Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Zowel Hielpen als fc Harlingen JO15-1 gretig voor de winst

31-10-2022

Zaterdag was Hielpen JO15-1 te gast op ons sportpark. De 1e wedstrijd in de 2e fase.
Hielpen speelde in de 1e fase in de 4e klasse en verloor daar geen wedstrijd. Met een doelsaldo van +22 was het die middag dus oppassen.

De opstelling veranderde vlak voor het begin van de wedstrijd door een blessure van Eelco. We begonnen als volgt:
Gijs onder de lat.
Achterhoede: Arad, Mente, Viggo en Daniël.
Middenveld: Wessel, Dominique en Luuk.
Voorhoede: Ché, Tiffan en Nick.
Wissels: Jesse, Wesley en David.

Beide teams begonnen gedreven aan de wedstrijd, het tempo lag hoog. Al vrij snel zocht Hielpen de aanval en moest de verdediging van fc Harlingen gelijk aan de bak, maar dit deden ze keurig. Na 5 minuten was het raak aan onze kant, Dominique schoot de 1-0 binnen. Een paar minuten later werd goed spel opnieuw beloont en is het Tiffan die de 2-0 binnen schoot.

Hielpen bleef ook gevaarlijk en de 2 meisjes die er speelden waren een ware plaag. Na een goede aanval kwam er een speler alleen op keeper Gijs af. Gijs kwam goed zijn doel uit maar de tegenstander was slim en zocht keurig een hoekje uit en zo stond het 2-1.

Even later was er weer een Hielper die alleen op Gijs afkwam, Gijs kwam ook nu goed uit maar miste. Gelukkig belandde deze bal op de paal. Er werd gewisseld bij fc Harlingen en zo stond er opeens een hele andere voorhoede. Kansen kwamen er genoeg! Wesley gaf een prima steekpass op Jesse. Maar Jesse werd goed verdedigt en dit leverde dus niks op. Vervolgens was het Daniël die vanaf de linksback de bal naar voren wist te jagen en hem zo bij Jesse in de voeten wist te schieten. Jesse, niet zelfzuchtig en gaf breed op Wesley. Uiteindelijk kwam hier geen kans uit. Maar in een volgende aanval kreeg Wesley weer de bal en in de drukte wist hij Jesse te vinden, Jesse bleef rustig en zo werd het 3-1. Met deze stand gingen beide teams aan de ranja…

Na de rust zagen we een beter fc Harlingen en gelijk kwamen er weer kansen. Een actie van Wesley verdiende beter maar belandde op de paal. David ging ervandoor, alleen op de keeper, maar werd neergelegd door Hielpen. Dit betekende een gele kaart en deze speler mocht even 10 minuten uitrusten. Mente nam de vrije trap maar deze kwam recht in de handen van de keeper.

David en Wesley kregen meer kansen maar de bal wilde er maar niet in. Jesse lukte het wel en zo stond het 4-1. Hielpen kwam er af en toe ook nog uit. Zo kwamen ze na een mooie aanval op Gijs af. Gijs riep maar als een duveltje was daar 1 van de meisjes die er net haar schoen tussen zette. Ze schoot op goal, maar daar was Jesse die alles op alles zette en de bal voor de lijn wegschoot. De wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning en dit zorgt ervoor dat de JO15 gelijk koploper is.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma, dan spelen de jongens tegen SDS/Nijland. Om 10.30 uur is de aftrap in Easterein.

Sponsoren