Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Weer overwinning voor fc Harlingen 17 – 1

08-12-2019

Weer overwinning voor fc Harlingen 17 – 1
Voor de negende competitiewedstrijd reisden de mannen van de 17-1 afgelopen zaterdag af naar Oosterlittens. Op een nat en zacht veld werd daar aangetreden tegen de plaatselijke 17-1. Doordat er nogal wat afwezigen waren deze dag had de staf een makkie wat betreft de wissels, die waren er namelijk niet.

Fc Harlingen begon de wedstrijd derhalve met de weer herstelde Tim op doel, achterin van rechts naar links Rushil, Edivan, Mika en Lahcen. Het middenveld met Ronin, Allard, Luc-Pieter en Jesper en de beide spitsen Sawwa en Keaton.

De wedstrijd was in het begin duidelijk voor de blauwhemden. Na een minuut of vijf was de eerste kans voor Sawwa maar zijn schot had te weinig kracht. Een minuut of vijf later opnieuw een kans voor 17-1 maar deze was niet besteed aan Keaton. Hierna een kansrijke uitbraak van Oosterlittens maar een keurige ingreep van Ronin voorkwam erger. Kort hierna was het weer fc Harlingen wat de klok sloeg Jesper kreeg een kans en ook Mika een kopkans maar de keeper hield Oosterlittens overeind. Echter na een dikke twintig minuten was het dan toch raak. Een goede onderschepping van Luc-Pieter bereikt Lahcen die de bal van een meter of twintig over de keeper heen krult. De vreugde was echter van korte duur. Tim kreeg een vrije trap niet controle en twee Oosterlittens spelers waren sneller ter plaatse dan de fc verdedigers en een maakte weer gelijk 1 – 1. Ook de vreugde van Oosterlittens was van korte duur want in de volgende aanval stond het alweer 1 – 2. Het goede doorzetten van Keaton leverde Allard de kans op en die faalde niet.

Na een half uur spelen was er goede pass van Keaton op Jesper, die stuitte op de keeper maar Sawwa was er als de kippen bij om de 1 – 3 aan te tekenen. Tot de rust nog steeds een aandringend fc Harlingen maar door slordig te zijn in de afwerking en de laatste pass bleef het tot de rust 1 – 3 en hield men Oosterlittens in de wedstrijd.

Na de rust werd het spel niet echt beter maar al snel werd duidelijk dat de drie punten mee naar Harlingen zouden gaan. Daarvoor was de tegenstand te pover. Het werd na een dikke tien minuten spelen 1 – 4 na een goede pass van Luc-Pieter op Allard. Toen verslapte de fc Harlingen verdediging even want Oosterlittens kon zo opstomen en de 2 – 4 maken. Waar Oosterlittens dacht nog aansluiting te vinden was er een mooie aanvalscombinatie tussen Sawwa en Jesper waarbij laatstgenoemde de 2 – 5 maakte. Toch pakte Oosterlittens weer een goal mee en maakte al gauw de 3 – 5. Toen echter Keaton na een half uur de 3 – 6 maakte via een tegenstander was de wedstrijd beslist. De 4 – 6 was louter belangrijk voor de statistiek en zo kon 17-1 weer drie punten beschrijven.

De conclusie van de wedstrijd was dat fc Harlingen best aardig speelde maar te weinig doelpunten maakte en veel te gemakkelijk de doelpunten weggaf. Fc Harlingen bezet nu een keurige 7e plaats op de ranglijst met 13 punten uit 10 wedstrijden. Vier gewonnen, een gelijk en ook vier verloren. Aanstaande zaterdag de volgende uitdaging in en tegen koploper Deinum dat nog ongeslagen is.

Sponsoren