Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Wederom een flinke overwinning van JO15-3

19-11-2018

Wedstrijdverslag Tzummarum JO15-1 – fc Harlingen JO15-3 van  17-11-2018

Na de monsterzege vorige week tegen FVC (9-0) waren de verwachtingen hoog voor de wedstrijd uit tegen Tzummarum. Goed gemutst en ruim op tijd kwam ons team het veld op voor een gedegen warming up. Het is zonnig maar waait en het is fris. Kort na 12:00 uur blaast de scheidsrechter het startsein.

De eerste tien minuten is fc Harlingen duidelijk sterker dan de thuisploeg, maar in de 11e minuut is er toch de eerste serieuze kans voor Tzummarumers, gelukkig zonder resultaat. Na een kleine botsing tussen Bitar en een opponent wordt het spel snel hervat. In de 15e minuut, over links, wordt door fc Harlingen een driehoek combinatie heel sterk uitgespeeld en weet Ruben, aanvoerder, de 0-1 te maken. Het team weet zich hierdoor gesterkt, speelt geconcentreerd en blijft breed, en kort daarna verricht Bitar een mooie snelle solo, over links-midden, waardoor de 0-2 een feit is. In de 21e minuut wisselt coach Paul flink, door 3 spelers naar de bank te halen en 3 anderen het veld in te sturen. Hierdoor lijkt het spel van fc Harlingen wat onzeker te worden, waardoor Tzummarum sterker wordt. Dit leidt in de 30e minuut tot een knappe redding van keeper Jorn, die de hele wedstrijd sterk speelde. Ook hierna heeft de Harlingse verdediging heel wat werk te verrichten, en gelukkig weet Tzummarum daardoor het doel niet te vinden. Voor rust mag fc Harlingen 3 corners achter elkaar nemen, zonder resultaat, kort daarna geeft de scheidsrechter een vrije trap aan fc Harlingen, die niet direct maar via-via wel tot 0-3 leidt. Pauze, tijd voor limonade en goede adviezen.

Bij aanvang van de tweede helft is de wind minder, en de temperatuur een graadje hoger. Beide partijen zijn eerst in evenwicht. In de 40e minuut verricht Jorn een sterke vangbal. In de 42e minuut krijgt Tzummarum een te nemen corner, de bal raakt daarbij achter het net. Kort hierna speelt Senna heel attent de bal over de zijlijn na een goede aanval van Tzummarum, mooie redding! In de 47e minuut krijgt Tzummarum weer een corner, in een fase van de wedstrijd waar fc Harlingen wat minder soepel en geconcentreerd oogt. In de 50e minuut wordt bij fc Harlingen weer gewisseld. Corner Tzummarum. In minuut 54 maakt de thuiskeeper een fout, en fc Harlingen kan daardoor 0-4 maken. fc Harlingen groeit weer in de wedstrijd. In de 57e minuut speelt Senna de bal wederom knap over de zijlijn. In minuut 60 krijgt Tzummarum een vrije trap op zo’n 18 meter van het doel, maar die gaat naast. fc Harlingen speelt het laatste gedeelte van de wedstrijd leuk en aantrekkelijk voetbal. In de 68e minuut trapt Ruben de 0-5 in. En kort daarna strijdt Boy heel hard voor een eigen treffer, dat lukt, de eindstand: 0-6.

Het is duidelijk dat dit team groeiende is, en dat ze er veel plezier in hebben!

Sponsoren