Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Zonovergoten dag maakt BOTR opnieuw onvergetelijk

12-09-2023

Eens in de twee jaar wordt sportpark Vierkantsdijk omgetoverd tot een waar festivalterrein. Afgelopen zaterdag was alweer de zesde editie van BOTR waar zo’n 600 bezoekers en deelnemers op af kwamen. Waar de organisatie in 2021 nog te kampen had met de strikte coronamaatregelen kon er dit jaar weer volop aandacht besteed worden aan andere facetten. En dat is juist de kracht van BOTR. Aandacht voor details die er voor zorgen dat iedereen een fantastische dag kan beleven.

BOTR - best of the rest 2023 harlingen

BOTR toernooi
Allereerst natuurlijk het sportieve gedeelte. Na een mooi eerbetoon aan de overleden Eelco Bruinsma van Leeuwarder Zwaluwen kon de fysieke arbeid beginnen. Met een recordaantal van 32 deelnemende teams moesten er ruim 60 wedstrijden afgewerkt worden. Gelukkig kon er dit jaar weer gebruik gemaakt worden van het hoofdveld waardoor tussen 12:15 en 16:15 het hele toernooi gespeeld kon worden. Bij de heren kwamen de 35+, 45+ (7 tegen 7) en Walking Footballers in actie en de vrouwen streden in een 30+ competitie (6 tegen 6).

Zowel bij de 35+ als de 45+ was er de luxe van twee poules van vijf teams waardoor de sterkste teams van de poules zich met elkaar konden meten in de finale en troostfinale. Bij de 35+ was het LVV Friesland dat er als debutant op BOTR meteen met de felbegeerde Daniël Rahakbauw-bokaal vandoor ging. In de finale werd Zeerobben, ondanks een zeer ruime selectie, verslagen. De derde prijs in deze categorie ging naar een andere debutant FVC uit Leeuwarden. Zij waren in de troostfinale nipt te sterk voor trouwe deelnemer Minnertsga.

In de 45+ poule ging de finale tussen de vorige winnaar Leeuwarder Zwaluwen (45+ 2) en fc Harlingen (45+ 1). Het waren de Zwaluwen die opnieuw de sterkste bleken in een wedstrijd op het scherpst van de snede. De strijd om de derde plaats ging tussen Blauwhuis en Foarut (2-0). Ook deze twee clubs deden voor het eerst mee aan BOTR.

Bij de dames waren er zeven deelnemende teams. Een aantal dat de organisatie de komende edities nog graag ziet groeien. Door dit oneven aantal ontstond er een poule met vier en een poule met drie teams maar met wat creativiteit in het schema kon elk team minimaal drie wedstrijden spelen. Het combinatieteam BMJ (een samensmelting van Berlikum, Minnertsga en St. Jacobiparochie) was deze dag het sterkste en ging met de wisselbeker naar huis. Met miniem verschil werd Arum in de finale verslagen (1-0). De strijd om de derde plaats werd een Harlinger onderonsje waarbij de VR30+ 2 overduidelijk de betere was (7-0).

De deelname bij het Walking Football liep wat terug dit jaar. Door de vele afzeggingen werd besloten om 4×4 te spelen met teams van fc Harlingen met als toevoeging een team van Waadhoeke. Het was ook Waadhoeke dat op de eerste plaats eindigde.

Bekijk HIER alle actiefoto’s van BOTR 2023

BOTR festival
Nadat alle wedstrijden waren afgewerkt kon het feestelijke gedeelte van start. Dit jaar een gecombineerd muziekprogramma met op het hoofdpodium ‘Op sien Plaats’. Zij wisten de menigte al snel op de banken te krijgen wat zorgde voor een uitbundige sfeer. Zeker nadat de uitgereikte prijzen (40 opblaasdieren) door de lucht vlogen ontstond er een echte festivalsfeer.

Voor de echte die-hards konden van 19:00 tot 22:00 de voetjes nog even van de vloer in Club BOTR. Voor de gelegenheid werd de kantine omgebouwd tot een heuse discotheek waar diverse 80’s en 90’s-hits uit de speakers knalden. Rond 23:00 kwam aan het feest een einde en kon er begonnen worden met de grote schoonmaak.

Bekijk HIER alle sfeerfoto’s van BOTR 2023

De organisatie wil via deze weg nog eens alle vrijwilligers en sponsoren van harte bedanken. Zonder hen is het niet mogelijk om op deze manier een voetbaltoernooi op poten te zetten. Wil je nog even nagenieten, kijk dan op onze social media kanalen voor de officiële Aftermovie BOTR 2023. In 2025 is BOTR weer terug!

Tot BOTR!

Joost, Stefan, Jelle, Sjirk, Daniël, Edwin

 

Aftermovie BOTR 2023: Aftermovie BOTR 2023

Facebook

Instagram

X (Twitter)

Sponsoren