Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Wereldgoal bezorgd fc Harlingen 1 zege

22-01-2024

Afgelopen weekend startte de tweede helft van de onderlinge competitie. Vanwege de sneeuwval en de vochtige velden van de afgelopen tijd werden veel wedstrijden afgelast, maar de wedstrijd tussen fc Harlingen 1 en vv Akkrum 1 kon wél doorgaan. Met foto’s van Dorus Breidenbach.

‘De grootste verzamelaar in het amateurvoetbal’

Voor één iemand in het bijzonder was dit goed nieuws, want er was een speciale gast op sportpark Vierkantsdijk: John Panhuijsen. De man reist al ruim 35 jaar door het land om programmaboekjes van amateurclubs te verzamelen. Hij was ‘s ochtends vroeg met de trein uit Amsterdam vertrokken. Hij was al eerder in de Havenstad geweest, want hij bezat er al één van Robur en vv Harlingen en kon nu ook die van fc Harlingen toevoegen aan zijn verzameling. Ook ontving hij nog het jubileumboek, een vaantje van het Jan Helvrich toernooi en een medaille. Zo kon hij aan het eind van de middag met een tas vol herinneringen aan de terugreis beginnen.

Het aanwezige publiek werd getrakteerd op een wedstrijd die spannend was tot het eind. Mooie aanvallen en slordig voetbal aan beide kanten wisselden elkaar af, maar uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind.

‘Pupil van de Week geeft goede voorbeeld’

“Dromen worden werkelijkheid bij fc Harlingen! Levi ging met Wessel Roorda op de foto.”

De officiële aftrap werd deze middag gedaan door pupil van de week Levi Schikker die er duidelijk zin in had en het goede voorbeeld aan de spelers gaf door na een mooie solo te scoren. Het was Mart Beuker die het voorbeeld van Levi al snel volgde en fc Harlingen binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong zette. Halverwege de eerste helft leek Akkrum de stand gelijk te trekken, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. fc Harlingen kreeg mogelijkheden op meer, maar zowel bij de inzetten van Wessel Roorda als Arjan Outhuyse stond de keeper in de weg. Aan de andere kant moest doelman Jesse Jaasma ook een aantal keren handelend optreden op de inzetten van Akkrum en bleef het tot de rust 1-0.

‘Hoog tempo, veel fouten’

Nog voordat iedereen goed en wel de koffie op had lag de bal al op de stip en trok Akkrum de stand gelijk. Aan beide kanten lag het tempo hoog, maar werden er ook veel fouten gemaakt. Toch leek Akkrum met een fraaie omhaal op voorsprong te komen, maar wederom werd buitenspel geconstateerd. Twintig minuten voor tijd was het Akkrum dat een nieuwe aanval opzette, maar was het Mateusz IJpe die in eerste instantie nog redding bracht op de doellijn, maar de rebound werd alsnog tegen de touwen geschoten en dus 1-2. Een kwartier voor tijd mocht Remko Zandberg namens de thuisploeg de bal op de stip leggen. De doelman van Akkrum toucheerde de bal nog wel, maar kon ondanks dat de gelijkmaker niet tegenhouden: 2-2.

‘Wereldgoal’

Tien minuten voor tijd was er een vrije trap voor fc Harlingen en Remko Zandberg schoot vanaf een meter of vijfentwintig de bal op schitterende wijze de kruising in. Akkrum gaf zich niet zomaar gewonnen en zette in de slotfase nog druk naar voren en fc Harlingen ontsnapte in die slotfase nog aan de gelijkmaker en mocht zo drie punten bijschrijven. Dertien punten uit de laatste zes wedstrijden is een mooie reeks. Hiermee neemt de ploeg uit de Havenstad de koppositie in de periodestand over van Akkrum, hoewel dit nog niet heel veel zegt na drie wedstrijden.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Lees ook: Remko Zandberg verschalkt titelkandidaat Akkrum met wereldgoal

Volgende week zitten we bijna in Drenthe. Tegenstander is dan Trinitas. Speellocatie: Boijl.

Volg onze socials voor meer nieuws

Sponsoren