Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Zaterdagmorgen om 9.00 in en tegen Anjum.

04-04-2023

Even zaten we te twijfelen of we ’s nachts zouden gaan rijden, of héél vroeg maar dat laatste werd het. Bijna in Anjum aangekomen, zag je Denemarken al op het scherm van de navigatie staan, dus een beetje vakantiegevoel kreeg je er wel van. Maar goed, er moest gevoetbald worden en om van de laatste plaats af te komen, moest er wel wat gebeuren. Om de JO14 te helpen bleef Eelco achter in Harlingen, Luuk was een weekendje weg en Wessel lag denk ik nog lekker op bed, al had hij graag meegedaan natuurlijk, althans daar ga ik van uit en kwam David ons helpen, zodat we toch nog een wissel hadden.

De eerste helft was een beetje aftasten en een afstandsschot van Dominique was best lastig voor de keeper van Anjum, maar op de lijn wist hij de bal toch nog te pakken en het bleef 0-0. Anjum werd sterker, maar steeds lag keeper Che in weg. Na ongeveer een kwartier weet Anjum toch te scoren, maar de grensrechter stond met de vlag in de lucht en daar er geen VAR is, nam de scheidsrechter het over en keurde het doelpunt af.

Fc Harlingen was gewaarschuwd, maar 5 minuten later lag hij er dan toch in, 1-0. De jongens stroopte de mouwen op en waren op jacht naar de gelijkmaker, maar het geluk was niet aan hun zijde.

Na de rust schakelde fc Harlingen nog een tandje bij en dat resulteerde in felle, maar faire duels en een paar schoten op het doel van Anjum, maar de keeper was alert. Nick was er klaar mee, hij speelde zijn tegenstander uit en haalde verwoestend uit, maar de bal raakte de lat. Zelfs de leider van Anjum was onder de indruk! De trainer stuurde David als extra aanvaller mee naar voren, om wat te forceren, maar het mocht niet baten. Che liet zien dat hij niet voor het eerst stond te keepen en hield een paar knappe ballen uit de hoeken, dit tot frustratie van de spits van Anjum, want die telde ze al. Even later weet de spits van Anjum dan toch een gaatje te vinden en staat de 2-0 op het scorebord.

Jammer genoeg verliezen ze weer, maar als ze de eerst volgende wedstrijd beginnen met hoe ze vandaag eindigde, dan komen de puntjes vanzelf wel weer.
De eerst volgende wedstrijd is op woensdagavond 12 April, uit tegen Friese boys in Kollumerzwaag.

Sponsoren