Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Walking Footballers spelen Jeu de Boule toernooi

27-12-2022

Eénmaal per jaar verruilen de Walking Footballers hun strijdtoneel van de groene mat bij fc Harlingen naar de verwarmde hal van Jeu de Boule vereniging Boulegoed. Zaterdagmiddag 17 december was het weer zover. Zo’n 25 deelnemers inclusief partners bonden de onderlinge strijd aan.

Door Ubbo Posthuma

Ook Age Tichelaar was van de partij. Voor hem was alles nieuw. Nou, dat was te merken. Sommigen moesten springen voor hun leven als Age de ballen afvuurde. Maar Age leerde snel. Verloor hij de eerste ronde, de tweede ronde zette hij in winst om. Ook de dames wisten van wanten. Sita Visser en Fien Osinga (beiden afkomstig uit Franeker) lieten de Harlingers een poepie ruiken. Nadat iedereen zijn rondes had gespeeld, kon men aanschuiven aan het Chinees buffet dat weer uitstekend verzorgd was. Intussen had Annemarie Rietman van Boulegoed de ranglijst klaar gemaakt en kon Kas van der Heide de prijzen na het diner bekend maken.

Gerard Schuijl kreeg gezien zijn ‘prestaties’ de poedelprijs, sommigen hadden het over de kokkelprijs, maar dit ter zijde. Bij de dames was Sita Visser de ‘gelukkige’. De 2e prijs bij de dames ging naar Fien Osinga en bij de heren naar Roel Goudberg. De 1e prijs bij de dames was voor Geertje van Veenendaal en bij de heren Simon de Groot. Alle prijswinnaars ontvingen naast de eeuwige roem, een fles wijn van een gerenommeerd merk. Een leuk initiatief van de organisatoren Kas van der Heide en Romke Keur, met de toezegging dat er volgend jaar weer een vervolg op zal komen. Hoewel trainer Kerst Heida intussen op wintersport is, gaan de trainingen op woensdagmorgen vanaf 10.00 uur aan de Vierkantsdijk gewoon door. Liefhebbers kunnen zich ook melden om aan dit leuke spelletje mee te doen.

Foto: V.l.n.r. Staande: Jos Poos, Geertje van Veenendaal, Kas van der Heide, Hotske Broersman, Romke Keur, Ada van der Heide, Age Tichelaar, Simon de Groot , Siem Rumping, mw. Rumping, Jan Toering, Fien Osinga, mw. Koster, Teake Koster, Geertje Heerma, Max vd Broek, Ton Damsma, Gerard Schuijl en Folly Bijlsma. Zittend v.l.n.r. Roel Goudberg, Frankje Goudberg, Ubbo Posthuma, Sita Visser, Klaas van der Hoek en Jan Willem van Veenendaal.
(Foto: K. Visser)

Sponsoren