Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Walking Footballers gooien met ballen

22-12-2019

Walking Footballers gooien met ballen
HARLINGEN – De Walking Footballers hadden afgelopen woensdagmorgen de laatste training van dit jaar en hebben van trainer Marcel Frankena tot woensdag 8 januari vrijaf gekregen. Toch kwamen ze s ’middags met partners nog even bij elkaar voor een gezellig samenzijn bij Jeu de Boulesvereniging Boulegoed in Harlingen.

Tekst: Ubbo Posthuma, Foto: Rommy Jutstra

Annemarie Rietman van Boulegoed heette de uit 29 personen bestaande groep hartelijk welkom en liet in korte bewoordingen weten hoe de spelregels moesten worden gehanteerd. Inmiddels waren de wedstrijd schema’s klaar en kon iedereen zijn of haar boules partner opzoeken.

Er werden drie rondes gespeeld. Na een korte pauze ronde twee ook weer drie keer. Sommigen staken er met kop en schouders bovenuit, al kwam de factor geluk ook wel om de hoek kijken. Romke Keur was aardig op dreef en wist sommige ballen op miraculeuze wijze te rollen. Maar ook Joop Sopacua deed niet voor Romke onder. Gerard Schuijl bracht zijn tegenstanders soms tot wanhoop. Hij vergaarde veel punten. Jan Toering gooide sommige ballen zo met brute kracht, dat deelnemers die per ongeluk in de vuurlinie stonden voor hun leven moesten springen. Na de tweede ronde was het tijd voor een koud buffet. Heerlijke salades werden door Oege Kingma en zijn zoon gebracht en dan weet je dat het smullen wordt. Tussen de bedrijven door werd Sita Visser door Ubbo Posthuma nog even in de bloemetjes gezet. Zij was op deze dag jarig en werd door allen luid toegezongen.

De laatste en beslissende ronde. Het kon alle kanten nog op. Jan Willem van Veenendaal, normaal één van de beteren, liet het nu wat afweten. Mogelijk speelde de ‘s morgens verorberde oliekoeken die Romke Keur vanuit Bolsward had meegebracht, hem parten. Siem Rumping, vorig jaar nog winnaar, had zijn dag niet. Zijn gedachten waren blijkbaar al bij zijn verjaardag die één dag later zou plaats vinden. In tegenstelling tot zijn echtgenote Ella die behoorlijk op dreef was. Ook Max van der Broek kon geen potten breken, hij kwam vanuit Leeuwarden in het boerenprotest terecht en moest zich haasten om op tijd te zijn. Dit ging wellicht ten koste van zijn concentratie. Daar en tegen kwam Joop Sopacua sterk opzetten en vergaarde menig puntje.

Uiteindelijk kon de stand worden opgemaakt en de prijzen verdeeld worden. Allereerst werd een beschikbaar gestelde fles champagne door Ubbo uitgereikt aan de charmantste en sierlijkste speelster namelijk Annemarie Sopacua. De prijs, een fles wijn voor de beste man, ging geheel terecht naar Gerard Schuijl. “Ik had het wel verwacht”, zei Schuijl ietwat opschepperig. Een fles wijn voor de beste vrouw kwam ten goede aan Ella Rumping. De beste tweede man was Joop Sopacua. Hoewel hij geen alcohol drinkt werd de fles wijn toch onder dank in ontvangst genomen. Beste tweede vrouw was Geertje van Veenendaal en ook zij ontving een fles wijn. Dan waren er nog de poedelprijzen. Bij de mannen was deze voor Jan Toering. Bij de dames Marietje Beuker. Ook allebei een fles wijn. De wijnen werden gesponsord door Bart Mesken, die door werkomstandigheden helaas niet aanwezig kon zijn.
Al met al een gezellig en leuke middag/avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Dank gaat uit naar het bestuur van Boulegoed en barpersoneel Karel en Adrie Visser voor de goede verzorging.

Sponsoren