Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Zwaarbevochten overwinning voor fc Harlingen 1

13-05-2024

In een spannende strijd tussen FC Oldemarkt en fc Harlingen was de verwachting voor de vele meegereisde supporters hooggespannen. Om nacompetitie enigszins te ontlopen moest er gewonnen worden.

Trainer Steffen Hansma startte met de volgende opstelling: Jesse Jaasma, Reinier vd Stap, Youri Bouma, Henk Helmus, Marco de Boer, Matheusz Ype, Daan Mulder (JO19-1), Remko Zandberg, Arjan Outhuijse, Jort Scheffer (JO19-1) en Mart Beuker. Op de bank zaten Jarno Attema, Kevin Hoekstra, Jesse Mulder, Sander Zeilmaker en Nick Teerling.

Na tien minuten spelen de eerste kans voor fc Harlingen. Jort Scheffer gaf een prachtige pass op Arjan, maar helaas schoot hij over. Het spel verliep de eerste helft verder rommelig, gehinderd door het harde en zware veld waardoor de bal alle kanten stuiterde. Ondanks kansen aan beide zijden waren beide keepers alert en bleef het 0-0. Na een half uur spelen werd een korte drinkpauze ingelast, waarna het spel weer hervat werd en doelman Jesse Jaasma diverse pogingen van Oldemarkt wist te weerstaan. Vlak voor rust bracht Jort Scheffer de Harlingers wat lucht door een doelpunt, waardoor ze met een voorsprong de rust in gingen.

Na rust werd Daan Mulder vervangen door Kevin Hoekstra. Oldemarkt kwam sterk terug en scoorde al snel de gelijkmaker. De verdediging van fc Harlingen werd flink op de proef gesteld, maar wederom was het doelman Jesse Jaasma die het team op de been hield. Een half uur later, tijdens een drinkpauze, bracht Steffen Hansma een dubbele wissel in. Mart Beuker en Jort Scheffer maakten plaats voor Jarno Attema en Sander Zeilmaker. Een dikke kans voor Oldemarkt volgde maar ze schoten voorlangs. Ondanks de druk van Oldemarkt bleef fc Harlingen gevaar leveren en een voorzet van Reinier tikte Jarno nét over. Ook Arjan kreeg een goede kans maar de keeper van Oldemarkt stond op het juiste plekje. Na bijna drie kwartier spelen was het Matheusz Ype die de Harlingers opnieuw op voorsprong bracht met een doelpunt (1-2).

Met Jesse Mulder in plaats van Arjan Outhuijse probeerde fc Harlingen de voorsprong verder uit te breiden maar paal en lat stonden meerdere malen in de weg. Uiteindelijk blies de verder keurig leidende scheidsrechter op zijn fluitje en klonk het eindsignaal. fc Harlingen stopt de drie dikverdiende punten in de tas en kan zich op gaan maken voor de thuiswedstrijd tegen Trinitas welke op Pinkstermaandag gespeeld gaat worden.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Ranglijst 12 mei 2024

 

Meer nieuws? Volg ons via:

Sponsoren