Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Walking Footballers van fc Harlingen actief tijdens toernooi in Berlikum

18-04-2023

Vorige week donderdag de 13e deed een team van de Walking Footballers bij fc Harlingen uit mee aan een toernooi te Berlikum. Acht spelers waren geselecteerd en de leider was Age Tichelaar, die tevens als scheidsrechter bij de andere wedstrijden fungeerde. Er deden gerenommeerde teams mee zoals Cambuur, Waadhoeke, Leovardia, Heerenveen, Burgum en twee teams van Middelsee. Sommige teams bleken uitstekende voetballers te hebben, met betaald voetbal als achtergrond. Dat kwam in de wedstrijd tegen Cambuur tot uiting, waarbij de Ouwe Seunen volkomen weg werden gespeeld en dus verloren. Maar tegen de Waadhoeke wisten zij zich enigszins te herstellen en werd het een gelijkspel. De andere wedstrijden werden met veel enthousiasma gespeeld, waarbij kansrijke momenten ontstonden maar domme pech de overhand had. Schoten van spitsen Roel Goudberg en Ubbo Posthuma gingen rakelings over. Ook een knappe actie van achteruit via Guus van Hurck, Jan Toering en Jan Volbeda strandde centimeters naast de goal. Het was tenslotte de 13e, zou het dan toch…..? Het spelplezier was er niet minder om en men was weer een ervaring rijker.

Walking Football fc Harlingen: Het Walking Football team van fc Harlingen. Staande vlnr. Age Tichelaar, Wiep van der Meulen, Jan Toering en Gerard Schuijl. Zittend vlnr. Ubbo Posthuma, Jan Volbeda, Roel Goudberg en Siem Rumping.

Deze ervaring kan op vrijdag 21 april in de praktijk worden gebracht tijdens een toernooi in het Cambuurstadion te Leeuwarden waar fc Harlingen aan mee doet. Hier ook weer twee teams van Cambuur, fc Groningen, Waadhoeke en Heerenveen. Zoals gebruikelijk werden er geen prijzen uitgedeeld. Wel kregen de Harlingers de aanmoedigingsprijs, die inmiddels in de prijzenkast van Age Tichelaar een mooi plekje heeft gekregen.

 

Meer nieuws? Volg onze socials

 

Sponsoren