Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Walking Footballers gooiden met de bal

02-02-2024

Het Walking Football team van de fc Harlingen is een hecht vriendenteam. Iedere woensdagmorgen wordt er van 10.00 tot ca. 11.15 uur pittig getraind. Maar buiten het voetbal worden er ook andere leuke dingen georganiseerd. Zo werd er afgelopen zaterdag Jeu de Boules gespeeld op het Harlinger Boulegoed. Ook de partners waren hierbij aanwezig.

Door Ubbo Posthuma

Zo’n 21 deelnemers bonden de strijd aan. Om 16.20 uur werd er gestart onder toeziend ook van Karel Visser en Martin Veltman lid van de Boules vereniging. Was er onduidelijkheid over de afstand dan haalden zij een rolmaat tevoorschijn en onder het motto ‘meten is weten’ kon de juiste afstand bepaald worden. Hoewel Age Tichelaar in het begin nog even moest wennen en hij bijna deuken in de wand gooide, ging het later een stuk beter. Romke Keur had waarschijnlijk stiekem in zijn woonplaats Bolsward geoefend en was goed op dreef. Roel Goudberg oogstte ook veel bewondering en wist de ballen op de juiste plaats te rollen. Maar in de eerste ronde was er nog geen duidelijke winnaar. In de tweede ronde kwamen de échte kenners duidelijk naar voren. Met name bij de dames ging de strijd min of meer tussen Hotske Broersma en Ella Rumping. Bij de heren stevende Wiep van der Meulen op de overwinning af. Hij was onlangs naar de Spaanse zon geweest om volledig op krachten te komen. Ook Klaas van der Hoek speelde een leuke pot en viel op het nippertje buiten de prijzen.

Om ca. 18.00 uur had Adry Visser de uitslag opgemaakt, waarna Kas van der Heide en Romke Keur de prijswinnaars in de kantine bekend konden maken. Bij de dames werd Hotske Broersma de grote winnaar op de voet gevolgd door Ella Rumping. Een heerlijke fles wijn was de beloning.
Bij de heren eindigde Roel Goudberg als winnaar en eindigde Wiep van der Meulen toch nog als tweede. Ook zij ontvingen een fles wijn van een gerenommeerd merk. De poedelrijs bij de dames was voor Frankie van Hurck. Zij ontving een digitale koorts thermometer. Bij de heren was dit Jan Toering, die een setje vip sokken kreeg. Beiden artikelen werden gesponsord door Wiep van der Meulen. Tot slot bedankte Kas van der Heide het barpersoneel en de medewerkers. Hierna kon iedereen nog genieten van een Chinees buffet. Een bijzonder geslaagde middag.

Sponsoren