebben.

Zo geeft Senna een mooie voorzet aan Daan waarna hij met een hoge ronde boog de bal keurig in het net legt. 10-1 !! Wat een opsteker! Vol nieuwe energie weet Matteo de bal te veroveren van de tegenstander en deze schuin voor het doel te leggen waarop Thije hem probeert af te maken maar helaas zijn de verdedigers van Tzummarum ons te snel af en is de bal weer aan hun kant. Inmiddels staat de teller op 14-1 maar ze houden de koppies omhoog en als Rutger de bal met een flinke vaart naar de overkant speelt weet Denise hem voor zich te winnen en speelt ze hem netjes door naar Matteo die het op moet nemen tegen drie Tzummarumers wat ondanks zijn felheid niet lukt.
Frederick ziet zijn kansen schoon op een moment dat Tzummarum even nergens te bekennen is maar zijn eigen teamgenoten waren ook te ver uit de buurt waardoor hij zijn kans helaas moet laten liggen.

Het laatste fluitsignaal verlost de jongens van nog groter verlies, de penalties worden genomen en de handjes worden sportief geschud. Voor een derde wedstrijd in dit nieuwe team met een aantal nieuwkomers hebben ze prachtig gespeeld en de spirit te pakken. En daarbij…. de zon schijnt volop, er is gescoord en de eindstand, ach wie heeft het nou nog over die 16-1 ?

Sponsoren