Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Weer de volle winst voor de mannen van JO17-1

07-04-2019

Weer de volle winst voor de mannen van JO17-1

Zaterdag 6 april, vandaag stond de uitwedstrijd tegen LAC Frisia 1883 JO17-3 op het programma. Om 14:30 uur werd er afgetrapt met de volgende beginopstelling:
Doel: Frank
Verdediging: Youri, Martijn, Kjelt en Karim.
Middenveld: Ricardo, Jarno en Thijs.
Aanval: Noah Hoffmann, Noah Postma en Jorret.
Wissel: Aaron.

Men moest spelen op veld 3 en het nummer zegt al dat dit niet een al te best veld zou zijn en dat bleek wel. Een maanlandschap met vele kraters. Maar beide teams moesten het er mee doen dus men ging vol goede moed van start. Over de 1e helft konden we overigens kort zijn. Rommelig voetbal mede door het veld en weinig kansen over en weer. 2x werd er wel via een mooie actie van Noah Hoffmann op links een voorzet gegeven maar dan was de aansluiting niet perfect of degene die er stonden waren niet scherp genoeg. Frisia stelde er heel af en toe wat tegenover maar gescoord werd er door beide teams niet. Dus ruststand was 0-0.

Na de rust met Aaron in de ploeg voor Jorret en wat positiewisselingen werd er veel feller gespeeld en kwamen de kansen er ook. Rond de 5e minuut werd er een aanval van achteruit opgezet door Youri. De bal kwam voor en Noah Postma kon na slecht wegwerken de 0-1 intikken. Nog geen 5 minuten later een aanval via links en was het weer Noah Postma die overtuigend in schoot. 0-2.

Zoals al gezegd het voetbal was veel beter in de 2e helft en de mannen gingen op zoek naar meer. Rond de 15e minuut werd een speler van fc Harlingen gevloerd in de 16 meter. De goed leidende scheidsrechter gaf terecht een strafschop. Ricardo nam deze voor zijn rekening en schoot beheerst in de linker hoek. De 0-3 stond op het scorebord.

Nu rustig uitspelen dacht het technische duo Klaas en Rienk maar de mannen dachten er wat anders over. Weer veel slordig en onrustig voetbal. Frisia kwam vaker op de helft van fc Harlingen en soms zelfs in het strafschopgebied. En met een van deze acties kwam Frank iets te wild uit zijn goal en haalde de speler van Frisia onderuit in de 16 meter. Weer een terechte penalty die goed werd afgemaakt. 1-3 dus en geheel onnodig.

Maar het elftal pakte het hierna weer goed op en men hield de mooiste aanval over voor het einde van de wedstrijd.
Een ingooi van Thijs komt bij Jarno, die tikt door naar Ricardo, deze speelt Noah Hoffmann aan in de 16 meter, deze speelt zich keurig vrij om de verdediger heen en schiet in de verre hoek. 1-4 en dit was tevens de eindstand.

De koppositie is hiermee weer wat verstevigd. Op naar de volgende wedstrijd volgende week zaterdag 13 april.
Dit is een thuiswedstrijd tegen SWZ Boso Sneek JO17-2. Aanvang 14:30 uur.

De Reporter.

Sponsoren