Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Walking Football op de Vierkantsdijk

09-03-2018

Hadden we al een 60+ Copinikaatspartij, nu komt er wederom een waar sportgebeuren voor de Harlinger 60-plussers. fc Harlingen start op woensdag 28 maart met Walking Football!

Van 28 maart tot en met 18 juli zal er op de woensdagen worden gespeeld en wel van 10.00 uur tot 11.00 uur. Natuurlijk is iedereen welkom en men kan zich opgeven bij Berend Visser of bij fc Harlingen. De opgaveformulieren liggen in de kantine. Er zijn al verschillende 60-plussers bereid gevonden van de fc Harlingen om mee te doen waaronder onder andere Berend Visser, Wiebe van Dijk, Piet Kuiken, Karst v.d. Heide, Haico, de Pingelaar, Wouters en Henk Hobma. Ook Klaas v.d. Hoek is van de partij en zal weer strooien met pasjes buitenkantje rechts.

Maar wat is het nu precies, dat Walking Football. Met Walking Football (Wandel Voetbal) krijgen 60-plussers die mede door de vermindering van soepelheid niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer de kans om een balletje te trappen. Er wordt op een klein veld met kleine doelen gespeeld, zonder keepers. Er wordt niet gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden; er zijn geen keepers; er wordt zonder buitenspel gevoetbald. De bal mag niet boven heuphoogte komen. Zeuren en sjanteren mag dan weer wel! Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen en middels deze voetbalvorm wordt het voor velen makkelijker om een leven lang van voetbal te kunnen blijven genieten.

Een bekende “Walking Footballer” is Sjaak Swart. Op Youtube zijn er filmpjes te zien waarbij hij onder andere met Freek de Jonge en Guus Hiddink speelt. Het is zeker de moeite waard voor eventuele deelnemers om hier even naar te kijken. Fc Harlingen gaat dit organiseren samen met de KNVB en de buurtsportcoach van de gemeente Harlingen. Dit project wordt ondersteund door de stichting sportpromotie Harlingen. Fysio praktijk Rozengracht zal zijn bijdrage leveren door de deelnemers zo nodig te begeleiden en door een fit test bij hen af te nemen.

Elke woensdagochtend dienen de spelers om 9.00 uur aanwezig te zijn voor de broodnodige uitleg en natuurlijk een bakje koffie. Om 09.45 uur wordt er omgekleed waarna er van 10.00 uur tot 11.00 uur getraind wordt. Na de training kan er onder het genot van een bakje koffie nagepraat worden. Dus 60-plussers, kom van de stoel af, geef je op en start met het Walking Football bij fc Harlingen. Kijk hier voor meer informatie

 

Sponsoren