Nieuws Blijf altijd op de hoogte

We staan aan de vooravond van de feestdagen 2021

24-12-2021

We staan aan de vooravond van de feestdagen 2021.
Vorig jaar hebben we via een videoboodschap van voorzitter Nico Beuker en super vrijwilliger Age Tichelaar geprobeerd om toch een beetje met elkaar het jaar af te sluiten. En eigenlijk waren we er een beetje van uit gegaan dat het dit jaar anders zou zijn. Anders in de vorm van een volle kantine, met gezelligheid, een hapje en een drankje, met elkaar. Maar helaas… ook voor dit jaar zit het er niet in. Gelukkig was het niet het hele jaar troosteloos en hebben we toch met z’n allen, al was het maar van korte duur, langs het veld kunnen staan en in de kantine mogen zitten. Laten we wel met z’n allen positief vooruit blijven kijken. Hopelijk kunnen we elkaar zeer binnenkort in goede gezondheid weer in de kantine of langs de velden treffen. Want gezondheid is toch wel het belangrijkst! Voor een aantal mensen zal dit helaas niet meer gaan. Van deze personen hebben we veel te vroeg afscheid moeten nemen in 2021. Familie, (oud)leden, vrijwilligers, vrienden, kennissen, vrienden van kennissen en kennissen van vrienden.
Laten we in het nieuwe jaar blijven omkijken naar elkaar. En blijven herinneren. Elkaar liefde, geluk en gezondheid blijven wensen. En elkaar blijven steunen daar waar het mogelijk is. Laten we tijdens deze dagen een kaarsje branden voor al onze dierbaren, want juist in deze tijd kan iedereen een beetje warmte, licht en kracht gebruiken! 🕯

Schouders eronder
Ondanks dat het Coronavirus een flinke greep op ons allen heeft, hebben we met z’n allen de schouders eronder gezet en hebben we met z’n allen ons stinkende best gedaan om alle leden te laten voetballen. Tijdens trainingen, de onderlinge toernooitjes/activiteiten en even later, in het voorjaar, met de start van de RegioCup. Het plezier kwam terug op de velden en dit was duidelijk zichtbaar bij iedereen. Ook de groei aan nieuwe leden was, en is nog steeds, zichtbaar en er is halverwege het seizoen zelfs een nieuw team ontstaan, fc Harlingen JO8-2. We hebben ook flink gespaard. De “Spaar je club gezond” actie van de Plus heeft ons € 1059,- opgebracht en de “Voetbalpassie” spaaractie van de Albert Heijn leverde een een bedrag van € 554,70 en dat komt allemaal ten goede aan onze club!
Maar er was nog veel meer dit jaar:

 • In de voorjaarsvakantie werd er een Online Fifa Toernooi georganiseerd.
 • Op 18 maart 2021 vierde Robur zijn 100-jarig bestaan. In 2023 is v.v. Harlingen aan de beurt en ergens tussen deze 2 data is zal het 100-jarig jubileum plaatsvinden.
 • Er is gestart met de renovatie van het hoofdveld. De toplaag is verwijderd en er ligt nu een prachtige grasmat. Hopelijk kan er komend jaar op gevoetbald worden.
 • Bekend schaats- en shorttrack trainer Johan Dekens kwam training geven aan VR1.
 • Voor de jeugdteams tot en met JO17 werd er gestart met de RegioCup competitie. Er werd in 4 rondes gestreden tegen tegenstanders vanuit de regio.
 • Ondanks de bijzondere omstandigheden heeft de organisatie van BOTR toch een meer dan volwaardige editie van het Best Of The Rest toernooi weten neer te zetten in augustus.
 • De leden van JO8 hadden een Meet en Greet middag met fc Harlingen 1.
 • De jaarlijkse BHV cursus leverde weer veel geslaagden op.
 • Johan Lighthart stapt in als trainer van fc Harlingen 2.
 • Burgemeester Ina Sjerps bracht een kennismakingsbezoek aan fc Harlingen.
 • Het Walking Football team deed dit jaar aan diverse toernooien mee.
 • Het 4e, onder leiding van Ronald “Koots” Brandes schreef geschiedenis! Tegen de Vlielander voetbalvereniging VSV’31 werd verloren en voor de Vlielanders werd dit de allereerste overwinning ooit!
 • De kinderen van JO8 kregen Pietentraining en er kwamen Pieten langs met kadootjes!
 • fc Harlingen JO12-1 werd maar liefst TWEE MAAL kampioen in 1 seizoenshelft.
 • fc Harlingen JO15-1 zit nog in het KNVB Beker toernooi.

Wat kunnen we het nieuwe jaar verwachten?
Hoewel we nu nog in een strenge lockdown zitten, kunnen we al wel voorzichtig naar het nieuwe jaar gaan kijken. De samenwerking met hoofdtrainer Steffen Hansma wordt ook volgend seizoen (2022-2023) voort gezet. Hansma is blij met het vertrouwen en kan zo verder bouwen met een team waar veel potentie in zit. Naast het verlengen van het contract van de hoofdtrainer hebben ook Peter Outhuijse (assistent) en Syb Vogel (teamleider) aangegeven nog graag een jaar door te gaan.

In januari doen alle jeugdteams mee aan het allereerste Oliebollen/Snert toernooi op 8 januari 2022. Ondanks alle maatregelen is het spelen van onderlinge wedstrijdjes op de club (sportaccommodatie) voor jongeren t/m 17 jaar gelukkig wel toegestaan.

Én heel 2022 zal in het teken staan van 100 jaar voetbal in Harlingen, 100 jaar fc Harlingen. Een jubileumjaar waarin (hopelijk) veel activiteiten georganiseerd kunnen gaan worden.

Competitie
Met de verlenging van de huidige maatregelen is nu al wel duidelijk dat in de speelweekenden van 15 en 16 januari en 22 en 23 januari in de categorie A niet zal worden gespeeld. Op zijn vroegst zal het weekend van 29 en 30 januari als inhaal speelweekend worden gebruikt voor de wedstrijden die vóór 29 november, gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast (met uitzondering van Tweede divisie, Derde divisie en Hoofdklassen).

De competities die spelen in een zogenaamde najaarsreeks in de categorie A worden eerst uitgespeeld en gaan pas daarna worden heringedeeld voor de voorjaarsreeks.

Hopende dat er geen nieuwe maatregelen na 15 januari komen, kunnen in de categorie B alle wedstrijden in het programma gewoon doorgang vinden, deze wedstrijden laten we daarom ook als gepland staan. Maar daarover wordt iedereen t.z.t. via de leiders/trainers geïnformeerd.

🎄🥂 Voor nu wensen we al onze leden, toekomstige leden, oud leden, vrijwilligers, sponsoren, supporters, en alle overige voetballiefhebbers hele fijne feestdagen en een gezond en sportief 2022 toe!

We zien jullie heel graag in het nieuwe jaar op en rond onze velden, waarin de bal hopelijk spoedig weer volop mag rollen! 🙏

Sponsoren