Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Wat kunnen we komend weekend verwachten van de seniorenteams bij fc Harlingen?

17-11-2022

De openingstreffer bij de thuiswedstrijd afgelopen zondag tegen SC Terschelling liet even op zich wachten maar in de tweede helft beloonde fc Harlingen 1 zichzelf door 3 prachtige treffers! Zondag gaat onze hoofdmacht naar Nij Beets voor de wedstrijd tegen Blue Boys. Slechts eenmaal eerder stonden beide ploegen tegenover elkaar.

Dat was op zondag 2 juni 2019. Ook toen werd er in Nij Beets gespeeld. De belangen waren die middag heel groot. Blue Boys kon bij een zege promoveren naar de 4e klasse en fc Harlingen moest destijds winnen om niet te degraderen naar de 5e klasse. fc Harlingen won die wedstrijd met 2-1.

Blue Boys miste hierdoor promotie en moest wachten tot afgelopen seizoen. Toen werden ze kampioen in hun groep en mogen het nu dus een klasse hoger proberen. Daar kennen ze een moeilijke start, want ze hebben de minst scorende voorhoede en de meeste tegendoelpunten. Daardoor hangt de ploeg momenteel aan de staart van de ranglijst.

fc Harlingen staat daarentegen bovenin. De laatste drie wedstrijden op rij werden gewonnen en ook incasseert het team weinig tegendoelpunten. Tot nu toe slechts zeven. Als we dat zondag zo houden, dan gaan de drie punten mee naar Harlingen. De aftrap op sportpark de Blauwe Kamp is zondag om 14.00 uur.

Programma seniorenteams fc Harlingen:

Vrijdag 18 november, UIT
Vanaf 19.30 uur speelt fc Harlingen VR30+ tegen de 30+ teams van LSC 1890, vv Blauw Rood’20 en Tzum. Deze 7×7 wedstrijden worden in Sneek gespeeld.

De mannen 45 + spelen vanaf 19.30 uur tegen de 45+ teams van AVC, Beetgum, Foarut en v.v Dronrijp. Deze 7×7 wedstrijden worden op Sportpark De Lytse Trije in Sexbierum gespeeld.

Zaterdag 19 november, UIT:

De afgelastte uitwedstrijd van zaterdag werd gelukkig afgelopen maandagavond al ingehaald en de Vrouwen 1 van Tzum kwam voor deze keer naar Harlingen. Met 3-1 hielden de Harlingers de punten in eigen huis en de Vrouwen zijn met 15 punten uit 5 wedstrijden de terechte koploper! Zaterdag reizen de Vrouwen af naar Scharnegoutum.

12.00 uur Scharnegoutum VR1 – fc Harlingen VR1

Zondag 20 november, UIT:

13.00 uur LSC 5 – fc Harlingen 3

14.00 uur Blue Boys 1 – fc Harlingen 1

Sponsoren