Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Wederom gelijkspel fc Harlingen JO15 – 1

16-12-2018

Wederom gelijkspel fc Harlingen JO15 – 1
Voor fc Harlingen JO15 – 1 stond afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd op het programma uit tegen Hardegarijp JO15 – 1. In tegenstelling tot vorige week was het nu rustig winterweer en lekker voetbalweer. Alleen Luuk ontbrak nog vanwege een blessure en Keaton was weer van de partij. Vandaag als keeper en dat deed hij uitstekend. De rest van de opstelling was achterin Edivan, Justin, Niels en Beau. Middenveld met Thijmen, Jesper, Allard en Luc – Pieter (van de JO15 – 2). Voorin was er plaats voor Lahcen en Mika. Derhalve begonnen Ronin en Sawwa op de bank.

JO15 – 1 pakte de eerste minuten gelijk het initiatief en dat resulteerde al snel in wat mogelijkheden via o.a. een schietkans van Jesper. Hardegarijp werd ook wel gevaarlijk maar Justin pikte met een goede sliding de bal af. Na over en weer wat speldenprikjes moest Keaton in actie komen. Hij deed dat met verve en kwam als winnaar uit de bus in een duel met de Hardegarijp spits. Na 13 minuut weer een kans voor fc Harlingen en na een mooie aanval over rechts speelde Jesper zich vrij en schoot de bal over de keeper heen in het doel. Een verdiende 0 – 1 voorsprong! Hierna leek de wedstrijd wat te kantelen. Hardegarijp probeerde er meer uit te komen en kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Nadat Mika te hoog op doel schoot moesten Niels, Justin, Edivan en Beau steeds vaker in actie komen. Na slecht uitverdedigen bleef de bal wat hangen maar kon ternauwernood worden weggewerkt en Keaton had ook nog een goede redding nodig. Met de 0 – 1 stand brak de rust aan.

Na de rust een fel begin van Hardegarijp. Dit resulteerde na 3 minuten dan ook in de gelijkmaker. De spits kon zomaar alleen op Keaton af, kon niet meer achterhaald worden en rondde beheerst af. Vlak daarna weer een kansrijke Hardegarijp aanval die door Keaton onschadelijk gemaakt kan worden. Toch komt fc Harlingen weer wat terug in de wedstrijd. Allard schiet over, een kansrijke aanval via Ronin, Thijmen en Sawwa sterft in schoonheid en een voorzet van Sawwa vliegt voorlangs. Ook Hardegarijp komt een paar gevaarlijk door maar daar ontbreekt ook de precisie.
Dan na een aanval over links krijgt Sawwa de bal een op een met de keeper maar deze komt als winnaar uit de bus door middel van een corner. Deze corner levert een kans op van Allard maar de bal wordt gestopt komt voor de voeten van Lahcen en die zet fc Harlingen op 1 – 2 met nog ongeveer 10 minuten te spelen. Alles op de slof en over de streep trekken die punten zou je denken. Dat lukte ook vrij aardig maar toch viel de gelijkmaker. Uit een corner kopte een Hardegarijp speler de bal via Beau in het doel. Allard krijgt nog een schietkans op de 2 – 3 maar schiet naast en aan de andere kant is het Edivan die een kasrijke aanval met een perfecte sliding onderbreekt.

Derhalve een gelijkspel voor de jongens. Op zich een goed resultaat maar het hadden 3 punten kunnen zijn alhoewel een gelijkspel ook wel terecht was. Nu is het winsterstop voor de jongens die het seizoen afsluiten op een 10e plaats maar als de drie punten die in mindering zijn gebracht hadden geteld was een keurige 8e plaats het gevolg geweest. In de voorjaarsreeks komen weer andere tegenstanders en weer nieuwe kansen. Tot volgend jaar!

Sponsoren