Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Wéér een mooie overwinning van JO13-1

29-10-2019

Wéér een mooie overwinning van JO13-1

Afgelopen zaterdag stond er voor de jongens een thuiswedstrijd op het programma tegen het voor iedereen onbekende Blije/Holwerd. Na een bezorgd telefoontje van de kant van Holwerd, zij zaten wat over de wind in, arriveerden ze toch mooi op tijd in Harlingen waar het inderdaad deze ochtend stevig waaide. Bij fc Harlingen ontbraken door vakantie vandaag Thomas en David. Met Sven deze keer op doel begon fc Harlingen geconcentreerd en in een hoog tempo aan de wedstrijd.

De tegenstander werd gelijk op eigen helft vastgezet en na een paar minuten haalde Jesse al verwoestend uit voor de 1-0. Gelijk na de aftrap verspeelde Blije de bal en voor dat ze het doorhadden had Viggo Z. de 2-0 alweer achter de verbaasde keeper geschoten. fc Harlingen bleef goed doorgaan en zette Blije vast op eigen helft en bij de spaarzame uitvallen stonden Viggo B, Chris, Gijs en Wessel op de goede plek om de aanval er gelijk weer uit te halen. Met twee identieke aanvallen, mooi opgezet vanaf de achterhoede bediende Ruben Wesley twee maal op maat voor de 3-0 en 4-0. De koppies gingen bij de tegenstaander al wat hangen en fc Harlingen combineerde er lustig op los. Door een mooi opgezette aanval via Jurre kwam de bal bij Rafael en deze ronde netjes af voor de 5-0.

Na dit doelpunt werd het allemaal wat rommelig en vergat fc Harlingen te combineren, te snel de lange bal en teveel buitenspel stonden meer treffers in de weg. Toch was het vlak voor rust Wesley die een zuivere hattrick compleet maakte door van dichtbij de 6-0 binnen te schieten.

Na de rust was het voor fc Harlingen even wennen om tegen de harde wind in te spelen maar na een minuut of tien schoot Ruben dan toch de 7-0 binnen. fc Harlingen legde nog een paar mooie aanvallen op de mat via Moumen, Milan en Jurre maar de scherpte en rust ontbrak waardoor er veel kansen verloren gingen. Uit één van de weinig tegenstoten maakte Blije nog de eretreffer maar daarna was het slot weer voor de thuisploeg. Uit een mooie aanval maakte Ruben de 8-1 maar het mooiste doelpunt bewaarde Viggo B. voor het laatst. Hij begon aan een lange solo vanaf eigen helft en schot van dichtbij de 9-1 er mooi in.

Peter IJdema heeft langs de kant gezeten en heeft weer voor prachtige foto’s gezorgd. Deze zie je HIER

Weer een mooie overwinning voor fc Harlingen JO13-1 en op naar volgende week als we om 9.00 uur weer thuis spelen tegen het nog ongeslagen GAVC.

Sponsoren