Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Walking zaalfootball 60-plussers

17-01-2019

Walking zaalfootball 60-plussers

Zaterdag 12 januari 2019 moesten we dus los met de ouwe Weinstube ploeg die vroeger in de zaal speelden. Shirts van de Stube waren er niet meer maar ik wist nog dat Hompy mooie Feijenoordshirts had met sien naam erop. 

Maar sien seun Carke zei, ik hew daar nog maar twee van seun, de rest zalle ze wel met nomen hewwe. Maar ik hew nog wel wat nieuwere shirts daar staat de naam van pa oek op. En inderdaad ut waren prachtige shirts, blauw wit met voorop Hompy cd shop. En wat dochten jim wat achterop ston, jawel mien kattelieke vriend had daar “ut Vatticaan” opzette laten. En dat niet alleen dur ston oek een skusstien op waar witte rook uutkwam.

 

Maar genoeg over de shirts ut voetballen was wel gezellig, bij ons speulden, Haico “de pingelaar” Wouters, Guus “Slurp” van Hurck, Theo “Hatsiemakambos” Dijkstra, Johan “de Groenteboer” Drost van e Kleine Brede plaats, Follie “Peerdelul” Bijlsma, Klaas “Toenga” van de Hoek, Kassie “Boedha” van der Heide en Wiebe “Tuten” van Dijk. En we hadden ur zin in je mochten alleen maar kuiere en dat ston ons wel an. Maar dat hadden we even verkeerd inskatten, ja wij kuiereden wel maar onze teugenstanders vlogen om ons heen as Hazewienhonnen.

Mien vriend Klaas Toenga begon goed hij zette Nico Beuker 3 keer alleen voor de keeper. Ut was alleen verrotte jammer dat die Beuker bij de teugenstanders speulde, die maakte dus met twee vingers in sien neus drie goals. Mut ik wel even vertelle dat Klaas even later verweg de mooiste goal maakte van ut hele toernooi. En wat dochten je hoe die dat deed, met buutenkansje rechts, dat deed die vroeger oek al. Waarom dat Jelmer van de Hoek, Haico Wouters de bijnaam pingelaar gaf bleek al snel. At ie een bal kreeg gaf ie um nooit meer af ut leek wel of had ie liem an sien poten, net as vroeger dus.

En Follie P hewwe na 3 wedstrieden niet meer sien, die was moed. En waar Wiebe van Diek ston daar hewwe se in dat stukje nieuw zeil legge mutten want hij draaide alleen maar en kwam niet van sien plak. Guus bleek nog een goeie techniekus en die Theo en Kassie die skopten elkaar om en dat wel een keer of drie. Een keer liep Klaas boos op een Leeuwarder of en zei, de must ophoue die jongens om te skoppen seun. Dat doen ik niet, zei die man, die skoppe mekaar om.

Bart Mesken speulde bij FC Harlingen en die hewwe naar de kringloopwinkel stuurt want beide skoenen vlogen um an spanen van sien poten se verrot waren se. En die jonge kan niet van die dure skoenen uut een winkel kope nou, dat snappe jim oek wel. Twee keer moesten we teugen Leeuwarders ik loof dat we een keer geliekspeult hewwe en de rest hewwe verloren maar dat geeft niks ut was wel leuk.

Na afloop weer even ouwerwets met ulkaar doest, nou daar was wel wat veranderd. De buukjes waren aardig groeit maar wat ur onder ut afdakje hangt dat was te verwaarlozen. Na afloop even een biertje en een spa’tje en we hewwe Johan Erents de scheidsrechter even wat complimentsjes geven. Hij is 83 jaar en het anderhalf uur achter mekaar floten en de autoriteit straalde ur vanaf. En hij had nog een olimpiese billug oek nog us. En Age nou ja die is altied in topvorm nee ut was leuk en zeker voor herhaling vatbaar maar dan mut ut een bitsje anders. Hoeveulste we van de vijf wudden binne weet ik niet maar ik vermoed laatste…

Foto’s: G. van Hurck

Sponsoren